blog demisec cu note fine de tehnologie

Citiți review-ul lui Samsung S9 și S9+!

Două țepe amuzante

Clock icon

28 Apr 2014

Tag icon

TEHNOLOGIE

Comments icon

56 comentarii

Văd pe Facebook reclamă agresivă la două produse ce nu pot fi caracterizate decât țeapă mare de tot.

Primul este Fuel Shark Saver, un dispozitiv revoluționar care-ți scade enorm consumul mașinii tale. Cât de “enorm”? Pfoai de mine, practic revoluționează industria auto!

Conform mărturiilor de pe site-ul lor de shopping, cuiva i-a scăzut consumul de la 5 litri la 3,2 litri la sută. Altul, cu o duba Mercedes, consumă mai puțin de 2 litri/100 km. Radu C, proprietar de Renault Megane 1.5 dCi, consumă acum 2.2 la sută față de 5,6 la sută cât lua mașina anterior. Poți economisi chiar și 70% din ce consumai anterior!

Incredibil, nu? Mai mult, pe lângă scăderea consumului, dispozitivul minune reduce emisiile poluante ale mașinii, crește puterea ei, echilibrează sistemul electric și mărește durata de viață a autonomiei.

De curiozitate am vrut să văd sub ce formă s-ar prezenta acest produs minune. Este vreun filtru inventat de un savant ucis apoi mișelește de companiile “big oil”? Un ulei special, un aditiv pentru combustibil? Nu! Este o chestie care se înfige în bricheta mașinii și atât, unde chipurile echilibrează sistemul electric al mașinii și reduce consumul. Costă doar 174 de lei!

fuel_shark

Mă gândesc că trebuie să fii prost rău ca să crezi că o debalansare a sistemului electric al mașinii crește consumul cu 3 litri / 100 km. Îți trebuie mult tupeu ca să pretinzi asta atunci când vinzi un produs. Nici nu știu ce-ar putea face așa ceva în sistemul electric al unei mașini.

Ca să fie toată schema completă, site-ul românesc are și echivalent în alte limbi, cu aceleași imagini, dar acum pe Radu C. îl cheamă altfel, cu nume bulgăresc. Însă tot Megane dCi are… Iar Termenii și Condițiile spun, contrar tuturor legilor în vigoare, că după ce ai comandat produsul nu-l poți returna decât dacă ți-a venit defect și dacă îl returnezi nedesfăcut, sigilat în pachetul original, ceea ce se cam bate în cap cu ideea de “defect”.

Update: un cititor mi-a arătat site-ul TotalCarMagazine.com, unde au demontat acest dispozitiv. Conține un condensator, două rezistențe, un LED și o siguranță, componente care costă vreo 3 euro în total. În lipsa unei scheme electrice, nu pot bănui decât că acele rezistoare aveau rolul de a aprinde LED-ul, iar condensatorul probabil filtrează curentul.
***

A doua țeapă este practic același lucru, acum vândut ca obiect magic ce-ți scade enorm factura de electricitate.

Cât de “enorm”? De la 68 la 45 de euro, ne spune utilizatorul Virgil.

Energy Saver Pro se bazeaza pe o tehnologie noua, revolutionara de economisire a consumului de energie electrica si de reducere cu pana la 75% a costului acesteia in apartament, casa sau birouri. Dispozitivul trebuie doar conectat la o priza . Actioneaza asupra tuturor aparatelor care produc deranjamente in retea. Economiseste curent electric la aparatele de aer conditionat, frigidere, masini de spalat, aspiratoare, televizoare, computere, tuburi fluorescente, masini de spalat vase, congelatoare, echipamente de birou.

esp

Da, este un dispozitiv pe care-l introduci în priză pentru a economisi curent. Și atenție, dacă la mașini ai o singură brichetă, în casă ai mai multe prize, deci ai putea cumpăra mai multe astfel de dispozitive.

Daca sunt mai multe consumatoare mari de curent electric,de exemplu, doua sau trei aparate de aer conditionat acasa,un dispozitiv Energy Saver Pro trebuie plasat aproape de fiecare, astfel reducerea consumului de energie va fi maxima.

Dacă o prostie băgată în bricheta de la mașină nu are vreun efect notabil, o prostie băgată în priză acasă chiar îți crește consumul, nu-l micșorează. Fizic vorbind, dacă bagi o simplă sârmă în priză și tot vei consuma mai mult curent decât fără ea în priză. Tot fizic vorbind, nu poate exista un aparat care să reducă în acest mod consumul tău de curent.

Site-ul său oficial este aici.

  56 comentarii

 1. In sfarsit, cineva care judeca. Ma exaspereaza cat tupeu au si cu cata nerusinare pot minti… si lumea disperta care nu are cunostinte elementare de fizica, mecanica etc. crede si cumpara. Doamne, ce vremuri traim.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite.

sus