un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ne-am stabilit deja concediul de vară – Maurițius!

21 Jan 2016  ·

TURISM  ·

64 comentarii

Ce altceva să faci pe astfel de vreme geroasă decât să planifici excursii în insule exotice? De obicei noi ne aranjam concediul abia prin lunile mai sau iunie pentru septembrie, dar acum am făcut acest lucru din prima jumătate din ianuarie. Ca în fiecare an, vreau să vă arăt și cum am ales locul, că fluxul în sine este important de reținut. Pe scurt, anul acesta vom merge în Mauritius.

În 2013 am fost în insula Rodos și ne-a plăcut foarte mult. V-o recomand din toată inima ca destinație de Grecia, nu-i doar plăcută ca plajă și apă, ci oferă multe de vizitat, o capitală superbă (fortăreață veche și zone făcute de venețieni) și tot felul de priveliști frumoase. Au urmat Antalya, cu mare lux în hotel, dar nimic de vizitat în zonă, și Kos, mult mai slabă decât Rodos.

Anul acesta eram vorbiți să mergem în Mallorca, o insulă unde sunt foarte multe locuri mișto de vizitat prin natură și prin orășelele ei. Aveam și cerințele noastre uzuale, hoteluri de 4 sau 5 stele, all-inclusive (nu-i vorba de îmbuibat, ci de eliminarea nevoii de a avea bani cu tine când mergi la plajă sau la cofetaria hotelului și posibilitatea de a încerca orice băutură sau preparat vrei; ne-a plăcut mult la Regnum Carya când ceream un gin de 200 de lei sticla în România sau un Aperol Spritz și era totul gratuit, inclusiv cu marele platou de fistic, baclavale sau macarons pe care-l puteai primi lângă), plus unele particulare de genul să fie direct pe plajă (nu vreau un drum între hotel și plajă și nici zgomot de mașini), să fie o intrare lină în mare șamd.

În Mallorca nu s-a potrivit nimic. Relief abrupt, hoteluri cam înghesuite, prețuri între 1100 și 1300 de euro de persoană pentru septembrie, în regim demipensiune fără posibilitate de all-inclusive.

Mi s-a părut foarte scump pentru Mediterană. La 1300-1500 de euro de persoană am putea ajunge în Cuba sau alte insule din Caraibe sau Maurițius sau Seychelles din Oceanul Indian, locuri complet exotice indiferent că vorbim de plante, animale, mâncare, plaje din acelea de wallpaper și cocktailuri servite din nuci de cocos sub umbra palmierilor. În fond, acum fără copii este momentul să călătorim 10-12 ore cu avionul.

Am abandonat Mallorca. Ne-am uitat rapid și pe Cipru. Un hotel cum ne-ar fi plăcut nouă, în septembrie, costa 1200 de euro de persoană cu mic dejun inclus.

În final, insulele exotice au avut câștig de cauză. Pur și simplu călătoriile în astfel de destinații s-au ieftinit foarte mult, în principal datorită scăderii prețurilor biletelor de avion, mă gândesc eu, încât dacă poți suporta un zbor de 10 ore poți găsi oferte mai bune decât în Europa.

Matilda a fost cea care ne-a găsit concediul. M-a sunat într-o zi și mi-a spus “uită-te acum pe linkul pe care ți l-am trimis!”. Era o ofertă specială de la British Airways prin agenția Eturia pentru sejur în insula Maurițius, 4 stele pe plajă, cameră cu vedere la mare, zbor cu British via Londra, 1240 de euro/persoană cu totul, supliment 350 de euro pentru a avea all-inclusive. Sunt 7 nopți de cazare în iunie cu un orar bunicel de zbor (adică nu pierzi prima sau ultima zi pentru că ajungi târziu sau pleci devreme spre casă, ci e timp de încă o baie).

Bonus, escala în Londra durează vreo 10 ore, timp suficient să lăsăm bagajele în aeroport și să dăm o fugă până în oraș, să vedem Westminster Abbey (am ratat-o în octombrie) și să stăm în vreun pub mișto sau să mâncăm în Borough Market (un loc senzațional, voi face un articol separat). M-am uitat pe Flightradar, cursa va fi una de linie cu Boeing 777. N-am zburat niciodată până acum așa departe de casă.

Maurițius pare a fi o insulă superbă. E un amestec de culturi hindu și africane, iar bucătăria locală pare a fi foarte apreciată și cu siguranță va fi inedită pentru noi. Excursiile opționale la fața locului (oferta primită de la Eturia pe email a fost un PDF mărișor care include opționale, informații despre meteo, prize, monede, atracții șamd, ca la carte) sunt spre rezervația de lei, înotat cu delfini, vizite la plantații de ceai și vanilie și la distileria de rom, niște plaje cu nisip alb și apă bleu ca-n filme, cascade prin junglă, grădini botanice cu plante exotice și un oraș plăcut. Ajungem prea târziu pentru a mai prinde păsările dodo, dar asta e… Pentru vreo 200 de euro în plus, pare o alternativă mult mai bună la Mallorca sau Cipru.

Mauritius beach.png
Mauritius beach” by Romeodesign – http://www.flickr.com/photos/reidlromeo/5298316930/. Licensed under CC BY 3.0 via Commons.

Chamarel Falls - 5.jpg
Chamarel Falls – 5” by Adamina – http://www.flickr.com/photos/shalom_adamina/4011022932/. Licensed under CC BY 2.0 via Commons.

Iată fotografii oficiale de la hotel. Vă spun mai multe despre el la întoarcere, dar din fotografii pare un mic colț de paradis:

Din ce văd, hotelul este orientat pe direcția apusului de soare, ceea ce practic dublează cantitatea de echipamente foto-video pe care trebuie să le iau cu mine. Asta e, mă voi descurca.

Oferta British Airways a dispărut după vreo 5 zile (ne-am panicat și noi un pic, într-o zi când încă nu luasem decizia finală mai rămăseseră doar 3 hoteluri din lista inițială mult mai mare – bănuiesc că oferta pe care Eturia o vindea în România era vândută de B.A. și în alte țări), așa că nu v-o mai pot arăta. Sunt însă altele pe site-ul lor, niște oferte speciale AirFrance-KLM, de exemplu spre Aruba, Curacao, Saint Martin (ăia cu aeroportul pe plajă, sigur știți clipurile video), Peru, Japonia, Bali, le vedeți acolo.

Morala ar fi să vă uitați de acum pentru vară, puteți prinde niște prețuri foarte bune pentru destinații exotice. Probabil vor mai apărea și altele. Dacă aveți copii, costurile se înmulțesc și probabil că zborurile lungi le vor încerca răbdarea (și pe a voastră), dar dacă nu aveți acum este perioada cea mai bună a vieții să zburați spre locuri mai îndepărtate, că apoi o vreme probabil veți prefera Grecia sau Cipru sau Bulgaria, destinații mai accesibile.

Apropo de Eturia, noi am început să-i urmărim de când organizează Răzvan Pascu niște excursii prin ei, vânzându-le în principal prin blogul său. În noiembrie a avut una de 16 zile în Argentina, Chile și Brazilia (iată programul, pentru inspirație în viitor), pentru anul acesta sunt mai multe în Japonia, Singapore-Bali-Kuala Lumpur și coasta de Vest a SUA (le găsiți aici). Prețurile sunt pe măsură.

Am analizat și o ofertă pentru Rep Dominicană – Punta Cana, dar ne-a plăcut mai mult Maurițius. Plătim ultima tranșă în februarie și așteptăm iunie “ca și când”. Dacă ați fost deja prin Maurițius și aveți recomandări despre ce-i de vizitat pe acolo, vă ascult cu plăcere.

    64 comentarii

  1. si mai zice lumea ca ingineria nu mai e meserie banoasa…

      (Citează)

  2. Have fun. Bring back photos.

      (Citează)

  3. Nu veti regreta! Uite, poate va ajuta: http://www.sacalatorim.ro/category/mauritius-2/

      (Citează)

    • Mă uit, mersi de link. Eu sunt în urmă cu informarea, am zis că mai e timp până atunci. Mă voi apuca să citesc blogurile românești și tripadvisor.

        (Citează)

  4. Esti foarte pe aproape!!.

    Reunion, nu Mauritius..

    Crede-ma, o sa vrei sa ma cunosti personal si sa imi strangi mana, daca vei avea incredere sa-mi urmezi sfatul..

    Mauritius = plaja. + pisatoarea aia mica.
    Reunion = plaja. Vulcan.( al 2-lea cel mai activ din lume dupa Hawaii. fara griji, este tot de tip hot-spot sau hawaiian deci nu-i periculos). Peisaj selenar si Circuri vulcanice. “jungle” de tamarini. laguna cu recif. Cascade. drumuri pitoresti care urca pana la 2400 metri, serpentine. Sate traditionale in stilul creol. Balene. Delfini. infrastructura exceptionala ( e departament francez).

    Am vazut multe. Reunion ramane cea mai aproape de definitia perfectiunii.

      (Citează)

  5. 3 saptamani (august-septembrie), thassos (1 saptamana/locatie), studiouri/bungalows cu bucararie, 2 adulti+1copil de 11 luni = 900 euro.

    sincer, nu am inteles preturile astea vehiculate. colegi plecati in cipru cu 1000 euro cazare 7 zile, noi cu 600-800 2 saptamani.

    sa spicuiesc din discutii :
    da ba, 800 euro da nu ai stat la hotel de 10 stele.

    pai si ce ai facut in cipru ?

    ne-am plimbat peste tot, ne sculam la 6 niata si ne intorceam la 1 noaptea

    deci a meritat hotelul ala de 10 stele pentru 5 ore de dormit in el.

      (Citează)

    • Subscriu, mai ales ca in locurile exotice merita incercate mancarurile exotice, facute pe cat se poate de bastinasi sau in bodegi in care mananca acestia, nicidecum la all inclusive.

        (Citează)

    • Depinde de ce fel de concediu îți dorești. Noi pentru umblat de dimineață până seară mergem în city-break-uri în care facem cam 20 km pe jos în fiecare zi și am bătături încă 2 săptămâni după aceea.

      Concediul “la mare” îl vrem pentru stat pe plajă, mâncat, băut, înotat. Încărcat baterii. Chiar și în excursii, fie ele organizate pe cu închiriat mașină, mergem cam o zi sau două din totalul celor 7.

      Pentru Mallorca, de exemplu, ne-am zis apoi fix așa, că vom merge cândva la un trei stele doar ca să vizităm insula, poate ceva combinat cu alte zile prin Italia sau Spania sau o altă insulă din Mediterană.

        (Citează)

  6. in ce perioada mergeti? cand e vara la noi, la ei e iarna. foarte blanda, 15-20 de grade, but still…

      (Citează)

    • Iunie. Este început de iarnă la ei, dar din ce-am citit este prima lună când nu mai plouă în draci, iar temperaturile sunt ceva de genul 25 ziua și 17 noaptea.

        (Citează)

  7. Copiii din Africa ar fi putut manca vacanta asta…

      (Citează)

  8. “Ce altceva să faci pe astfel de vreme geroasă decât să planifici excursii în insule exotice?”

    Pe sistemul: dimineata canta cucul, fraierii se duc la lucru

    :)

      (Citează)

  9. de ce ai scris cu bold oferta?
    ti-au dat si astia doua nuci de cocos drept piscot?

      (Citează)

    • Wow, încă un paranoic îngrijorat de cum câștigă alții bani, nu de cum ar putea el câștiga mai mulți!

      Dacă vrei să știi, de la primul bold începe articolul efectiv, că până acolo e un preambul mare. Într-un articol lung, fără subtitluri, era nevoie.

      (Eu iau 2000 de euro per articol, apropo)

        (Citează)

  10. Nu ma bag in relatia ta comerciala cu agentia asta, de fapt preturile sunt okish pentru destinatie , dar ca tip, poti cumpara mai ieftin din Franta.
    Imi face cu ochiul si mie destinatia .

      (Citează)

    • Mai ieftin cu cât? Că dacă adaug și zborul până în Franța (și sper că se sincronizează fără să necesit cazare pe acolo), plus faptul că trebuie să fac, cel mai probabil, plățile către francezi prin transfer bancar, ceea ce înseamnă niște comisioane swift mari, pun pariu că nu ies la fel de bine.

      Sau poate că au plata cu cardul pe site și dispar comisioanele de transfer, dar asta înseamnă să am o tonă de bani pe card, din nou nu foarte fezabil. Prefer să cumpăr de la români și să beneficiez de reduceri la următoarele pachete și să am un punct de contact.

        (Citează)

    • Eu imi cautam vacanta pe la sfarsitul lui Martie anul trecut pentru inceputul lui Mai , cel tarziu Iunie si am gasit atunci 4* la 850 -1000 EUR / pers la agentiile din Paris 1250 ++ pentru hoteluri de 5*. Mi s-a spus ca cu 5-6 luni in avans ar fi fost cu 5-10% mai ieftin . O ardeam pe-acolo cu munca si ma mai bagam in seama. Pentru mine a fost un deal breaker zborul atunci ca nevasta nu vrea sa auda de low cost si cat mai putine conexiuni , iar un zbor AF costa atunci pe la 550 EUR / 2 pers luat cu doua luni inainte – gasisem Tarom pe la 500. Daca iei zbor cu 5 luni in avans iesi sub 400 EUR/ 2 pers chiar si cu AF.

      Legat de conexiuni , dupa parerea mea nici nu cred ca trebuie sa cauti sa fie “linie”, ca in caz de probleme , intarzieri – ai pus-o.

      Eu am gasit atunci ceva ce promitea si cred ca a fost mai interesant decat Mauritius , anume Zanzibar la 2200 EUR / 2 pers cu plecare din Frankfurt. hotel 5* – rezervare cu 1 luna inainte.
      Daca te intereseaza experienta:
      http://catalinx.ro/wordpress/?tag=zanzibar

      Daca e mai misto sau nu , ramane sa ma pronunt dupa ce ajung in Mauritius , probabil la anul ,cand e randul meu sa aleg vacanta in 2.

        (Citează)

  11. In sfarsit te duci si tu undeva normal pentru o vacanta, nu porcarii europene.

      (Citează)

  12. Ce hotel era atat de scump in Cipru?

      (Citează)

  13. Ai luat cumva in considerare si Maldive ?

      (Citează)

    • Da, Maldive este un fel de vis secret de-al nostru, un sinonim pentru “loc exotic”. Ne-am uitat anul trecut pe oferte și erau prea scumpe. Mi se pare genul de loc unde te duci o dată și atunci prefer să mă duc la lux, dar asta însemna minim 2000-2500 de euro de persoană.

      În plus, mi se pare că n-ai ce face acolo. Nu ne pricepem la scufundări, așa că o mare parte din distracție dispare.

        (Citează)

  14. ar fi trebuit sa apara si oferta flydubai pentru Maldive 400 EUR/bilet

      (Citează)

  15. Pe Maldive iesi mult mai scump, plus ca pe Maldive stai pe Atol si aia e, aici de bine de rau te mai plimbi.

    razorsbk:
    Ai luat cumva in considerare si Maldive ?

      (Citează)

  16. Şi la Eforie Nord e fain. :)

      (Citează)

  17. Pozele sunt de la Le Victoria.
    Daca asta e hotelul pe care l-ati ales, e misto! Poti sa ma intrebi daca vrei sa aflii ceva anume.
    Sunt client foarte vechi al hotelului.

      (Citează)

  18. La Tenerife nu te-ai gandit? E peste Mallorca ca si varietate / conditii si preturi relativ decente + poti face escala prin Barcelona.

    Borough Market e fenomenal. Cred ca poti manca o luna acolo fara sa repeti un fel de mancare. Ce mi-ar placea ceva similar si la noi.

      (Citează)

    • Ne-am gândit la Tenerife, da. Ne-am uitat la vreo 3 hoteluri, seaview all inclusive pentru 2 persoane era 2-3k euro în septembrie. Nu prea mi-a plăcut nici ce-am văzut pe acolo, pare mult deșert, pietre mari în apă.

      Pentru noi e foarte importantă plaja și mai ales apa, că la piscină nu stăm niciodată.

        (Citează)

    • In Tenerife poti merge la sfarsit de septembrie – temperaturile sunt mai placute si beneficiezi de ceva preturi reduse.
      Cazare buna si aglomeratie turistica gasesti in sud, tot acolo si plaje diverse cu nisip adus din Africa – alb si matasos, cu intrare lina in apa, fara pietre.
      In partea de nord este ceva mai wild, dar sunt plaje cu nisip negru, fin, de provenienta vulcanica, ceva ciudat si deosebit. Sunt locuri si fara pietre, trebuie doar sa te documentezi.
      Plus vulcanul El Teide, Loro Parque, Siam Park, mancare buna si ieftina…

        (Citează)

  19. Deci chiar le-ai urmat sfatul, sa inteleg :).
    https://youtu.be/jnjPrJBevNM

      (Citează)

    • Nu știu cine-s ăia, eu l-am întrebat pe Cezar de la Imperator Travel ce-ar alege între Maurițius și Dominicană :P

      Avantajul de a nu sta niciodată la piscină este că sunt ferit de astfel de oameni care fac astfel de clipuri.

        (Citează)

  20. Ma asteptam de la un om care petrece destul de mult timp online sa nu fie pe stilul vechi, adica luat vacanta all-inclusive prin agentie. Eu unul prefer sa imi iau singur vacanta, avion + cazare si sa evit cat pot de mult all-inclusive. E drept ca nici nu am gasit pana acum oferte mai bune la agentii fata de ce ai putea sa gasesti singur.
    Am fost o singura data la all-inclusive si va fi si ultima oara, pentru ca m-am simtit legat de hotel, si toata vacanta mi-am petrecut-o la restaurant + piscina hotelului (si mult prea putina plimbare fata de cat as fi vrut). Eu sunt genul care ma duc undeva si prefer sa ma plimb prin imprejurimi, sa plec dimineata si sa ma intorc seara si sa incerc cat mai multe tipuri de restaurante si bucatarii. In ultimul timp sunt dezamagit inclusiv de mic-dejunurile din hoteluri, unde primesti prea putin pt cei 10E care ii dai.
    La partea cu Europa te inteleg, 1200 EUR / persoana pt Mallorca e prea mult. Nu vreau sa fiu nesuferitul cu “in alta parte e mai ieftin”, dar la agentiile din Germania ofertele sunt 500-700 EUR/ pers aceeasi perioada.

      (Citează)

    • Da poate la agentii este mai scump, dar ai o persoana care are grija de tine.
      Ai fi suprins sa vezi ca sunt destui care apeleaza la stilul vechi si ei sunt de stil nou.

      Radu, pe anumite destinatii sa stii ca nu renteaza all-inclusive-ul inclusiv pe Palma si Tenerife.

        (Citează)

    • De ce, întâmplător de Palma și Tenerife am auzit de bine în privința asta.

        (Citează)

    • Păi noi ne plimbăm în celelalte 2-3 ieșiri anuale spre diverse destinații. Anul acesta sper la Colmar și Edinburgh și poate și Veneția. Dar uneori trebuie să te și odihnești. Ne vom plimba suficient și în Mauritius, dar asta nu are legătură cu cazarea și modul cum am cumpărat biletele.

        (Citează)

  21. Radu, arunci banii de pomana. Nu esti pensionar de hotel. La cat platesti tu iti gaseai un livaboard cu scuba diving. Am calatorit mult si iti pot garanta ca cele mai bune vacante le-am avut in safari-urile de scufundari. Cunosti lume de pe tot globul, peisaje fenomenale plus scufundari pe care nu le voi uita never. Statul pe plaja pentru 3500 euro e o pierdere de bani enorma.

      (Citează)

  22. dodo nu erau specie disparuta? sau le-au “inviat” ca pe dinozauri?

    https://en.wikipedia.org/wiki/Dodo

      (Citează)

  23. nwradu:
    Ăla este, da. Au wifi? :D

    Da, și e chiar bun!
    Nu vezi liniuță de wlan pe plajă, dar logică spune că nici nu ai nevoie ;-)
    Dacă îți permiți all inclusive plătește-l! Nu se justifică dacă nu bei alcool, dar nu sunteți voi genul ;-)
    Cele două restaurante a la carte sunt absolut faine! Nu ca restaurantul principal nu ar fi super bun!

    Nu am fost niciodată în iulie, nu mi-am făcut temele despre cum e vremea. Am prins ploi majore în vara lor. Inclusiv una de Paște acum 2 ani când a fost trist de tot în Port Louis!
    Taximetriștii sunt triști de tot, înceți fără excepție, și pregateste-te de un drum lung de la aeroport până în NV unde e Le Victoria.
    Și vizitați! Nu sunt extrem de multe locuri de vizitat, dar alea care sunt sunt spectaculoase! Poți să umplii ușor 5-6 zile de vizitat!
    Dacă ai noroc să fie delfinii în zonă te scoți! Plimbările cu barca nu sunt scumpe și merită! Dar negociază!
    Dacă ai “sânge” la 10-15 minute cu mașina sunt unii care organizează plimbări cu submarinul! E super fain!
    În aceiași zonă sunt alții care au scootere subacvatice! O plăcere!
    Și snorkeling! Diving ar fi ideal, dar dacă nu sunteți fani…eu am vreo 90+ făcute doar acolo!

    Dacă ai întrebări…
    Link cu poze nu pun aici “la liber” sorry

      (Citează)

    • Merită rezervația de lei sau zona cu pământurile colorate? La cascadele Chamarel poți să faci baie? Se ajunge ușor acolo?

      Mă gândesc să închiriez o mașină, dar încă n-am investigat dacă sunt ușor accesibile obiectivele astea mișto.

      În Port-Louis ce recomanzi? E vreun loc bun de mâncat?

        (Citează)

  24. Bobses: Dragos

    io nu inteleg de ce nu merge radu la vama veche sa stea cu cortul pe plaja si sa se bucure de mare.

      (Citează)

  25. nwradu:
    Depinde de ce fel de concediu îți dorești. Noi pentru umblat de dimineață până seară mergem în city-break-uri în care facem cam 20 km pe jos în fiecare zi și am bătături încă 2 săptămâni după aceea.

    Concediul “la mare” îl vrem pentru stat pe plajă, mâncat, băut, înotat. Încărcat baterii. Chiar și în excursii, fie ele organizate pe cu închiriat mașină, mergem cam o zi sau două din totalul celor 7.

    Pentru Mallorca, de exemplu, ne-am zis apoi fix așa, că vom merge cândva la un trei stele doar ca să vizităm insula, poate ceva combinat cu alte zile prin Italia sau Spania sau o altă insulă din Mediterană.

    Corect!

      (Citează)

  26. Am fost cu Eturia in Madeira si excursiile optionale erau mult mai ieftine daca le faceai cu o agentie locala

      (Citează)

  27. Interesant. Multumesc pentru idee pentru la anul.
    Cum a ajuns Punta Cana in shortlist? Pretul si oferta asemanatoare?
    Eu am rezervat pentru Decembrie un 5* pentru doua saptamani, cu zbor din Birmingham, cu £2700 pentru 2 adulti si 1 bebe de 1 an. E primul concediu “exotic” pentru noi si .. deja numaram zilele :)

      (Citează)

    • Păi na, Caraibe e sinonim cu insule exotice, știm diverși oameni care au fost acolo. Acum ne-am gândit că poate prindem zbor cu Air France și mai băgăm mile pe card, dar prețul era mai mare și ne-a plăcut mai mult ideea de Mauritius.

        (Citează)

  28. eu citesc blogul pentru noutatile din IT (din romania) pe care le notezi tu, pentru altele imi iau informatia din alte surse

    dar mai comentez si eu cand gasesc chestii amuzanta cum ar fi “Eu iau 2000 de euro per articol, apropo” la suma asta cu 1 articol luna asta pe therme + 2 pe care le ai tema pentru urmatoarele 3 luni ( parca asa spunea contractul ) ar trebui sa ai banii de concediu pregatiti si sa nu mai discuti de 1k E ci sa vorbim de chestii adevarate 3k E/pers stii vorba aia “ori suntem golani ori nu mai suntem”

    @catalin – pe un ton nu de cea mai buna calitate, zice chiar ce trebuie sa auzi, au mai fost pe val altii mult mai isteti ca tine (cel mai bun exemplu sta la deva acum) care au fost folositi de companii pana li s-au terminat toate iar apoi ai 2 variante pastrezi aparentele de “golan” (vezi primul paragraf) si inghiti in sec la fiecare 2 minute sau te trezesti si oferi cititorilor “ce au platit” ( pentru ce au venit la tine pe blog si ce a fost pana acum vreun an )

      (Citează)

    • Aia cu 2k/articol o zicea un hater pe net despre mine. Am preluat-o ca glumă, mi s-a părut amuzantă suma. Dacă luam atât, scriam deja numai din Mauritius.

      În rest, nu înțeleg discuția. Îmi cheltui banii pe ce destinații și hoteluri vreau eu. Mai era unul care-mi ținea socoteala televizoarelor din casă, deși n-am înțeles de ce.

      Dacă voiam să ascund cum trăiesc, puteam oricând să nu zic unde plec, oricum în săptămâna aceea vor fi alte articole programate de nu și-ar fi dat seama nimeni. Dar de ce aș face asta? Nu mă interesează nici să impresionez pe cineva, nici să mă dau mare, ca nu plec să stau la 15.000 de dolari/noapte.

      Dacă aș scrie însă doar despre cum stau la Sinaia te-ai simți mai bine? Te-ai simți mai apropiat de mine ca stil de viață? De ce-ai mai citi blogul?

        (Citează)

  29. Fatuca asta zice despre cenote ca e o pestera cu apa https://razvanpascu.ro/2015/06/09/impresii-republica-dominicana-exotism-relaxare-si-aventura/#more-25444
    Agentia a cerut 4,000 euro pentru doua persoane pentru rezort de 4 stele, cumparat la 5 stele si bilet de avion separat totul la 3000 de euro. La banii de mauritius puteai sa ajungi in Can Cun si daca mai aveai ceva buget de excursii era total diferit.

      (Citează)

  30. Buna. Pana sa ajungi tu in mauritius in iunie, in 27 luna asta plecam noi acolo…o sa ti spunem noi cum a fost…oricum presupun ca superb…noi am platit 1050 de persoana/dm/9 nopti la 4 stele…am prins niste oferte bune de la aerocenter cluj prin istanbul…o sa revenim cu impresii….

      (Citează)

  31. Eu sunt un tip care a calatorit nitel prin lume (printre destule altele, de 2 ori RTW, de 4 ori in Polinezia Franceza (in care sunt un mic expert, ha, ha), inclusiv Bora Bora, dar asta e doar de marketing, ca nu prea merita, fata de cei mai puri si prezervati atoli de corali din lumea asta, unii rezervatie a biosferei UNESCO, din arhipelagul Tuamotu, din aceeasi Polinezie Franceza…). Daca vrei sa afli mai multe despre mine si despre viziunea mea despre zonele marine tropicale din lume, poti sa vezi unele comentarii pe care le-am pus pe paginile Eturia, TUI si Razvan Pascu. Am inceput cu aceasta mica descriere, pentru a incerca sa spun ca poti avea incredere in micile mele sugestii…Am fost si eu in Mauritius, desi nu am vrut sa ajung acolo…motivele sunt multe. Sunt ciudat, nu? De cati oameni ai mai auzit care sa spuna ca nu le place in Mauritius? A trebuit sa ajung totusi, datorita unei combinatii imposibile de avioane intre Seychelles si Madagascar…si am stat doar doua zile, pana la avionul catre Madagascar. Mauritius este un fel de litoral european “d’outre mer” sau “DOM-TOM” sa fim la zi. Am citit majoritatea comentariilor si vreau sa iti spun ca banii tai nu ajung la copiii din Africa, ci in Mauritius sau in Port Louis, care este cel mai bogat oras din Africa, dar care n-au nici o treaba cu Kenya sau Somalia sau Tanzania sau Madagascar… macar din punct de vedere al etnicitatii populatiei. Reunion, nici vorba – sudul Frantei proiectat in oceanul Indian. Mai spunea cineva ca daca ai face rezervarile cu o agentie din Franta ar fi mai ieftin…asa este, in general vorbind, destul de mult mai ieftin, atat in valoare absoluta dar si raportul pret-calitate mai bun…si un sfat: cauta agentii (straine) specializate pe o anumita zona! I-ai raspuns ca daca pui biletele de avion Bucuresti-Paris ar fi destul de scump…dar daca zbori cu o companie aeriana care merge si prin Bucurestiul asta amarat, gen Air France-KLM, poti lua biletul direct Bucuresti Mauritius si pretul este apropiat de cel Paris Mauritius sau poate chiar mai ieftin (de ex. am vazut oferte prin BA pentru unele destinatii (prin Thailanda parca), mult mai ieftine din Bucuresti, decat din Londra). Maldivele – extrem de scumpe, raport calitate-pret extrem de scazut, plus insula gunoiului, Thilafhusi, de care nu spune nimeni nimic in oferte). Nu pot sa nu recunosc, insa, ca din ce am studiat pentru alte zone “exotice”, Eturia pare a fi pe primul loc, in general, la competitivitate, insa DOAR intre agentiile de turism ROMANESTI! Eu cred ca mai interesant ar fi fost, tot in zona, ori Seychelles-ul, ori Madagascarul, ori Mayotte, ori safari in Tanzania plus plaja Zanzibar. Poate ca ai si niste motive personale pentru care ai ales Mauritius…depinde si de ce termen de comparatie ai pentru a face o apreciere…daca este prima iesire intr-o astfel de zona, s-ar putea sa ti se para foarte ok. Succes! P.S. Pe Trip Advisor am doar 16 reviewuri scrise, toate din AFARA Europei, pentru care am aproape 30.000 de cititori. Nu sunt foarte multi, dar inca nu am intalnit pe cineva pe Trip Advisor (dar nici nu am cautat cu lumanarea) sa aiba mai multi cititori/review ca mine…nici macar celebrul BradJill din Hong Kong, cel mai tare reviewer de pe Trip Advisor, cu 4.185.000 de cititori si 4.171 de review-uri, nu are mai multi cititori per review ca mine (el are in jur de 1003, iar eu in jur de 1800…

      (Citează)

  32. Revervatia de animale – din ce am auzit e de senzatie, dar nu am vizitat-o pe motiv ca atunci cand am fost fara copii nu exista, iar acum nu permite accesul copiilor.
    Zona Chamarel e intr-un mare fel misto! Pamanturile alea colorate sunt de senzatie, dar trebuie sa alegi o zi uscata si sa nu te frustezi ca nu orice camera foto “vede” toate nuantele de culori.
    Cascada din Chamarel e mica – nu ai cum sa faci baie. Unde te poti balaci este Rochester Falls, dar acolo ajungi doar cu barca. Dar e super-super-fain!

    Masina merita, dar:
    – se conduce pe partea gresita a drumului
    – navigatie doar Google Maps si asta inseamna sim local
    – se conduce destul de dubios! Nu rau ca prin India sau Filipine, dar destul de ciudat pentru un european.

    Port Louis e o experienta complet diferita fata de orasele cunoscute din Europa.
    Un loc anume pentru mancat: greu sa iti spun pentru simplul motiv ca nu am cautat restaurante clasice; am preferat sa mancam cat mai “local”. In zona Waterfront sunt suficiente terase din care sa alegi.
    Noi am fost si la o ternasa unde am mancat “indieneste” si la o alta unde am prestat creveti cu chilli facut de ei si multe beri ;).
    Nu, nu imi e frica sa mananc pe acolo. Mi-e frica sa mananc fara sa stiu prin multe tari prin care am fost, dar in Mauritius e super-ok.

    Foarte foarte noua experienta pietei din Port Louis!
    In perioada in care te duci tu sunt si curse de cai in Port Louis. Cand am fost eu vara nu sunt pe motive de temperatura, dar eu am fost in tara prin care imi fac veacul si mi-a placut mereu.

    nwradu:
    Merită rezervația de lei sau zona cu pământurile colorate? La cascadele Chamarel poți să faci baie? Se ajunge ușor acolo?

    Mă gândesc să închiriez o mașină, dar încă n-am investigat dacă sunt ușor accesibile obiectivele astea mișto.

    În Port-Louis ce recomanzi? E vreun loc bun de mâncat?

      (Citează)

  33. Bun,pt.2017 incerc si eu Mauritus,2 persoane.Cu ce m-am lamurit este perioada,mai-iunie si zona,nord-vest.Alt lucru care imi e cam clar este ca cea mai rapida cursa este cu Turkish prin Istanbul.Acum vreau sa ma lamuresc cum e mai ieftin,pe cont propriu sau agentie.Nu am probleme cu mersul pe cont propriu.Am timp sa ma documentez si orice parere este binevenita.Respekt.

      (Citează)

    • Tine cont ca mai-iunie e iarna. Daca iti place sa inoti/snorkeling/diving…trebuie sa tii cont!
      Preturile hotelurilor difera semnificativ site vs agentie. Si e mare mare diferenta functie de tara agentiei. Nu fac recomandari pentru ca nu e cazul sa le fac reclama.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus