un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva cuvinte despre Intel Friends & Trends

20 Apr 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

M-am alăturat unui grup conspirațional numit Intel Friends & Trends. Este un program inițiat de Intel România și care vrea să reunească toți pasionați de tehnologie, iar dincolo de burgeri și renovare de apartamente, și eu sunt unul.

Pe scurt, Intel Friends & Trends adună un grup de jurnaliști și bloggeri cărora le oferă acces la tehnologie de ultimă generație (că doar e Intel) și care apoi discută despre aceasta și formele ei. Voi sunteți cu toții invitați la această discuție, iar opiniile noastre le puteți găsi pe iq.intel.ro (mai există și pagina de Facebook unde puteți vota direcția discuției)


Momentan în secțiunea Friends & Trends de pe iq.intel.ro se găsește doar un articol scris de mine și intitulat “Oare dispozitivele 2-în-1 anunță viitorul dispozitivelor mobile?” și se bazează pe experiența mea cu un Asus T300 Chi, noul lor laptop/tabletă, adică întreg computerul este practic în ecranul laptopului, iar acesta este detașabil de tastatură.

asus_transformer_chi_07asus_transformer_chi_08

Nu reiau aici tot ce-am spus pe site-ul Intel, nu are rost să duplic conținutul, puteți citi întreg articolul prin linkul de mai sus. Pe scurt, însă, se bazează pe experiența mea de aproape o săptămână cu acest laptop. Tabletă.

Nu-i vedeam utilitatea, dar în majoritatea covârșitoare a timpului m-am găsit folosind tableta. N-aș folosi-o pentru muncă, unde tastezi din greu și probabil ai nevoie de un mouse real, dar pentru Facebook, știri, selecția de articole din Bing despre diverse domenii (sau Flipboard, disponibil în browser), Instagram și ce mai fac eu când pierd timpul stând în curte la soare, T300 Chi sub formă de tabletă a fost excelent.

Iar dacă tehnologia a avansat atât de mult încât putem aveam într-o dispozitiv subțire cât o tabletă un procesor Intel Core M, un SSD de 128 GB și memorie 8 GB, plus ecran 2560 x 1440 pixeli, de ce n-ar fi toate dispozitivele așa? Știu mulți oameni care se plâng că au tabletă, dar nu s-a dovedit prea utilă. Păi uite un astfel de convertibil, e laptop când ai nevoie, tabletă când îi scoți ecranul din tastatură, dar cu aceleași fișiere, setări și aspect! Ne îndreptăm tot mai mult spre astfel de dispozitive?


asus_transformer_t300_chi_4asus_transformer_t300_chi_6

Stați cu ochii pe iq.intel.ro pentru noi “editoriale”. Și eu sunt curios cine mai scrie și pe ce subiecte.

    4 comentarii

  1. Arata si mie un convertibil din asta cu tastatura full…. si apoi ma mai gandesc daca pot face ceva productiv cu el.

      (Citează)

  2. Ce înțelegi prin tastatură full?

      (Citează)

  3. sa aibe si bucata aia nenorocita de numeric keyboard

      (Citează)

  4. Pe 13 inchi și mai puțin nu prea ai șanse. Dacă vrei ultra-portabil și bloc numeric, fie iei unul separat pe bluetooth/usb, fie un ultrabook de 15 inchi.

    Oricum ar fi, probabil că nu te interesează dispozitivul și pentru distracție, deci un 2-in-1 nu-i pentru tine.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus