un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cumperi un hard disk și poți câștiga o tabletă Prestigio

20 Apr 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Dacă vă gândeați să cumpărați un hard-disk intern sau extern, profitați de campania PC Garage: cumperi unul din oferta lor și poți câștiga o tabletă Prestigio. Oferta este valabilă până la final de aprilie.

Oferta pe HDD-uri portabile este bună, toate au USB 3.0, ceea ce asigură transfer rapid și fără să-ți blocheze calculatorul. Eu folosesc două astfel de harduri pentru backup pe termen lung. Pentru desktop-uri, pe lângă HDD-uri normale, observați-le pe cele SSHD, care au un sistem hibrid de stocare ce combină viteza unui SSD cu stocarea mare a unui hard-disk. Puteți face upgrade la desktop la un astfel de SSHD, iar vechiul vostru hard-disk îl transformați într-o unitate de stocare externă cu ajutorul unui rack cumpărat separat, de preferință unul cu SATA 3 intern și USB 3.0 (sau eSATA) pe extern, după caz.

Tableta ce poate fi câștigată este un Prestigio Multipad Prime Duo 3G și chiar dacă nu o vreți pentru voi, e bună pentru copii sau de dat cadou, plus că are 3G. Măcar de-ați câștiga-o, vedeți apoi ce faceți cu ea.
prestigio_multipad_prime_duo

    11 comentarii

  1. Poate o rama foto sa facem din ea…
    Acum cateva luni imi ridicam tonerele de la umplut si am asistat la o scena trista, in care vanzatorul explica unei cliente, care luase o tableta Prestigio, ca nu are ce sa ii faca, ca sa se “miste” ca o tableta. Saraca clienta era o batranica, care ii luase nepotelului asa ceva, ca sa se joace pe ea. Ei bine, nici macar filmele nu le rula cum trebuie, ce sa mai vorbim de jocuri. Juniorul intreba daca poate sa mai cumpere memorie, sau ce sa ii mai puna, evident ca sa se simta o oarecare imbunatatire in jocuri. N-as fi putut sa fiu in pielea vanzatorului ala, nici daca ma platea cineva cu aur. Babuta era plina de lacrimi ca “pensia e mica” si nu putea sa ia altceva, mai ales ca trecusera 2 luni de cand o luase, iar vanzatorul ii explica ca nu putea nici sa o schimbe, nici sa o primeasca in service, ca tableta “functiona”…

      (Citează)

  2. tre sa scape si ei de rahaturile astea facute doar sa ia banii la prosti sau chiar cum e cazul de mai sus, necunoscatori.

      (Citează)

  3. Bănuiesc că e clar din specificații cam ce se poate face cu ea.

      (Citează)

  4. nwradu:
    Bănuiesc că e clar din specificații cam ce se poate face cu ea.

    Pentru cei avizati, poate.

      (Citează)

  5. Si eu am o tabletă,, vândută la kilogram,, , faza e ca am primit-o cadou, m-am uitat la ia 2 zile, am vazut ca sughita si la cele mai banale jocuri, nu poți citi nici un articol deoarece se vede fiecare pixel iar acum e aruncată undeva prin casă.

      (Citează)

  6. fugiti de sshd-uri cit puteti. am unul la lucru, pe un laptop cu i7, 16GB de ram si nici macar n-a intrat in piine si-l injur de toti mortii. sshd-ul are 1TB stocare si 8GB de ssd, pe care ii aloca os-ul pe baza unor “algoritmi de decizie” care-i construieste in timp – pe baza a ce zone le vede mai folosite sa le optimizeze. io am avut nevoie sa transfer de pe wd-ul de 2TB pe sshd – ca wd-ul isi da duhul si pleaca spre plaiurile vinatorii- si a inceput exploderul cu “not responding” cu cache-uiala de 30 de sec (sshd-ul statea pina 30 de sec la ocupare 100% – dupa ce apasam butonul de pauza al copierii).
    sint incete ca dracu’ – copiere pe usb3 (wd-ul duce pina la 115MB/s in combinatie cu un ssd).
    jalnic. teapa, numiti cum vreti voi.

      (Citează)

  7. Radule, tu le-ai testat sshd-urile? daca tot le recomanzi cu entuziasm…

      (Citează)

  8. fish:
    Radule, tu le-ai testat, sshd-urile? daca tot le recomanzi cu entuziasm…

    unde fugi virgula nenorocita? :D

      (Citează)

  9. erate :)

    fish:
    “algoritmi de decizie” pe care-i construieste in timp

    sint incete ca dracu’ – “testele de” copiere facute numai pe usb3

    + injuraturile de rigoare la adresa sefului care mi-a taiat bujetu’ la jumate :D si m-am ales cu petarda asta de laptop.

    daca am timp miine bag un test comparativ :)
    ridic 2 masini virtuale si le dau la amindoua sa citeasca acelasi fisier de 32 GB.

      (Citează)

  10. Nu OS-ul decide ce e pus in cache ci controllerul sshd-ului. Trebuie sa iei in calcul ca un sshd cu defect nu intotdeauna este complet mort, ci poate sa functioneze si foarte prost in gestionarea fluxului de date. Incearca sa vezi daca exista utilitar ce iti permite sa dexzactivezi caching-ul la scriere.

    fish:
    fugiti de sshd-uri cit puteti. am unul la lucru, pe un laptop cu i7, 16GB de ram si nici macar n-a intrat in piine si-l injur de toti mortii. sshd-ul are 1TB stocare si 8GB de ssd, pe care ii aloca os-ul pe baza unor “algoritmi de decizie” care-i construieste in timp – pe baza a ce zone le vede mai folosite sa le optimizeze. io am avut nevoie sa transfer de pe wd-ul de 2TB pe sshd – ca wd-ul isi da duhul si pleaca spre plaiurile vinatorii- si a inceput exploderul cu “not responding” cu cache-uiala de 30 de sec (sshd-ul statea pina 30 de sec la ocupare 100% – dupa ce apasam butonul de pauza al copierii).
    sint incete ca dracu’ – copiere pe usb3 (wd-ul duce pina la 115MB/s in combinatie cu un ssd).
    jalnic. teapa, numiti cum vreti voi.

      (Citează)

  11. Marius M:
    Nu OS-ul decide ce e pus in cache ci controllerul sshd-ului. Trebuie sa iei in calcul ca un sshd cu defect nu intotdeauna este complet mort, ci poate sa functioneze si foarte prost in gestionarea fluxului de date. Incearca sa vezi daca exista utilitar ce iti permite sa dexzactivezi caching-ul la scriere.

    ca idee, e un sfat bun, problema e ca nu mi-as lua un laptop pe care sa incep sa incropesc de la instalare diverse chestii ca sa-l fac sa mearga repede :)
    oricum suspectez ca HDD-ul e la un 5400 rpm – si nu cred ca am de unde sa-l fac sa mearga mai repede.

    in cazul de fatza n-am avut de ales :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus