un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Facebook își încearcă din nou norocul cu Paper

31 Jan 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Facebook a anunțat Paper, o aplicație de telefon ce schimbă modul de vizualizare a newsfeed-ului tău din Facebook. Personal aș spune că este un fel de Flipboard combinat cu interfața Blinkfeed de pe HTC One (promite “stories from the world’s best sources” combinat cu prietenii tăi).

După eșecul cu Facebook Home, mare interfață ce-ți acapara complet telefonul și pe care nimeni n-a vrut-o, și după ce opțiunea Chat Heads din Messenger este puternic criticată pentru că necesită o putere inutil de mare de procesare (serios, dezactivați-o, nu merită consumul de baterie pentru câteva artificii grafice), sper că Paper este un program serios și util, bine gândit. Fiind vorba de Facebook, însă, nu m-aș aștepta la prea multe.

De exemplu, din start văd că aplicația promite “high-resolution vivid images”. Bine, dar asta o poți promite dacă imaginea sursă este de calitate, că dacă-i făcută cu o săpunieră în beznă nu mai contează. În plus, prin imaginile mari vei putea face zoom și naviga în ele (panning, cum s-ar spune) înclinând telefonul în direcția respectivă. O idee bună în teorie, dar în practică de ce aș vrea să rotesc telefonul spre persoana de lângă mine, îi arăt ceva?

Nu știu ce se va întâmpla cu actuala aplicație Facebook. Paper îți permite să vizualizezi, dar și să postezi noi status-uri, deci aplicația curentă Facebook devine redundantă. Aș spune chiar că Paper va avea probleme de adopție în masă, deoarece utilizatorii vor fi nevoiți să treacă de la interfața asemănătoare cu experiența desktop pe care o oferă aplicația mobilă curentă la una complet nouă.

Oricum, nu vă entuziasmați prea tare. Paper va fi disponibilă în prima fază doar pentru iOS și doar în SUA. Demo/features găsiți pe facebook.com/paper
facebook_paper

    8 comentarii

  1. prea multe similitudini cu Flipboard. E doar impresia mea?

    In plus, pe telefon parca nu simt nevoia de imagine atat de mare. Nu are acelasi efect ca pe monitorul de peste 13 inch al fiecaruia.

      (Citează)

  2. Au luat ideea din spatele Flipboard și au refăcut-o pentru Facebook.
    Ai uitat să zici de re-share. Diferența față de share-ul normal e că apeși pe buton și gata. Shared cu toată lumea. Nu mai alegi dacă să apară pe timeline-ul tău, pe o pagină, într-un grup sau dacă vrei să adaugi niște vorbe de duh. Click reshare și bam. Fix ca retweet de la twitter.

    Și că veni vorba, doar mie mi se pare cam lame direcția în care se duce Facebook?
    Au preluat @username de la twitter. Au preluat hastags. Acum preiau și funcția de retweet. Mâine poate vedem că limitează și statusul la un număr de caractere.

      (Citează)

  3. Check this out de la minutul 30:00 o aplicatie ce face fotografii 360 pe iphone care foloseste vibratia telefonului pt a se intoarce fara ajutorul unui suport !

    http://www.youtube.com/watch?v=6Xi3RIfc5fs

      (Citează)

  4. Paper este o aplicatie pentru urmarirea continutului din ziare, reviste si nu inlocuieste aplicatia facebook. Este raspunsul celor de la FB la aplicatia Flipboard sau alte news readere.

      (Citează)

  5. @ Radu aici adevarata valoare e patentul pe tehnologie . Sunt multe accesorii de fac acelasi lucru dar de cele mai multe ori lumea nu vrea sa dea bani in plus pe un accesoriu doar ca sa foloseasca o aplicatie cand telefonul poate sa o faca singur !

      (Citează)

  6. Adica o sa vedem aceleasi statusuri gen “buna dimineata!” ale brandurilor aflate pe facebook?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus