un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Se lucrează la Quake: Champions, un joc multiplayer cu iz de Overwatch

13 Mar 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Am crescut jucând Quake, fie asta în single-player, cu boții sau la câte un Internet Cafe, unde am petrecut multe, multe ore. Quake a fost primul joc cu adevărat 3D și cel care m-a învățat să trag cu lansatorul la picioare, să fac rocket jump șamd. Apoi a venit Quake 2 care, introducând railgun-ul, a inventat modul de joc în care trebuie să țintești perfect.

Firul s-a rupt un pic după aceea. Quake Arena avea, în opinia mea, hărți prea mici și asta ducea la pierderea elementelor strategice. Unul dintre motivele pentru care-mi plăceau primele Quake-uri era faptul că puteai domina harta ascultând cu atenție după zgomotele inamicilor, luând armele și munițiile pe măsură ce acestea apăreau șamd. Jocul arată complet diferit cu weapon stay activat. Poate ați simțit la fel.

Mulți ani mai târziu, id Software lucrează la Quake: Champions, un joc ce va semăna mai degrabă cu Arena, dar pe care cei ce l-au jucat în varianta de test îl laudă pentru caracterul său rapid, spunând deseori “Quake is back”. Champions pare a fi un joc modern: s-ar putea să fie free-to-play, dar dai bani pe alte personaje sau upgrade-uri. Există mai multe caractere în joc (campioni), fiecare cu caracteristicile sale de viață, viteză, putere șamd, chiar și cu mici skilluri (pot vindeca coechipierii, pot lăsa capcane pentru urmăritori), accentul fiind pus pe multiplayer team deathmatch. Au relatări de la o sesiune privată de gaming cei de la Tom’s Hardware și Gamespot.

Mă bucur că Quake n-a murit. În același timp, însă, noul Unreal Tournament este un joc foarte solid, chiar și în stadiul său pre-alpha, cu multiple moduri de joc (inclusiv celebrul InstaGib), cu arme foarte variate, cu hărți mari și futuriste. Este și complet gratuit, chiar vă sfătuiesc să-l încercați.

    4 comentarii

  1. Nu prea am cu ce :( i3 4gb ,nvidia 410M (laptop)

      (Citează)

  2. sper sa primesc invite in beta :D

      (Citează)

  3. Daca vreti un Arena Shooter exact cum erau pe vremuri, dar cu grafica actuala, aruncati o privire la Toxikk:

    http://store.steampowered.com/app/324810/

    S-a lansat anul trecut, cu motto-ul “Frag like it’s 1999”. Are versiune gratuita, iar jocul full, costa doar 15 EUR. (Sau 10, daca mai ai 3 prieteni cu cate sa te combini la un 4-pack)

      (Citează)

  4. Acum vreo 2 saptamani am dat peste kitul de quake2 versiunea cu boti.. Vreo 3 ore am fost offline :P

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus