un blog de Radu Dumitru

15% reducere la toate aspiratoarele-robot cu codul "nwradu"! Am și YouTube.

Primul televizor cu ecran curb și rezoluție 4K

27 Apr 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Am văzut zilele trecute primul televizor Samsung UHD (adică 4K) cu ecran curbat. Samsung a reușit să producă un astfel de televizor înainte concurenților din domeniu, despre care se aude că nu le pot fabrica în serie mare.

Modelul în sine mi s-a părut remarcabil doar ca demonstrație tehnologică. Sunt două variante, de 55 de inchi (costă 14.000 de lei) și 65 de inchi (21.000 de lei), desigur cu funcții Smart și procesoare foarte rapide. Am văzut pe multe site-uri românești un copy/paste din comunicat care spune că ecranul are o curbură 4200R, fără să explice nimeni ce înseamnă asta; vă spun eu, adică are o curbură egală cu a unui cerc cu raza de 4,2 metri.

În rest, nu cred nici o clipă sondajul anunțat de Samsung care spune că “81% dintre respondenții de până acum au declarat că preferă televizorul curbat. Mai mult, 57% dintre aceștia au spus că se simt „învăluiți de acțiune””, decât dacă l-au făcut în rândul propriilor angajați. Personal aș prefera tot un ecran plat pentru că unghiul de vizualizare este mai bun și poate fi montat mai ușor pe perete. Televizoarele cu ecran curb se potrivesc doar în case/sedii cu un aspect foarte elegant, unde un designer interior decide că așa arată mai bine totul.

samsung_curb_uhdsamsung_curb_uhd_1

  8 comentarii

 1. Mai mult de 1500 de lei pentru un TV de 32″ full HD nu merita dat. Te uiti la el, nu-l iei de nevasta, ce naiba.

    (Citează)

 2. speedy.gonzales

  27/04/2014 la 1:12 PM

  am vazut in baneasa in mall un asemenea televizor si mi se pare o mizerie: din orice unghi te uiti la el, se gaseste o lumina sa se reflecte in el.
  la un ecran plat schimbi putin pozitia si nu te mai deranjeaza lumina, avand in vedere ca aproape toate au ecran lucios. dar la un ecran curbat oriunde ai schimba pozitia, tot se gaseste o lumina sa se reflecte in ecran.

    (Citează)

 3. eu astept sa ajunga la 1500lei televizoarele de 50”. fara smart si 3d, ca-s numai fite. majoritatea televiziunilor nu transmit nici macar hd sau full hd, ce sa faci cu 4k?

    (Citează)

 4. @mormaila: care televiziuni nu transmit hd? cele din romania? daaa… tu ai impresia ca samsungul a facut tv-ul asta ca sa vezi tu antena 3?

    (Citează)

 5. @deplictis: Ponta in fullHD, priceless !!! :-D

    (Citează)

 6. acrii sunt strugurii la care nu ajungi

    (Citează)

 7. si Hisense produce televizoare 4k la preturi mai mici ca samsung: http://www.youtube.com/watch?v=LYFPUaVNjak

  Din cate am inteles, ei folosesc paneluri de lg si samsung in productie :)

    (Citează)

 8. @Alexandru C: era vorba de 4K cu ecran curbat nu 4K plat.

  @Gaelex: Daca ai o camera mare, ai nevoie si de un televizor mare. Eu de exemplu am de 42 si tot nu pot sa ma joc de la distanta maxima pe care mi-o ofera camera.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus