un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Unboxing și ce accesorii sunt incluse cu Samsung Galaxy S5 și brățara Gear Fit. Ce să testez? Ajută-mă și poți câștiga telefonul

11 Apr 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

57 comentarii

Ieri am primit noul Samsung Galaxy S5 și brățara Gear Fit pentru review, în cadrul programului Orange Smartphone Tester. Acum când citiți aceste rânduri abia termin să instalez toate cele necesare pe telefon pentru a-l utiliza o vreme și revin bineînțeles cu multe alte detalii, dar până atunci vă invit pe voi să-mi spuneți ce să testez la cele două dispozitive, ce anume vă interesează să aflați.

Apropo, între bloggerii și cei înscriși în programul OST este și o întrecere. Se face un punctaj din numărul de vizitatori pe aceste review-uri, numărul de share-uri și retweet-uri, iar câștigătorul primește un Galaxy S5. Ajutați-mă să-l câștig eu prin răspândirea acestui articol și a celor viitoare între prietenii voștri și pe rețelele sociale și, dacă voi câștiga, dau telefonul unui dintre voi, văd eu cum organizez o tragere la sorți.

Iată un unboxing în imagini succesive, așa cum au arătat când le-am scos din cutie, și ce accesorii sunt incluse în fiecare pachet.

SAMSUNG GALAXY S5

Cutia urmează design-ul “imitație de lemn” (e carton) de la generațiile anterioare. Pe sigilii scrie “Fabricat pentru România” și “Blocat în rețeaua Orange”, că de la ei îl am.
samsung_galaxy_s5_unboxing_01samsung_galaxy_s5_unboxing_02

Telefonul este bine învelit în folie, inclusiv una suplimentară peste camera principală și peste difuzor (culmea, deși telefonul este IP67, impermeabil la praf). O folie transparentă avem și pe laterale.

În continuare apar din cutie un scurt ghid de utilizare și restul accesoriilor.
samsung_galaxy_s5_unboxing_06samsung_galaxy_s5_unboxing_07

Cablul USB pentru încărcare și transfer de date este, culmea, unul simplu, deși telefonul are mufă dublă de microUSB 3.0. Asta e un pic dezamăgitor.
samsung_galaxy_s5_unboxing_08samsung_galaxy_s5_unboxing_09

Încărcătorul scoate 2 Amperi pe ieșire, asigurând probabil o încărcare foarte rapidă pentru Galaxy S5, probabil în maxim o oră. Rămâne de testat pentru review.
samsung_galaxy_s5_unboxing_10

Hands-free-ul are un cablu lung cam de un metru și vine livrat cu un total de 3 perechi de “garnituri” pentru lobul urechii.
samsung_galaxy_s5_unboxing_11samsung_galaxy_s5_unboxing_12

Căștile in-ear sunt de un alb strălucitor, cu un mic inel argintiu care completează design-ul. Prea albe, zic eu. Micuța telecomandă de pe cablu are un buton multifuncțional și două butoane pentru volum.
samsung_galaxy_s5_unboxing_13samsung_galaxy_s5_unboxing_14

Bateria de 2800 mAh este ambalată separat. În ea se află antena NFC a telefonului, ca și la generația anterioară.

Ultima imagine este cu slotul dual microSIM – microSD. Cartela 4G de la Orange intră în partea de jos.
samsung_galaxy_s5_unboxing_18

GEAR FIT

Fit este accesoriul meu preferat din ce-a lansat Samsung în februarie. La ceasuri rămân fidel alor mele, dar Fit-ul nu este ceas propriu-zis, ci în primul rând o brățară multifuncțională ce-ți monitorizează pașii și pulsul și altele, pe lângă afișarea orei și a notificărilor de pe telefon. Are un ecran mic și lunguieț, dar color și tactil, iar bateria ar trebui să țină 3-4 zile.

Și cum la lansare mă plângeam că textul de pe Fit este afișat pe lungime, fiind greu de citit atunci când o privești normal la mână, recent cei de la Samsung au scos un update care face ca mesajele să fie afișate și în mod “portrait” pe Fit, eliminând astfel una dintre probleme. Abia aștept să o testez!

Cutia este tot una “de lemn”, iar brățara iese imediat din ea.
samsung_gear_fit_01samsung_gear_fit_02

Înăuntru am găsit brățara, una neagră, plus restul accesoriilor înghesuite în micuța cutie.
samsung_gear_fit_03samsung_gear_fit_04
samsung_gear_fit_05

Încărcarea se face prin microUSB, iar încărcătorul de priză pentru Fit are cablul integrat în el.
samsung_gear_fit_06samsung_gear_fit_07

Încărcătorul scoate 0,7 Amperi, deci Fit ar putea fi încărcat și de la un cablu conectat direct la calculator.

Problema este acel mic accesoriu de plastic. Acel micuț “dock” se atașează la brățară, peste pinii acesteia, și prin respectivul “capac” se încarcă de fapt Fit-ul. Altfel spus, trebuie să iei cu tine acel mic plastic dacă pleci pentru mai mult de 3-4 zile și chiar și în casă aș spune că sunt șanse mari să-l rătăcești ușor, fiind prea mic.
samsung_gear_fit_09samsung_gear_fit_10

Totuși, înțeleg decizia Samsung. Un port microUSB direct pe brățară i-ar fi crescut dimensiunile, având în vedere că mufa are nevoie de vreo 5 mm adâncime și câțiva înălțime.

Nu uitați să-mi spuneți ce să testez la telefon, la brățară sau la combinația lor.

Apropo, între bloggerii și cei înscriși în programul OST este și o întrecere. Se face un punctaj din numărul de vizitatori pe aceste review-uri, numărul de share-uri și retweet-uri, iar câștigătorul primește un Galaxy S5. Ajutați-mă să-l câștig eu prin răspândirea acestui articol și a celor viitoare între prietenii voștri și pe rețelele sociale și, dacă voi câștiga, dau telefonul unui dintre voi, văd eu cum organizez o tragere la sorți.

    57 comentarii

  1. Salut. Te rog sa testezi daca se incinge in timpul unei folosiri normale. S4’ul se incinge rau cand sunt pe web, scriu mesaje (whatsapp, sms) si ascult muzica la casti bluetooth.
    Testul de baterie este iar important si astept review’ul :)
    Ma mai gandesc de ce teste as mai putea fi interesat si revin

      (Citează)

  2. – 4G-ul
    – video player-ul daca “stie” subtitrari, mkv
    – autonomia bateriei la amandoua
    – lag-ul in meniuri, daca exista
    – baga-l in apa ( asta nu cred ca o vei face :)) )

      (Citează)

  3. De la telefon deja știe lumea cam la ce să se aștepte, eventual aș zice că trebuie testat și văzut cât de rapid e autofocusul ăla cu care se lăudau, și în ce condiții de iluminare e atât de rapid.

    Eu m-aș axa mai mult pe Galaxy Fit cu review-ul, chiar sunt curios de tot ce se poate face cu el, cât e de util în utilizarea de zi cu zi, ce autonomie are la o utilizare normala și nu în ultimul rând, ce impact are asupra bateriei telefonului.

      (Citează)

  4. As dori sa testezi bateria in conditii de utilizare normala (browsing, aplicatii, apeluri) fara a utiliza modul Ultra Power Saving Mode si de asemenea daca senzorii responsabili pentru masurarea pasilor functioneaza corect. De asemenea as dori sa vad mai multe poze efectuate in conditii de luminozitate scazuta. Procesorul sunt convins ca face fata oricarei provocari.

      (Citează)

  5. Curios ce si cum face Galaxy Fit. Daca chiar e ceva util sau doar marketing.

      (Citează)

  6. Interesant ar fi sa vezi cat de bine functioneaza fingerprint sensor. Sunt curios sa vad daca este peste cel al lui Apple. Multumesc

      (Citează)

    • @Bogdan: am activat amprenta și deja o utilizez pentru unlock. Funcționează bine, recunoaște degetul la un swipe foarte rapid, dar problema este alta: când iei telefonul cu o mână, e cam dificil să dai cu degetul de sus în jos peste cititorul de amprentă, deoarece nu ai unghiul bun. Apple are alt sistem, îți cere doar să ții degetul nemișcat pe cititor, nu să-l plimbi.

      Ca să combat asta, mi-am înrolat trei amprente (doar trei poate maxim), adică arătătorul (pe care nu cred că-l voi folosi) și cele două degete mari.

        (Citează)

  7. Daca tot spuneai ca mergi la sala testeaza bratara acolo sa vezi cum rezista si mai ales cat de corect afiseaza bataile inimii, numaru de pasi, etc. Deasemenea, vezi daca iti poti imbunatari performanta folosind functiile din Galaxy Fit ca Personalized Fitness Manager.

    Deasemenea sunt curios cat de tare se aud notificarile in bratara( eu de exemplu nu prea aud notificarile la mesaje cand am telefonul in buzunar).

      (Citează)

  8. salut, un test de autonomie si cat de util este ultra power saver.

      (Citează)

  9. Vezi daca agati ceva cu ceasul ala!

      (Citează)

  10. Ai putea testa calitatea display-ului in comparatie cu un model mai vechi,daca memoria ram este suficienta ,daca e cu adevarat certificat ip67 macara o trecere rapida pe sub un jet de apa:P si in rest..bucurate de el cat mai mult!

      (Citează)

  11. 4 chestiuni as testa la el:

    – 4G-ul (download/upload speed)
    – sa vad daca e rezistent la apa (macar la un jet/o cana de apa scapata “din greseala”)
    – as pune pe el un Intercept-NG si as capta trafic sa vad cat poate duce si cat poate procesa pentru refacerea sesiunilor
    – as rula cat mai multe aplicatii sa vad: autonomie + cat duce in multithreading.

    De asemenea ptr autonomie as pune un apel in stand by (atat pe 2G, cat si 4G)

      (Citează)

  12. Luminozitatea afara pe timp noros si pe la soare (daca apuci ceva zile cu soare), cat de tare se aud notificarile cand telefonul e in buzunar, in cat timp se incarca bateria, daca faci totusi testul cu apa, fa-l ultimul … nu se stie niciodata pe unde intra apa.

      (Citează)

  13. Eu as zice sa testezi calitatea sunetului si a microfonului, a convorbirii in general.
    Cum se comporta cand bate vantul, are vreo functie de filtrare a sunetelor exterioare sau ceva asemanator ?
    Testezi in primul rand un telefon, nu o tableta.

      (Citează)

  14. Eu as test la el cum functioneaza la multitasking, daca devine laggy dupa un timp indelungat; speedtest cu 4G; si cam cat tine bateria la o utilizare normala : 2 ore browsing net, 1 ora muzica, 1 ora video/youtube.

      (Citează)

  15. Salut
    Rezistenta:bagă-l in vană câteva minute (cică a rezistat în mașina de spălat 1 ora, la un test) apoi bagă-l în sacul de la aspirator.
    Bateria la jocuri și la download booster, sunt curios dacă se încălzește….
    Camera – înregistrări 4k(cum se vede).

      (Citează)

  16. mă amuză cum toată lumea zice să-l bagi în apă :-)

    fă poze cu ele indoors, în lumina slabă, să vedem cum ies.

      (Citează)

  17. – s5 ma lasa rece
    – ma intereseaza la gear fit ce stie sa faca cu telefon / fara telefon si cu alt orice alt telefon non galaxy

      (Citează)

  18. Eu sunt interesat de camera (2k, 1080p 60fps, 720p 120fps) si bateria cum e in comparatie cu g2

      (Citează)

  19. Eu as vrea sa vad niste poze pe lumina slaba cu flash, sa vad daca le arde la fel ca majoritatea telefoanelor. Si, bineinteles, vreau sa il vad in apa. :D

      (Citează)

  20. Salut eu as fi interesat de cum se interconecteaza cu un TV Samsung smart screen mirroring, folosirea lui ca telecomanda etc. Daca pot vedea un film simplu sau HD de pe el pe TV samsung cat tine bateria astfel. As mai fi interesat de cum se misca pe jocuri care au nevoie de mai multe resurse. Cum se comporta in timpul jocului cu screen mirroring cu TV.

      (Citează)

  21. Te rog sa testezi daca are lag la apasarea butonului de unlock. Si s3 si s4 au 1-2 secunde. Nu mereu, dar destul de des incat sa ma scoata din sarite.

      (Citează)

  22. Lag de unlock are cam o secunda, cat despre protectia certificata IP67 am apucat sa merg cu telefonul prin ploaie. Ce e drept rezista, dar touchscreen-ul nu raspunde mai deloc (lucru normal de altfel).

      (Citează)

  23. Din momentul apasarii butonului de unlock cat dureaza pana se aprinde ecranul :)

      (Citează)

  24. @dragos: lag la unlock o să ai pe orice telefon cu Android, și este de fapt timpul necesar procesorului pentru a ieși din starea de deep-sleep. Există kernel-uri care îți scad doar frecvența procesorului fără a-l trece în deep-sleep mode, însă asta va însemna o descărcare vizibil mai accentuată a acumulatorului.

      (Citează)

  25. Testeaza cat mai comprehensiv bratara Gear Fit: activitate normala de birou, odihna, alergat, sala de forta – cum se comporta, ce inregistreaza, cat tine bateria la chestia aia, ce poti face cu ea in timp ce ea te monitorizeaza (ascultat muzica, SMS-uri, notificari, etc). E un gizmo tare interesanta, sunt curios daca l-au rafinat suficient de la prima versiune de Gear standard.
    In ceea ce priveste telefonul m-ar interesa interconectarea cu alte device-uri gen Smart TV pentru filme/jocuri, daca poti testa si functioneaza bine bluetooth-ul prin AptX daca ai vreun device compatibil (hi-fi), S4 suferea la asa ceva,

      (Citează)

  26. Eu sunt curios să văd cât de rezistent este Gear Fit. Așa că dacă tot mergi la sală, bagă mare! :D

      (Citează)

  27. -cata baterie se consuma pe o ora de alergat – o ora de sala cu gear fitul conectat (sunt pasionat de sport si ma incanta aplicatia s health)
    -timpul de incarcare
    -pozele (DOF-ul si viteza de focalizare in urma mult laudatei detectii de faza pe un telefon mobil)

      (Citează)

  28. Harabagiu Ciprian

    11/04/2014 la 2:18 PM

    Testeaza camera in conditii de luminozitate redusa cat si la stabilizare. Deasemenea poti testa si modul de ultra economie baterie, cum face fata si cu cat mareste autonomia

      (Citează)

  29. Harabagiu Ciprian

    11/04/2014 la 2:22 PM

    Am uitat, si viteza la transfer . Doar are USB 3.0, sa vedem daca si functioneaza. Si nu uitasa ne spui si timpul de incarcare 0 – 100 %

      (Citează)

  30. Daca ai o baterie externa testeaza, te rog, in cat timp se incarca bateria telefonului+durata de viata a bateriei pe un browsing WIFI

      (Citează)

  31. Radu, testeaza te rog daca se incarca bateria mai repede cand il bagi in cuptorul cu microunde.

      (Citează)

  32. Am lasat S4 pentru G2.
    Am motive sa las G2 pentru S5 ?

      (Citează)

    • @Raducu: nu merită 1200 de lei în plus. Estimez că autonomia e similară, camera foto aproape la fel (dar mai rapidă pe HDR), hardware-ul cam la fel de rapid. La SGS 5 treci dacă vrei celelalte lucruri: S-Health, senzor de puls, IP67, dacă-ți place design-ul etc.

        (Citează)

  33. Noul TouchWiz, cat de mult ingreuneaza sistemul?
    Un test al Download booster ar fi interesant.

      (Citează)

  34. pe lângă partea de autonomie, rezistenta la apa si camera, as mai fi curios de cât spațiu efectiv ai disponibil din cei 16/32 gb, o comparatie cu versiunile anterioare (s4,s3), temperatura în stand-by / browsing / jocuri

      (Citează)

  35. – Cat de eficient e (ultra)power saving modul ? ca prea suna pompos.
    – IP67 sau IP58 ? Ca parca sony (erricson) erau la un moment dat cei mai tari.
    Lasand la o parte specificatiile tehnice, ma mir ca n-au punctat mai mult pe partea de design (5S epateaza, S5 nu chear).
    Oricum la ce marketing are Samsung, nu ma indoiesc ca isi vor propulsa flaghshipul pe culmi nemaiatinse in topurile de vanzari.
    Ma pregatesc ca-n urmatoarele luni sa aflu de pe toate gardurile cat de searbada e viata fara S5 in ea.
    PS :
    Telefon=Destept
    Ceas=Destept
    Ochelari=Destepti
    (Televizor=Destept si el)
    ————————
    Posesor = ?

    R: Plin de senzori.

      (Citează)

  36. Faci te rog un test al aplicatiei Digi Storage folosind 3G/4G-ul de la Orange pe un S5? Chiar sunt curioasa cum merge, ma bate gandul sa imi iau S5.

      (Citează)

  37. PS: Prin test ma refer la vitezele de download/upload, ca aplicatia sunt sigura ca se deschide foarte rapid. :)

      (Citează)

  38. A aparut in Altex? am primit mail de la ei azi ca il au la 3099 lei.

      (Citează)

  39. Utilitatea senzorului biometric si a rezistentei la praf/apa in activitatile zilnice.

    Cu alte cuvinte:
    -cat de la indemana este sa-ti iei pulsul sau sa iei pulsul unei alte persoane;
    -cat de bine se comporta telefonul pe timp ploios;
    -pe htc one s am avut surpriza neplacuta de a intra praf in casca telefonului. Convorbirile se auzeau foarte incet asa ca a trebuit sa-l duc in service pentru a fi curatata. Poate poti testa casca vs. praf la S5.

      (Citează)

  40. Bratara are si functia de vibratie cand primesti notificari, cum e la Sony SW2? Arata bine, pacat ca nu e compatibila si cu alte telefoane…

      (Citează)

  41. As vrea sa stiu daca la telefon functioneaza autentificarea prin amprenta

      (Citează)

  42. As vrea sa testezi cititorul de amprenta si autonomia bateriei pentru ambele, ceas si telefon.

      (Citează)

  43. Testeaza aparatul foto, in loc intunecat, sa vedem daca HDR isi intra intradevar in rol :), iar pentru sala, daca S Health poate fi intradevar un “fitness tracker”, atat pentru telefonul cat si pentru gear fit.

      (Citează)

  44. Florentin Daniel Rotaru

    14/04/2014 la 11:47 PM

    Salut Radu. M-ar interesa o comparatie referitor la autonomia bateriei comparativ cu al tau G2. De asemenea, o comparatie pe partea de camera este mereu bine venita. Multumesc anticipat!

      (Citează)

  45. De obicei dupa aprox 30min de gaming si/sau streaming video terminalele se incing, dupa cate minute, cat de tare si in ce zona se incinge telefonul?

      (Citează)

  46. kader kaderim

    09/08/2014 la 6:44 PM

    eu am un samsung s5 si lam bagat in apa la mare ptr a face poze….ce credeti???nu mai merge tel….asa k toata treaba asta cu rezistenta la apa este o mare vrajeala…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus