un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cu portofelul în mașină, în Bulgaria

6 Jan 2016  ·

GÂNDURI  ·

31 comentarii

Eu, dacă m-aș duce în Bulgaria cu mașina, probabil că aș lua în camera de hotel bateria, bujiile, poate și roțile, doar ca să fie mai greu de furat. Pentru că nu-i an să nu auzi de zeci de mașini furate în stațiunile din Bulgaria și de indiferența poliție de acolo, care probabil e mână în mână cu hoții, mai ales când cei furați sunt turiști străini ce nu pot face mult scandal.

Dar așa sunt eu, mai prevăzător. Alții nu sunt, în ciuda zecilor de știri de acest gen. De exemplu un român plânge acum pe la televiziuni nu doar pentru că i s-a furat mașina, un BMW 320 fără CASCO, dar este speriat din alt motiv: lăsase în mașină și actele personale și cheile de la casă. Probabil avea mare încredere în dispozitivul de blocat volanul pe care-l montase peste noapte, de-și lăsase portofelul în mașină. Sper că a avut cu ce acte să treacă granița înapoi.

Nu înțeleg de ce ți-ai lăsa portofelul în mașină. Nu văd nici o situație pentru asta. Mă mir că n-a lăsat și cheile în contact, că poate îi era lene să le care și pe alea în cameră.

Bine, asta nu-i vreo scuză. Bulgaria rămâne un fel de țara nimănui, unde te duci la mare pentru un fel de ruletă rusească despre mașina cui este furată, iar pe drumuri am înțeles că încă există haiduci care mai jefuiesc oameni sau înțeapă cauciucuri ca să te stoarcă de niște bani, plus legendele despre cum Poliția vrea doar șpagă.

sursa: Digi24.

    31 comentarii

  1. Pun pariu ca nu il duce capul sa schimbe butucul usii.

      (Citează)

    • Dar nu cred ca intra in masini folosind o cheie speciala. Din ce am inteles eu se pune un dispozitiv in parcare ce receptioneaza pe frecventa de 433mhz (nelicentiata si folosita de majoritatea masinilor). Codurile sunt saritoare, acelasi cod nu functioneaza de doua ori, iar pentru a pastra codul functional dispozitivul emite cativa biti de bruiaj pentru a nu fi validat. Vazand ca nu a functionat din prima proprietarul mai apasa inca o data pe buton, iar a doua oara dispozitivul nu mai intervine si masina se incuide/descuie, lasand impresia ca a fost o simpla eroare. Hotul intra in masina foarte elegant, dispozitivul “face playback” la ce a inregistrat anterior excluzand bitii de bruiaj, iar masina se deschide ca din telecomanda. Cred ca in cazul in care vi se intampla ca telecomanda sa dea un rateu, e bine de facut ce a spus Radu in articol.

        (Citează)

  2. Am traversat bulgaria de 14 ori pe putin. Am fost in Bulgaria pentru minim 2 nopti ba la mare, ba la munte de 7 8 ori. Si de fiecare data eram cu altii, deci minim 2 3 masini. Nu am avut nicio problema din cele amintite mai sus.
    Tu vorbesti doar din ce auzi la televizor?

      (Citează)

    • Si ca o completare. Anual in Romania se fura cam 2000 de autovehicule. Suntem mai in siguranta aici?

        (Citează)

    • Normal, pe când în Bulgaria țintesc în mod special turiștii. Tare am impresia că englezii nu vin cu mașina la Albena, apropo.

        (Citează)

    • Ai fost cu bmw sau nu, asta e factorul cheie din poveste.

        (Citează)

    • N-am inteles de unde minusurile la comentariul lui @cipper. Vad ca lumea ia de lege ce se aude de ani de zile pe la televizor. Si eu am fost in Bulgaria de multe ori la mare si la munte si nu am avut nici o problema. Nu e deloc ruleta ruseasca. Dar e simplu sa credem ca sint unii mai nenorociti ca noi.

        (Citează)

    • Cipper, pe bune???
      Si eu am traversat Romania de zeci de ori, ba la munte, ba la mare. Ca sa vezi, nu am avut nici o problema!

        (Citează)

    • Corect, dacă nu te-a jefuit niciodată cineva fix pe tine, înseamnă că hoții nu există.

        (Citează)

  3. Nu stiu cum e asta cu politia vrea doar spaga, dar eu am fost vara trecuta cu sotia in concediu in Grecia si la intoarcere, trecand prin Bulgaria ne-a oprit politia, aveam 90 km intr-o zona cu limita de 70. Primul lucru pe care l-au facut a fost sa verifice vigneta, totul era in regula acolo. Pe urma au inceput sa vorbeasca cu noi intr-o romana foarte stricata, nu ne-am inteles asa ca, sotia fiind moldoveanca de peste Prut a inceput sa vorbeasca cu ei in rusa si dupa 2 minute ne-au dat un avertisment si ne-au lasat sa plecam.

      (Citează)

  4. In vara am fost si noi in Bulgaria si e mai multa civilizatie decat pe litoralul nostru. Nu neaparat lux, dar oameni ok…

      (Citează)

  5. Bine ca e in Romania lege, ordine si civilizatie http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20692837-video-arhiva-operatiunea-zburatorii-cum-furau-hotii-marfa-din-tir-uri-mers-mare-viteza-cascadorii-hollywood-centura-bucuresti.htm .

    Eu as zice ca Romania e foarte, foarte aproape de Bulgaria din toate punctele de vedere.

      (Citează)

  6. poate era portofel din ala care nu poate fi scanat pentru citirea cardurilor. asa se explica.

      (Citează)

  7. Cipper:
    Am traversat bulgaria de 14 ori pe putin. Am fost in Bulgaria pentru minim 2 nopti ba la mare, ba la munte de 7 8 ori. Si de fiecare data eram cu altii, deci minim 2 3 masini. Nu am avut nicio problema din cele amintite mai sus.
    Tu vorbesti doar din ce auzi la televizor?

    Ești foarte norocos la ruleta!

      (Citează)

  8. Depinde si ce masina ai. La toate furturile de care am auzit (doar din presa) erau BMW si Audi.

    A fost si eu aproape anual in Bulgaria ultimii 6-7 ani cu VW si Skoda (iar prietenii cu masini similare) si nu am avut nici un eveniment.

      (Citează)

  9. Nenea Radu,
    Articolu e absurd.

    Subscriu la ce spunea cineva mai sus.
    Am tranzitat Bulgaria spre Grecia si Turcia de vreo 6 ori dus intors. Am fost in Bulgaria la munte de vreo 6 ori. Si odata la mare. Nu am avut nici o problema.

    Masini se fura si in Ro. Raportat la populatie si suprafata poate mai multe ca in Bulgaria. Faza e ca romanul e fudul. El are BMW sau alta masina scumpa. Cand vine hotul in parcare nu e logic sa ia cea mai scumpa masina? Tu daca ai fi hot ai lua Loganul sau Opelul din 2007?

      (Citează)

    • Dacă nu n-ai fost furat, atunci e clar, nu există deloc hoți în lume.

      Mașinile se fură în funcție de alte elemente, nu de valoare. Există bande specializate pe Loganuri că știu să le dezmembreze și să plaseze piesele. Există bande specializate pe mașini de lux pe care apoi le plasează în alte țări dubioase sau le dezmembrează.

      Ce zici tu este “de ce-ai fura din apartamente dacă poți jefui bănci?”.

        (Citează)

  10. eu am auzit ca iti fura rinichiu in timp ce bei kamenitza

      (Citează)

    • Am deschis la o terasă o sticlă de Shumensko și până s-o duc la gură am rămas fără adidași. Bulgaria, not even once…

        (Citează)

  11. In Bulgaria polita casco nu acopera furtul. Eu o sa verific diseara la a mea daca e adevarat sau nu.

      (Citează)

  12. Nu e ca si cum n-au prins acum o retea care jefuia ca-n vestul salbatic TIR-uri pe centura Buc, cu spart de cauciucuri si tot tacamul. Hai sa lasam un pic preconceptiile la o parte.

      (Citează)

  13. asta vara in Sunny Beach am stat la barfa cu un receptioner haios – bulgar in timp ce imi verificam diverse pe net ( doar din receptie mergea rapid, in rest semnalul era prost chiar daca prindeam 6 AP-uri de la fiecare etaj al hotelului – noi eram la 3 ) seara de seara

    si am intrebat de furturi de masini si e amuzant a zis si el ca i-au zis mai multi romani faza asta si stia ca in 2014 fusese exact 1 furt de masina din statiune, in 2015 nu auzise nimic.

    ca o paralela, inainte sa-mi cumpar masina ( 2nd ) am cautat tot felul de sfaturi si am gasit si diverse site-uri cu masini furate, aruncati aici o privire: https://politiaromana.ro/ro/autovehicule-furate si daca cititi pe forumuri va speriati cate se fura seara de seara in bucuresti si in rest :(

      (Citează)

  14. Pregatesti un articol ptr litoralul romanesc din vara asta?

      (Citează)

  15. Hai, bre, nenea Radu… Ți-a spart careva site-ul și a scris articole de doi lei? Ăla cu portofelul în mașină e un dobitoc, dar de aici până la…
    Auzi, haiduci! Du-te pe valea Oltului să vezi haiduci.

      (Citează)

  16. eu am fost in vara la balcic, albena si nisipurile de aur si am fost cazat la un hotel din balcic, unde i am spus administratorului ca mi e teama sa nu mi fie furata masina. omul a fost foarte ok si m a lasat sa o mut din parcarea din spate, in fata hotelului fix langa piscina, avand vedere directa de la balcon (in fata hotelului mai era doar o rapa si marea).

    pentru ca vorbesc si bulgara , omu nu a mai fost asa de oficial si mi a spus ca toate hotelurile din balcic care sunt situate dupa bariera care duce spre castel, sunt ale unu smecher si ca nimic nu misca fara voia lui, in sensul ca acolo in spatiul administrat de el nu se fura.

    si ca intre noi fie vorba, daca fura, nu fura astia un hyundai, ca nu se merita. cam astea au fost cuvintele omului. la fel ca mine au gandit un ucrainian si un moldovean, flancandu ma cu x5 urile lor.

    la nisipurile de aur, daca sunteti in trecere cum am fost eu, e bine sa lasati masina cat mai aproapre de plaja. eu am parcat o la hotelul admiral,exact in partea centrala langa plaja, care poate te intimideaza cu eleganta lui, eu cu hyundaiul meu fiind parcat langa bentley, maserati, lamborghini, insa preturile au fost foarte mici. nu mai stiu exact dar cred ca am dat vreo 20 de lei pentru vreo 6 ore cat am stat acolo. renteaza si sa o lasi acolo daca nu ai incredere in parcarea hotelului tau.

    parcarea e exact in fata hotelului, pazita de 3-4 persoane, supravegheata video iar intrarea se face doar pe baza actelor si a cartelei pe care o primesti .

    eu unul m am simtit in siguranta aici, insa ce mi se pare aiurea e ca in ziua de azi, cu toata tehnologia existenta, masinile mai pot fi furate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus