un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O zi bună pentru aeroportul Otopeni: 4 noi curse anunțate spre Budapesta, Lisabona, Madrid și Cluj

19 Jan 2016  ·

TURISM  ·

16 comentarii

Update: ca să fie totul complet, TAROM anunță promoții începând de mâine.


Astăzi a fost o zi de foc pentru liniile aeriene ce operează în România.
feat_curse_noi_otopeni

TAP (compania portugheză) a anunțat că nu va mai opera București-Lisabona din 27 martie 2016. Pasagerii cu bilete deja cumpărate sunt rugați să aștepte informările oficiale de la TAP România (urmăriți-le pagina de Facebook).

Lisabona este o destinație turistică excelentă și v-o recomand cu toată inima. Sunt multe de văzut în Lisabona și în împrejurimi, prețurile sunt mici, mâncarea este excelentă. Așadar, nu-i de mirare că Blue Air a reacționat rapid și a anunțat trei zboruri săptămânale spre Lisabona începând cu luna iunie.

Blue Air obișnuia să zboare spre Lisabona doar în lunile de vară și de două ori pe săptămână, dar momentan nu fac acest lucru, iar Lisabona nu există ca destinație pe site-ul oficial. Stați cu ochii pe blueairweb.com pentru a prinde locuri atunci când segmentul va fi introdus în sistemul de rezervări.

Wizz Air a anunțat acum câteva ore că vor zbura, începând cu 22 iulie 2016, de șase ori pe săptămână de la București la Cluj și retur. Concurența pentru TAROM este tot mai puternică, având în vedere că Wizz a anunțat că preturile vor începe de la 39 de lei/zbor. Orarul de zbor nu este cel mai fericit, este o cursă de seară, se pleacă din Cluj la 20:35 și din București la 21:55, deci oamenii de business care sperau să plece dimineață și să revină seara înapoi în oraș vor avea nevoie de cazare și, deci, de un bagaj ceva mai mare. Citiți mai multe pe T2T.

Wizz Air va zbura din 19 septembrie și București-Budapesta. Aceasta este o altă știre foarte bună, momentan doar TAROM zburând către capitala Ungariei. Cursa vă permite să treceți peste cele 8-10 ore cât durează ieșirea din România cu mașina și să zburați la Budapesta, de unde puteți închiria o mașină pentru a ajunge înspre Balaton sau alte destinații din Slovacia, plus că vă puteți continua traseul cu un zbor din Budapesta. Detalii găsiți pe Imperator Travel, iar destinațiile sunt deja în site-ul Wizz Air.

Cezar spune că și Iberia Express va începe din iunie cursele București-Madrid și vor oferi transfer ca la carte spre alte destinații. În caz că nu știați, Wizz și Ryanair zboară în întreaga lume, dar nu oferă transferuri clasice, adică la “escală” îți ridici bagajul și te duci din nou la un check-in și o verificare, ca un pasager nou intrat în aeroport.

Trăgând linie, sunt vești tot mai bune pentru pasageri și tot mai rele pentru TAROM, care are concurență tot mai mare pe Cluj, Budapesta și Madrid. Mai sunt și alte avantaje: low-costurile operează cursele cu Boeing, în timp ce TAROM zboară la Budapesta și Cluj cu ATR, plus că pentru curse așa scurte beneficiile unei linii aeriane full-service (mâncare, locuri mai mari etc) nu prea mai contează.

    16 comentarii

  1. Tarom a anuntat acum putin timp reducerile. :)

    Ofertele bune nu așteaptă primăvară!
    TAROM te invită să descoperi acum destinația preferată la prețuri speciale, prin oferta TAROM de iarnă! Perioada de vânzare este 20 – 31 ianuarie 2016. Biletele sunt disponibile atât pe site-ul TAROM http://www.tarom.ro, cât şi prin agenţiile proprii şi partenere TAROM.
    • 79 Euro* dus-întors (toate taxele incluse) pentru călătorii între Bucureşti şi Atena, Istanbul, Larnaca, Roma, Sofia şi între Iaşi şi Istanbul, Roma;
    • 99 Euro* dus-întors (toate taxele incluse) pentru călătorii între Bucureşti şi Belgrad, Chişinău, Salonic, Viena şi între Iaşi şi Bologna,Torino;
    • 119 Euro* dus-întors (toate taxele incluse) pentru călătorii între Bucureşti şi Amsterdam,Bruxelles, Budapesta, Frankfurt, Geneva, Londra, Moscova, Munchen, Praga, Stockholm şi Valencia, între Cluj şi Viena, între Iaşi şi Londra, Munchen şi între Sibiu şi Munchen;
    • 139 Euro* dus-întors (toate taxele incluse) pentru călătorii între Bucureşti şi Amman, Barcelona, Beirut, Dubai, Madrid, Nisa, Paris, Tel Aviv şi între Iaşi şi Tel Aviv.

      (Citează)

  2. Ionescu MIhai

    19/01/2016 la 6:02 PM

    Am inteles ca o cursa Bucuresti-Budapesta(din 19 septembrie) va costa 99 de lei. Foarte interesant.

      (Citează)

  3. Budapesta este un oras foarte frumos, de vizitat ;)

      (Citează)

  4. pentru curse așa scurte beneficiile unei linii aeriane full-service (mâncare, locuri mai mari etc) nu prea mai contează.

    Conteaza cand e vorba de bagaj pentru care nu trebuie sa platesti suplimentar ca la Wizz, check-in online sau la aeroport, totul gratuit, pentru care nu trebuie sa platesti suplimentar ca la Wizz, ore decente, nu red eye sau altele asemenea, posibilitatea de a alege loc in avion in mod gratuit, fara costuri asociate, si asa mai departe. De Ryan nu mai spun nimic, pentru ca nu e o culme a calitatii transportului aerian in Europa. E oarecum ieftin, dar atat.
    Si la TAROM va mai fi o promotie foarte curand. :D

      (Citează)

    • Chiar și cu bagaj ieși pe la 202 lei dus-întors pe Cluj. Tot este sub TAROM, iar pentru un zbor de o oră rezist fără să-mi aleg locul și în înghesuială.

        (Citează)

  5. Nu cred ca va avea mult succes ruta Bucuresti-Cluj-Bucuresti deoarece opereaza doar seara. Sa nu uitam ca in 2008 au mai operat pe acest segment din februarie pana in august si nu a mers. Ramane de vazut…

      (Citează)

    • 2008 era complet diferit. Transporturile aeriene nu erau așa populare în România, Clujul nu devenise un mare centru de afaceri, CFR-ul nu era o glumă proastă, lumea nu era sictirită de drumurile nasoale…

        (Citează)

  6. @Radu, daca nu vrei sa petreci cu CFR o noapte pe drum intre Bucuresti si Cluj, in zgaltaieli, conditii precare de calatorie si cu posibilitatea de a iti fi furate lucruri din bagaje, e totusi o alternativa demna de luat in calcul.

      (Citează)

  7. Meh, reducerile TAROM sunt pentru călătorii până la 31 martie.

      (Citează)

  8. Deci eu sint suparat rau pentru faza cu Lisabona. Blueair nu voi lua sub nici o forma. Prefer sa stau 10 ore in Munchen sau pe undeva decit sa merg cu astia sau wizz sau cine stie ce alti imbecili care nu stiu sa dea macar un loc sau te taxeaza ca smecherii pentru orice mizerie.
    Pacat ca tarom nu a bagat o cursa spre Lisabona. Si ciudata politica Tap de a scapa de tronson. Incepind cu luna mai incepe sezonul in Portugalia si crede-ma, pe 5 mai nu mai gasesti camera la nici un hotel in Lisabona.
    Si cred ca miscarea asta era de ceva vreme in carti. Acum vreo luna imi faceam calcule si trasee pentru Lisabona si primeam aproape doar curse cu escala.

      (Citează)

  9. Super pret , fac bucuresti – cluj cam la 2 luni , dau 150 de ron pe tren dus la clasa intai. Fac 9-10 ore , iar toaleta este un adevarat joc de noroc !

      (Citează)

  10. nwradu:
    Chiar și cu bagaj ieși pe la 202 lei dus-întors pe Cluj. Tot este sub TAROM, iar pentru un zbor de o oră rezist fără să-mi aleg locul și în înghesuială.

    Adauga si contravaloarea check-in-ului la aeroport, ca ai uitat sa il faci acasa sau nu ai avut timp sau nu a mers conexiunea la net, adauga si valoarea bagajului de mana, ca ti-l atxeaza si pe ala daca e mai mare ca o borseta, si asa mai departe. Plus ca astea sunt preturi de beak in, cand s-o maturiza ruta pun pariu ca vor fi mai mari. Sensibil mai mari.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus