un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am vizitat showroom-ul Miele pentru electrocasnice de top

21 Jan 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

35 comentarii

Dacă doriți să vedeți probabil cele mai bune electrocasnice disponibile în România, mergeți la un showroom Miele (se pronunța Mile). Cel din București este la Piața Presei, la parterul unuia din turnurile de acolo.

Miele este în altă categorie decât electrocasnicele uzuale din magazine. Compania are mai bine de 100 de ani pe piață, iar produsele se fabrică sau asamblează în continuare în Germania. Majoritatea au o durată de viață de 20 de ani.

Chestia asta costă, desigur. Sunt cele mai scumpe electrocasnice pe care le-am văzut (în România), cu preturi uzuale de 5000-6000 de lei pentru o mașină de spălat, un espressor sau un cuptor. Prețurile pot urca și peste 10.000 de lei, ba chiar am văzut două de peste 30.000 de lei: cuptorul electric cu lățime 90 cm și diverse funcții și automatizări și soluția de frigider-congelator MasterCool din showroom. Puteți vedea prețurile și pe eMAG.

Mi-a plăcut ideea MasterCool. Frigiderele sunt modulare, poți face o combinație side-by-side de diverse elemente, de exemplu frigider de 30 de inchi lățime cu congelator cu dozator de gheață de 18 inchi. Sau poate că în loc de congelator vrei o vitrină de păstrat vinuri lângă un frigider de 36 de inchi.

De ce așa scumpe? Așa costă clasa din care fac parte, atât costă componente cu o durată lungă de viață, atât costă fabricarea în principal în Europa, chiar dacă pe piața noastră ar putea părea incredibile preturile. Ca o idee, Miele a avut în România o cifră de afaceri de peste 4 milioane de euro anul trecut, în timp ce în Germania de peste 1 miliard de euro în anul trecut. Când construiești vreo vilă scumpă, însă, pentru care poți lua mobilă de mii de euro bucata, ba chiar și lustră de 4000 de euro bucata, de ce n-ar merge și o bucătărie de 20.000 de euro în total?

Am filmat clipul de mai jos în showroom, unde puteți vedea totul funcțional și puteți afla mai multe despre produse.

Site-ul miele.ro este greu de utilizat, dar despre electrocasnice puteți afla mai multe pe subsite-ul special. Despre celelalte produse mai bine citiți pe magazinul Miele, pe eMAG sau pe site-ul de SUA. Printre produsele speciale se remarcă espressorul cu decalcifiere automată, cuptorul combinat cu aburi și funcție microunde sau mașina de spălat cu 2 pompe. Cele mai vândute sunt aspiratoarele (încep pe la 700 de lei), mașinile de spălat și uscătoarele, 25% din piață este în București, apoi Brașov și restul Transilvaniei au procente importante.

Ca o curiozitate, 10% din vânzări sunt online, 90% în magazinele clasice și showroom-urile Miele. E ceva normal pentru astfel de produse, vrei întâi să le vezi, să vorbești cu vânzătorii, să le alegi pe măsura cerințelor.

    35 comentarii

  1. Ai filmat cu gopro-ul?

      (Citează)

  2. De ce aș ține douăzeci de ani un aparat? Indiferent ce o fi, în condițiile în care progresul tehnic (adică uzura morală) aduce chestii noi la fiecare doi ani, să zicem (și sunt indulgent). Mai eficiente energetic, mai puternice, mai fiabile. Și din ce în ce mai ieftine. Da, probabil calitatea materialelor din produsele Miele e mult peste, și ăsta ar fi aspectul care le scoate din turmă. Dar pe mine mă interesează calitatea serviciului pe care-l prestează utilajul. Or, aici, nu cred că o mașină de spălat (vase/haine) de 2000 de lei stă mai rău ca Miele.
    Eu cred că-s pentru afaceri cu statul! O să le vedem pe la cantinele sociale…

      (Citează)

  3. ok, esti mafiot (ca mine), ai scos banu, iti faci casa NASA si lasi si la baiatu din parcare un milion.
    dar babacii mei de ex. au electrocasnicele de la Indesit, cam de cand au aparut in Romania, adica de muuult si merg brici. de ce ai da, ca om normal, de pana la 10 ( zece) ori pretul pe un produs din asta?

      (Citează)

  4. Ca pret, peste Miele sunt doar Gaggenau: http://www.gaggenau.com/zz/

    Miele e o firma foarte apreciata in Suedia, insa din motive de buget, lumea cumpara Electrolux, Siemens si Bosch.

      (Citează)

  5. Parintii mei au masina de spalat Miele, merge fara absolut nicio problema de fix 16 ani, cumparata si de ei second la vremea aia. Drept urmare, mi-am luat si eu tot Miele, ce-i drept tot second, deocamdata a mea are 6 ani fara nicio problema.

      (Citează)

    • Povesti de astea de succes gasesti la mai multe marci, in special la produsele care au fost fabricate mai demult, cand aparent se faceau cu mai mult simt de raspundere.

        (Citează)

    • Asa am si eu o masina de spalat automata din ’90-’93, nu mai stiu exact ce marca e dar sigur nu e Miele si inca merge fara probleme dupa ~25 de ani.

        (Citează)

    • @Arthur Spiel, nici nu vreau sa ma gandesc cat curent electric consuma o masina de spalat fabricata in urma cu 20 de ani.

      Sa dai atat de multi bani pe niste electrocasnice cu gandul ca o sa le ai si peste 20 de ani consider ca e cea mai proasta investitie. Tehnologia avanseaza atat de repede incat peste 20 de ani probabil ca nici nu vom mai avea nevoie de frigidere. Ne vom administra alimentatia intravenos in timp ce vom lua masa intr-un restaurant virtual alaturi de o actrita preferata, virtuala si ea sau poate chiar alaturi de o femeie cyborg customizata dupa preferintele noastre (vz Ex Machina) :))

        (Citează)

  6. Durata de viata de 20 de ani? Daca te uiti pe emag, majoritatea au garantie 24 luni. La preturile practicate mi se pare de porc sa oferi tot atata garantie cat orice alta marca consumer. Ma rog, au extra garantie de 8 ani si costa “doar” 1414 lei.

      (Citează)

    • Mihai:
      Durata de viata de 20 de ani? Daca te uiti pe emag, majoritatea au garantie 24 luni. La preturile practicate mi se pare de porc sa oferi tot atata garantie cat orice alta marca consumer. Ma rog, au extra garantie de 8 ani si costa “doar” 1414 lei.

      Daca te uiti pe review-uri, topurile cu cele mai bune si mai fiabile produse sunt dominate de Miele. Din pozele lui Radu am W1, T1, DGC6600XXL (cuptor combi cu aburi si panou frontal motorizat), robotul aspirator Miele RX1, hota DA 489-4 Zenit (conectata prin reteaua electrica cu plita) si frigider.

      Recomand Miele fara ezitare. Produsele sunt facute sa dureze 20 de ani, intr-adevar, iar garantia e de 2-5 ani (depinde de piata). O parte din ale mele le-am luat din Suedia (vroiam panou frontal in suedeza) sau din Germania, unde au TVA-ul de 19% si unde le-am gasit mai ieftin pe http://www.idealo.de.

        (Citează)

    • Garanția și durata de viață sunt chestii diferite, dar da, ar fi mers un pic mai mult.

        (Citează)

    •   (Citează)

  7. Plateste Uber de 7 ori, mananca shaorma cu fructe de mare si merge la showroom Miele. Nwradu a castigat la Loto!

      (Citează)

  8. O masina de spalat Miele costa 5000 lei, deci cam cat 3 obisnuite.
    Tine de 3 ori mai mult ca una obisnuita ? Nu cred. Si daca tine 25 de ani, tot nu cred ca merita riscul.
    Asa ca, in 5000 lei, cumpar 3, poate 4 masini de spalat care ma vor tine mai mult ca orice Miele.
    Daca sunt asa bune, de ce nu acorda garantii mai mari ? Pe Emag vad ca dau garantie 2 ani. Garantie 2 ani pt o masina de spalat de 5000 lei ????

      (Citează)

  9. speedy.gonzales

    21/01/2016 la 4:20 PM

    cred ca au iesit niste “piscoturi” excelente din cuptoarele alea Miele

      (Citează)

  10. Sefu’, cu 30000 Ron cumperi cuptor profesional de 20 de tavi de 90 cm, Retigo sau MBM, si-l folosesti cu garantie 7-8 ani in restaurant. Cu spalare automata si incarcare pe stick de 1000 retete automate.
    Da-i play si scoti dupa 4 ore mistretul cum vrei tu…

      (Citează)

  11. Andrei Stanciu

    21/01/2016 la 5:22 PM

    Am 2 aspiatoare Miele. Excelent produs, slabe servicii. Am fost de 2 ori la showroom (din cauza site-ului execrabil) , de doua ori am primit răspunsul că accesoriile solicitate (prelungitor furtun şi priza de aspirare îngustă şi flexibila) nu sunt pe stoc, de doua ori am dat comandă, de două ori am lăsat datele de contact pentru a fi informat cånd ajung, au trecut 3 luni…
    Amăgit, dezamăgit.

      (Citează)

    • Andrei Stanciu:
      Am 2 aspiatoare Miele. Excelent produs, slabe servicii. Am fost de 2 ori la showroom (din cauza site-ului execrabil) , de doua ori am primit răspunsul că accesoriile solicitate (prelungitor furtun şi priza de aspirare îngustă şi flexibila) nu sunt pe stoc, de doua ori am dat comandă, de două ori am lăsat datele de contact pentru a fi informat cånd ajung, au trecut 3 luni…
      Amăgit,dezamăgit.

      De ce nu le comanzi din Germania, evitand sa le iei din Romania?
      Sunt magazine germane care trimit si in Romania. Le faci plata prin PayPal sau in contul EUR si te ajuta. Accesoriile mele erau cu 30-40% mai scumpe in Suedia, asa ca le-am comandat din Germania. Frigiderul, plita si cuptorul mi-au venit intr-un singur transport pe care am platit 120EUR.

        (Citează)

    • Pt ca trebuie sa traiasca si amaratii de la paypal, nu?
      Revenind, la astea e cum zicea escrocul ala de Bazac, care samsareste Ferrari uri in Ro: “clientii nostri trebuie sa denonstreze ca merita un astfel de produs”.

        (Citează)

  12. Miele avea 10 ani garantie acu 10 ani
    De pe atunci au inceput sa aibe doar 2 sau 3 ani garantie.
    Sincer nimeni nu stie inca daca si generatia noua de utilaje mai are durata de viata peste 5 ani.

      (Citează)

  13. Carcotasi Dom’le, carcotasi :)
    Miele se adreseaza unui segment bine definit. Asa cum si Ferrari au targetul lor. Celor care isi permit sa dea 20.000 de euro sa isi utileze o bucatarie crezi ca le pasa prea tare ca au garantie doar doi ani? Serios acum … Oricum dupa doi ani se plictisesc si simt nevoia de o schimbare :)

      (Citează)

  14. nwradu:
    Garanția și durata de viață sunt chestii diferite, dar da, ar fi mers un pic mai mult.

    Dap, stiu care e diferenta, nu le confundam mai devreme :) Desi cred ca electrocasnicele lor sunt functionale si dupa 20 de ani, la banii astia, ma astept ca
    Miele sa “put their money where their mouth is”, vorba americanului.
    Nu as vrea sa fiu in pielea proprietarului caruia i se strica aparatului fix dupa cele 24 luni de garantie. Oare ce failure rate au astia de la Miele?

      (Citează)

  15. Andreas: De ce nu le comanzi din Germania, evitand sa le iei din Romania? Sunt magazine germane care trimit si in Romania.

    Care sunt acele magazine, te rog? Ma intereseaza in mod special…

      (Citează)

    • Etravel: Care sunt acele magazine, te rog? Ma intereseaza in mod special…

      Etravel, îmi pare rău, dar nu pot să-ți răspund la această întrebare, deoarece am decis să mă dezabonez de la acest blog și să nu mai contribui pe el.

      Radu aprobă doar comentariile pe care le dorește el, sau le aprobă cu întârziere de fațadă, că altfel nu mai dă bine pentru cei care îl plătesc să le facă reclamă. Prefer să urmăresc blogul cuiva pentru care majoritatea venitului nu provine din scris articole, contracost, pentru alții.

        (Citează)

  16. Andreas: Etravel, îmi pare rău, dar nu pot să-ți răspund la această întrebare, deoarece am decis să mă dezabonez de la acest blog și să nu mai contribui pe el.

    Radu aprobă doar comentariile pe care le dorește el, sau le aprobă cu întârziere de fațadă, că altfel nu mai dă bine pentru cei care îl plătesc să le facă reclamă. Prefer să urmăresc blogul cuiva pentru care majoritatea venitului nu provine din scris articole, contracost, pentru alții.

    Deci te superi pe radu si te razbuni pe etravel

      (Citează)

  17. thundermar: Deci te superi pe radu si te razbuni pe etravel

    Cand Radu va aproba toate comentariile, voi reveni cu placere pe acest blog si voi raspunde la toata lumea. Poate se sesizeaza, intre timp.

      (Citează)

    • Daca nu ii raspunzi tu, te-ar supara daca i-am raspunde noi ? AI putea sa nici nu ne mai spui ce stii ca sa nu mai suferim toti ca niste mici curioase ulterior ?

        (Citează)

  18. Radu aprobă doar comentariile pe care le dorește el, sau le aprobă cu întârziere de fațadă, că altfel nu mai dă bine pentru cei care îl plătesc să le facă reclamă. Prefer să urmăresc blogul cuiva pentru care majoritatea venitului nu provine din scris articole, contracost, pentru alții.

    te as contrazice nitel… avand la activ cateva comentarii mai “neaose”

    vrei cenzura adevarata ???… comenteaza “de naspa” la zoso sau cetin si pe urma sa te plangi ;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus