un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Măcar la știri am alternativa Agerpres

10 Apr 2014  ·

GÂNDURI  ·

28 comentarii

Am renunțat să mai urmăresc pagina Mediafax pe Facebook în favoarea celei Agerpres și vă sfătuiesc să faceți la fel.

Diferența este de la asta…
stire_mediafax

…la asta.
stire_agerpres

Valabil pentru toate știrile. Agerpres folosește titluri normale, informative, lipsite de capcane și “nu vei ghici niciodată cine…”, iar eventualele citate extrase automat din corpul articolelor îți oferă de asemenea destule informații pentru a te decide dacă vrei sau nu să dai click. Același lucru este valabil și pe agerpres.ro, desigur.

Am încercat treaba cu titlurile misterioase, n-a mers. Dar măcar momentan am o alternativă.

    28 comentarii

  1. Ti se pare sau habar nu ai ce stiri dau
    Sau faci reclama pentru piscoturi

      (Citează)

    • @wc radu: obsesia pișcotului. 80% dintre articole sunt despre ce mi-a plăcut sau nu mi-a plăcut în lume. Toate ar putea fi reclame. Obișnuiește-te cu ideea și vezi ce informații utile pentru tine poți afla din ele.

        (Citează)

  2. Ce diferenta la like-uri…

      (Citează)

  3. Multumim şi respectele noastre

      (Citează)

  4. Serios ???!…..
    Hai sa vedem un exemplu, si o luam cronologic:
    STIRE 1 Mediafax (duminica, ora 21:23)
    Duşa: Avioane americane F-16 vor veni săptămâna viitoare în România pentru exerciţii
    STIRE 2 Mediafax (luni, 14:39)
    Duşa: Exerciţiile la care participă avioane americane F-16 nu au legătură cu situaţia din Ucraina
    STIRE 3 Agerpres (luni, 15:09)
    Ministrul Mircea Dușa anunță că avioane americane F -16 vor veni în România

    CONSTATARI:
    1. Agerpres da o stire cu titlu aproape identic cu cel de la Mediafax, dar cu 18 ore mai tarziu. Poate s-au gandit ca graba strica treaba…..
    2. Pentru Mediafax faptul ca exercitiile nu au legatura cu Ucraina este in sine o stire. Agerpres ne lasa sa descoperim singuri in corpul stirii acest amanunt nu foarte important…
    3. Agerpres ne vorbeste de un Awaks. Nu stiti ce este? Este un avion Airborne Warning and Control System, adica sistem de de avertizare si control aeropurtat, pe care americanii in prostia lor il prescurteaza AWACS. Ei gresesc, clar trebuia sa fie AwaKs….

    CONCLUZIE:
    Urmareste “titlurile normale, informative, lipsite de capcane” si vei fi perfect informat despre ce s-a intamplat…
    Citeste-le celelalte daca vresi sa stii CE SE INTAMPLA !….

      (Citează)

  5. PS am uitat sa spun ca exemplul de mai sus a fost un caz fericit, in care am avut CE sa compar.
    Pentru ca multe stiri pur si simplu NU exista la Agerpres….

      (Citează)

  6. Agerpress? asa deodata…si pentru ca nu au link-uri soc? bine ca nu ne-ai recomandat-o din patriotism ca are tricolorul ca icon..

    Un site de stiri se recomanda pentru calitatea si obiectivitatea stirilor iar Agerpress nu este decat unul dintre vectorii media al PSD. Un om informat cunoaste aceste lucruri iar tu nu pari neinformat… sunt curios ce urmeaza, pana in noiembrie mai e timp.

      (Citează)

    • @2DU: crezi că deodată stăteam în metrou și am zis “hai să intru și pe Agerpress?”. Le știam de mai mult timp sistemul de titluri, acum doar am căutat comparația pe aceeași știre.
      Obiectivitatea în domeniul politicii nu este așa importantă pentru mine. Eu vreau să-mi spună doar noutățile, că le interpretez eu apoi, nu mă bazez pe analiza unui redactor. Și dacă e vorba de aflat noutăți, vreau să le aflu fără “vezi aici” și “nu-ți va veni să crezi cine se retrage de pe piață”, că nu am timp să dau click pe fiecare știre ca să văd despre ce este de fapt.

        (Citează)

  7. @nwradu, zic doar ca e interpretabil.. acest tip de site-uri sunt in primul rand politice pt ca sunt site-uri de stiri si abia apoi de tehnologie, lifestyle .. etc. Apoi, legat de stirile şoc, sunt deacord cu tine legat de Mediafax insa asta nu e un motiv sa faci downgrade la Agerpress. Poti incerca DW, Digi24 sau Hotnews, de exemplu.

    ‘Obiectivitatea în domeniul politicii nu este așa importantă pentru mine. ‘
    pot intelege asta ‘pentru tine’ insa nu cand recomanzi un site de stiri, obiectivitatea si spiritul critic ar trebui sa primeze.

      (Citează)

  8. Interesant de ramarcat ca primul comentariu, cel de la wc radu, este “Hidden due to lowcomment rating”. Adevarat, are 37 de unlike-uri, probabil de la toti angajatii Agerpres….
    Dar “votul” este blocat, acum nu mai poti sa-i dai nici like, nici unlike…
    Oare de ce?…. (mama Agerpres se supara?)

      (Citează)

  9. Am auzit ca toate institutiile media sunt de acord sa fie desfiintate ca sa ramana Agerpres pe primul loc. Asa pustiu de bine mai rar…
    Impreuna salvam mass-media!

      (Citează)

  10. Si care e poroblema ? Din cate stii, singura legatura pe care o mai avem cu Mediafax este ca le PLATIM abonamentul pentru fluxul de stiri.
    Si adevarul este ca MERITA sa le platim.

    Iar pozele tale comparative Mediafax vs. Agerpres, de la care a plecat topicul de fata, omite faptul ca pe pagina Mediafax apar si linkuri la stiri de pe Gandul, Ziarul Financiar si ProSport. Asa a fost si cu stirea “O alta retea de magazine pleaca…”

    Adevarata stire Mediafax despre plecarea Baumaxt o gasesti aici
    http://www.mediafax.ro/economic/baumax-isi-pregateste-retragerea-din-europa-de-est-magazinele-din-romania-au-cele-mai-mari-pierderi-12365046
    si are cel mai corect titlu posibil.

      (Citează)

  11. Imi pare rau ca nu pot pune poze, pentru ca am un exemplu bun chiar din acest moment.

    Daca intri acum pe pagina Mediafax poti gasi de exemplu un titlu “misterios”, asa cum nu iti place tie:
    “EXPLOZIV! Adevărul despre VIZITELE SECRETE ale lui Ponta acasă la cel mai controversat om din România Totul a ieşit acum la iveală”

    Dai click si te trezesti pe pagina celor de la GANDUL la
    http://www.gandul.info/reportaj/reportaj-gandul-ce-s-a-auzit-in-satul-lui-duicu-despre-traficul-de-influenta-din-biroul-lui-ponta-noi-il-stim-de-copil-linistit-educat-da-pe-om-il-mai-schimba-societatea-12441442

    Deci chiar daca vezi titluri misterioase nu trebuie sa ii acuzi pe cei de la Mediafax, pentru ca NU sunt stirile lor (cum isi promoveaza cei de la Gandul materialele este o alta discutie…)

      (Citează)

  12. Iar problema cu Agerpres ramane.
    Or fi titlurile lor corecte, dar sunt lenti si rateaza multe stiri.
    Nu mai vorbesc de stirile pe care NU le rateaza, ci DECID cu buna stiinta sa nu le dea pentru ca nu vor sa primeasca telefoane suparate de la partid…

    Poate iti mai amintesti vremea cand exista o agentie de presa privata si independenta numita NewsIn. Oamenii de acolo erau la fel de buni ca cei de la Mediafax iar stirile lor erau beton. Este mare pacat ca a fost desfiintata din motive financiare, si este o pierdere chiar si pentru Mediafax, care simtea pe vremea aia ca are o concurenta reala, ceea ce ii motiva.

    Iar ne-performantele Agerpres nu ma bucura din aceeasi cauza, basca faptul ca pana la urma sunt platiti din impozitele noastre…
    Dar nu ai cum sa faci performanta si sa fii obiectiv si impartial cand bugetul tau este aprobat de Guvern, iar sefii sunt numiti la fel….
    Asa ca se straduie mai mult sa nu supere decat sa informeze. Si atunci e bun principiul “cine nu munceste nu greseste.”

      (Citează)

  13. Corect !

    Dar sa mai scrii despre Aibus si Boeing – aia e fara cusur… :)

      (Citează)

  14. Mai există Facebook?

      (Citează)

  15. Ia uite, nwradu, sursa ta preferata de informare ce tare e!
    Un exemplu cald, de azi.
    Agerpres. Știre la 15:59
    http://www.agerpres.ro/social/2014/04/11/jaf-la-o-casa-de-schimb-valutar-din-capitala-autorul-a-fugit-cu-15-300-de-lei-15-59-40
    Mediafax. Știre la 12:58
    http://www.mediafax.ro/social/un-barbat-inarmat-cu-o-arma-alba-a-jefuit-o-casa-de-schimb-valutar-din-capitala-12451251
    A? Ce zici? După 3 ore mai ești informat sau ești sictirit?
    In timpul ăsta hoțul a mâncat și a tras și un pui de somn!
    Mersi! Pa!

      (Citează)

    • Eu în continuare nu mai urmăresc Mediafax, orice ai zice tu. Sunt sătul de titluri înșelătoare și goana după click. Nu mai pierd timpul cu ei.

        (Citează)

  16. Știrea cu atacul casei de schimb valutar e irelevantă. Mie nu-mi pasă că s-a întâmplat. Așa că n-are importață că a publicat-o Agerpres sau Mediafax mai întâi. Dacă vreuna dintre ele anunța prima că Renault continuă investiția de la Mioveni, atunci ar fi contat.

      (Citează)

    • @Alx MAX: mie nici nu-mi pasă cine anunță primul. Televizorul este deschis aproape non-stop pe Digi24 în timpul zilei. Când merg pe afară, mă uit pe telefon pe Facebook, la diverse. Acolo prefer să văd informație cât mai multă din titlu și cele câteva cuvinte de sub el, ca să nu dau click de pomană. Nu trebuie să o aflu în secunda 0, ci doar să nu mă agaseze cu titluri menite să atragă clickuri.

        (Citează)

  17. Pe Android exista o aplicație, FeedEx. Nu mai ai nevoie de Facebook și al său trafic nejustificat.

      (Citează)

  18. Completare: ideea e că un feed reader asta face, afisează titlul, data și ora articolului și câteva linii din conținut în funcție de cât a vrut autorul sau platforma să arate.

      (Citează)

  19. Ce tâlhari, ce politică, ce alte economii. Inteleg ca pentru cititorii Agerpres, nimic din toate astea nu conteaza. Ca sa vedeti ca sunt de aceeasi parere, vreau sa va spun atat: pe mine ma intereseaza, de fapt, daca mai erupe vulcanul din Islanda si ce caracteristici va avea norul de cenusa vulcanica. Și astept de la cei de la Agerpres sa fie primii.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus