un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce asiguratori RCA preferă cititorii?

31 Jan 2014  ·

AUTO  ·

42 comentarii

M-am uitat pe un raport de vânzări afiliate la eMAG și le-am extras pe cele de asigurări RCA. Nu fac publice cantități și valori, dar iată procentual vorbind pentru ce companii au optat cei care au cumpărat asigurări RCA prin bannerele de pe acest blog în 2013.
asigurari_rca_afiliere

Nu-i de mirare că majoritatea s-au îndreptat spre cele mai ieftine asigurări. RCA-ul nu-ți aduce ție vreo utilitate directă, ci îi repară mașina celui lovit de tine, așa că nici un cumpărător nu este motivat să aleagă o asigurare scumpă pentru binele altuia. Statistic vorbind, riscul de a lovi pe cineva combinat cu riscul ca asigurarea ta proastă să nu-l despăgubească pe respectivul combinat cu riscul de a fi dat chiar tu în judecată pentru pagube și de a pierde procesul este mic.

Pe termen lung, însă, asta nu poate duce decât la colapsul sistemului RCA.

    42 comentarii

  1. Whoa! Astept cu interes asa-zis-ul colaps al asigurarilor RCA si poate atunci va veni si reforma in domeniu. Pana atunci… tabla groasa si CASCO bun!

      (Citează)

  2. tocmai ce l-au arestat pe presedintele grupului Carpatica !

      (Citează)

  3. Un simplu arest (si ala preventiv daca nu ma insel) nu inseamna mai mult decat o frectie la un picior de lemn… Singurele lucruri de care “ne putem bucura” sunt condamnarile definitive. In rest – paine si circ!

      (Citează)

  4. Sa ma corecteze cineva daca greșesc dar am auzit ca daca ai Rca la Allianz si e vina lui, Allianz iti repara masina si apoi se ocupa tot ei să recupereze banii de la celălalt asigurator.

      (Citează)

  5. Vad ca Astra e in top. Astept de 3 luni o rezolutie la un dosar RCA la Astra si nimic. Nu-mi raspunde nimeni la mesaje, iar in call center imi spun ca dosarul este in analiza la inspectorul de daune. Alternativa este sa merg pana la capatul pamantului, in bd. Metalurgiei si sa-l iau pe ala de guler sa-mi raspunda ceva. Mentionez ca dauna este destul de mica, de schimbat o bara spate.
    Am avut experiente si cu Tiriac. A fost ceva mai bine, dar nu sunt chiar departe nici ei.

      (Citează)

  6. Daca as vedea rostul sa dau sute de lei pentru asigurare probabil Allianz. Dar eu ma multumesc deocamdata cu ce e mai ieftin pe piata.

      (Citează)

  7. Eu fac la City Insurance. E un pic mai scumpa decat ASTRA sau Carpatica (5-10lei), dar in rest nu gasesti mai ieftin. Nu am auzit pana acum de rau despre ei. Prefer sa am constiinta curata in caz ca-l lovesc pe un nefericit.
    D-abia astept falimentul RCA-ului.

      (Citează)

  8. Eu am la Astra pentru ca am si casco la ei, dar nu recomand…
    @Cristi, daca nu il suni pe ala care ti-a facut dosarul sau sa te duci acolo la ei nu prea ai sanse de reusita. Am avut o dauna facuta de unu asigurat tot la ei, se miscau asa incet la inceput pana le-am zis de casco si ca tot ei dau banii daca nu se misca mai rapid.

      (Citează)

  9. ” riscul de a lovi pe cineva combinat cu riscul ca asigurarea ta proastă să nu-l despăgubească pe respectivul combinat cu riscul de a fi dat chiar tu în judecată pentru pagube și de a pierde procesul este mic. ”

    In schimb riscul ca cel pe care l-ai lovit sa refuze amiabila si sa ramai fara carnet si ceva bani e foarte mare! :D

      (Citează)

    • @pocris: păi na, depinde ce se întâmplă. Dacă te lovește unul pentru că vorbea la telefon sau a făcut vreo mare prostie, n-ai vrea să-l arzi și tu un pic insistând să mergeți la poliție?

        (Citează)

  10. Unu cu RCA la Carpatica mi-a taiat calea si am intrat in el si mi s-a stricat bara. Nu am vrut amiabila asa ca mi-a dat 500E pentru reparatie (a castigat cateva zeci de lei cand s-a zgarcit la RCA si a pierdut 500 E). Daca avea asigurare mai de Doamne-ajuta faceam amiabila fara probleme.

      (Citează)

  11. care-i faza cu refuzul la amiabilă ?
    Ok, e dreptul tău, însă atunci nu se ajunge la Poliție, care decide cine e vinovat, aplică sancțiuni și tu ca păgăbit oricum rămăi la mâna RCAul șoferului neatent ?

    Știu, ulterior îl poți da în judecată pe șoferul neatent și îi poțo solicita lui bani pentru că RCAul lui nu a despăgubit la timp, etc.

      (Citează)

  12. Eu ieri mi-am platit Rca si Casco la Tiriac, e bine sa mergi prin zapezile astea fara griji si sa sari prin troiane.

    A2a chestie, in caz de eveniment din vina altuia, daca nu are asigurare buna care despagubeste rapid ( Tiriac, Uniqa) nici nu se pune problema de amiabila, la politie direct.

      (Citează)

  13. @Ariel – Corect! Tot cu asigurarea lui de rahat ramai dar cum spunea si nwradu il arzi la portofel +- carnet cel putin 30 de zile. Pe langa asta sansele ca asiguratorul lui sa iti faca figuri [sa suspecteze frauda ceea ce iti lungeste termenul de rezolvare, sa declare culpa comuna, etc] se reduc destul de mult. Studiu de caz: http://www.trafictube.ro/19-update/

      (Citează)

  14. @Ariel

    De ce sa te complici atat cand poti avea banii in mana si sa-ti repari masina la ce service vrei, fara sa stea cate o saptamana degeaba prin vreun service agreat de firma de asigurari?

      (Citează)

  15. Am niste prieteni care activeaza in domeniu, si e un lucru stiut printre ei ca sunt cateva firme care, daca am trai intr-o tara normala c-un stat competent, ar fi inchise maine. Printre ele euroins, astra si carpatica. Toate au niste tarife de dumping, si-o cota de piata pe masura, dar sunt rau platnici. O solutie intru rezolvarea problemei ar fi ca atunci cand cineva te loveste, vina ii apartine, sa nu-ti mai dea asigurarea facuta, cel mai probabil, la firmele cu tarife mici si care nu platesc decat greu, ci sa-ti poti folosi rca-ul incheiat de tine la una din firmele serioase. Astfel incat firma la care ti-ai facut cu rca-ul, fie ca e aliantz sau generali, plateste dauna, si se indreapta mai departe inspre asiguratorul celui vinovat de accident. Ca-si recupereaza banii in 2-3-4 luni, nu mai e problema ta. Asta ar fi un mod prin care multi nu si-ar mai face asigurari la firme dubioase, doar pentru a economisi 100-200 de lei.

    Eu, dintr-un fel de responsabilitate sociala, mi-am incheiat rca-ul la generali, desi a fost cu vreo 200 de lei mai mult decat la euroins, chit ca pe mine nu ma afecteaza defel. Dar ca mine sunt putini.

    Oricum firmele de asigurari trebuie sa treaca prin niste schimbari majore. E anormal sa plateasca unui broker de asigurari, ori unui agent, niste comisioane ce uneori ajung pana la 25-30% din suma asigurata in cazul brokerilor, si ~20% in cazul agentilor. Ah, ca fapt divers, cele mai mari comisioane, culmea, le platesc firmele care au cele mai mici tarife.

      (Citează)

  16. Nu stiu de ce , am facut si petitie catre CSA , dar am de 10 ani permis , nu am produs nici un accident , am masina mea personala din 2008 care nu a stat decat foarte putin pe loc , am Bonus 8 de asigurare si totusi de la AN LA AN pretul s-a dublat . Pai cum cacat sa ne mai facem asigurare scumpa . Facem cea mai ieftina care oricum va costa dublu decat ai dat pe cea de anul trecut (tu nefacand pagube de vreun fel) , iar asiguratorii se vaita ca sunt pe pierdere , cand de fapt toti au castigat ditamai lozul (vezi cazul DELTA ASIGURARI si DELTA ADENDUM – stiu , nici eu nu am auzit de astia initial) dupa 2 ani de piata 20mil E venituri , despagubiri 1.6mil E si au iesit de pe piata considerand ca e nerentabil (WTF!!!)

      (Citează)

  17. @Liviu, unii asiguratori, cum a fost defunctul ardaf, cumparat mai nou de cei la Generali a practicat un joc murdar, asta in perioada in care brokerii erau extrem de putini, si fiecare firma avea agenti proprii de asigurare, astfel incat pentru a obtine mai multe tarife pentru un RCA trebuia sa faci mai multe drumuri. Astfel incat pentru a acapara o cota mare de piata au practicat tarife de dumping, nerentabile si nesustenabile, ca in anul urmator, cand deja aveau o cota insemnata de piata, sa creasca tarifele cu 25%, pe ideea ca oamenii oricum vor merge pentru RCA la aceeasi firma la care au deja facuta asigurarea, si din comoditate sau nepasare vor accepta un pret mai mare, fara sa verifica costul asigurarii si in alta parte.

      (Citează)

  18. Intr-un exces de “responsabilitate sociala” am vrut sa fac RCA-ul la masina de oras tot la Groupama si pentru sezonul 2013-2014. Din pacate pentru ei, tariful a fost fix cel vechi inmultit cu 2 (perioada precedenta fara daune, deci maxim bonus). Evident, vazand situatia si filozofand maruntel in barba, m-am indreptat spre unul dintre cei mai ieftini de pe piata (dar nu am facut la carpatica, astra, euroins). Am pastrat insa CASCO la Groupama… Hai cu colapsul pietei RCA si cu reglementarea tarifelor (s-a constatat deja ca principiul de reglare al preturilor cerere-oferta nu functioneaza in acest caz)!

      (Citează)

  19. mda, si eu am evitat astra, carpatica, euroins, am ajuns la City Insurance, cum mai spunea cineva p-aici. Casco am la Generali, dar RCA am preferat sa fac mai ieftin decat la ei.

      (Citează)

  20. Eu am RCA si CASCO la Allianz. Nu recomand!

      (Citează)

  21. @Roxana – Detalii?

      (Citează)

  22. @Roxana, detalii? Eu am RCA si CASCO la Allianz si nu am avut probleme niciodata.

      (Citează)

  23. RCA la Astra. Si chiar daca lumea zice ca e nasol, sint destule service-uri cu decontare directa si care arata si a service nu a garaj in fundu lumii.

      (Citează)

  24. @pocris
    am întrebat ca să știu ce fac în cazul puțin probabil în care vreunul tamponat de mașina mea are pretenții absurde la capitolul compensații financiare.

      (Citează)

  25. degeaba sunt destule service-uri care arata decent daca ele nu primesc banii de la asigurator. Poate sa aiba contract si cu reprezentante de lux daca nu dau banii pentru reparatie sta masina 1000 de ani in service.

    Sau daca dau banii dau doar 3/4 sau 1/2 din suma, si ii forteaza sa iti puna piese aftermarket chinezesti de cea mai proasta calitate.

      (Citează)

  26. offtopic: nimic de nea Relu!?!?!? Zau daca ma asteptam la asta :D

      (Citează)

    • @miluch: cine, Fenechiu? Nu cunosc bine cazul, dar bănuiesc că merită pedeapsa. E un semn bun, sper că le tremură chiloții altora.

      Eu am reținut doar interviul mega-amuzant dat de R.F. după prima sentință, când a spus “eh, n-am luat în serios acuzațiile, am crezut că e cam în glumă totul, așa că nu m-am pregătit. Dar acum pentru recurs mă vor pregăti cu o apărare bună și veți vedea că voi câștiga.”. Gândire de politician.

        (Citează)

  27. Stiu ca a si fost o propunere prin CSA in sensul celor spuse de @coke. Sa iti repari masina cand te loveste cineva pe banii asiguratorului tau de RCA iar acesta sa recupereze apoi de la asiguratorul vinovatului. Nu stiu de ce s-a renuntat la ea. Teoretic ar fi dus la o cota de piata mai mare pt firmele mai serioase( care sunt mai multe decat cele 3 conoscute cu probleme, sunt internationale, etc ).

    In alta ordine de idei, diferenta nu este asa mica. In cazul meu, RCA facut luna asta, masina cu motor 2.0, clasa D.
    650-750 lei la euroins, carpatica, astra
    1300-1500 lei la generali, uniqa
    2100 lei ( da, am retinut bine ) la allianz
    Astea la emag. n-am contactat alti brokeri.

    cat am avut masina cu motor mult mai mic, da, diferentele nu erau cine stie ce.

    (mi-am facut la astra, n-am lovit pe nimeni in vreo 8-9 ani de cand conduc, sper sa ramana asa ).

      (Citează)

  28. Propunerea CSA a picat din cauza unor spagi bine plasate de lepre precum Carabulea & co. S-ar fi curatat tara de hoti, si fiecare ar fi invatat pe pielea lui vorba aia, cat dai atata face. Iar tarifele ar fi coborat bineinteles.

      (Citează)

  29. @razorsbk esti sigur ? nu cumva nu s-a mers mai departe prin simplul fapt fapt ca asa este si la nivel comunitar?

      (Citează)

  30. @Cristi – ia-ti gandul, n-o sa primesti raspuns in veci. In aceiasi situatie sunt si eu. 90 de zile n-am auzit nimic. Facut plangere la CSA ca nu mi-au raspuns in 5 zile cum ca dosarul este cercetat suplimentar si in 90 de zile ca mi l-au respins. CSA-ul este fix pixul, s-au spalat pe maini(mai mult ca sigur sunt pe mana). Nici in ziua de azi nu am primit ceva de la Astra.
    Acum i-am dat in judecata.

      (Citează)

  31. Rca: Astra (urmatorul dupa cel mai ieftin)
    Casco: Grupama

      (Citează)

  32. tu si cu mosii cu dacia 1300 :))

      (Citează)

  33. Eu sincer ma gandesc la ceilalti si de aceea nu am la asigurare RCA la carpatica:))
    Am la Astra…si casco aveam la OMNIASIG

      (Citează)

  34. Eu recomand Allianz si Uniqa! Nu sunt cele mai scumpe btw.

    Si vand asigurari offline ;)

      (Citează)

  35. Bă, si eu tot la ASIROM am. Nu stiu de ce.

      (Citează)

  36. tu ia-ti RCA la carpatica ca e cu 1 mil mai ieftin, dar daca dai peste mine, eu ma pis pe amiabila ta si ma duc direct la politie, unde, dupa caz, iei amenda si poate lasi si permisul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus