un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La cofetăria ZOOMserie

9 May 2013  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

cofetaria_zoomserie_victoriei_19Sub podul Băneasa, acela din zona Romaero de stă să cadă, am văzut scris pe o firmă mare “ZOOMserie cofetărie”. Nu știam însă dacă e și punct de vânzare acolo, așa că n-am oprit niciodată să văd ce au, dar zilele trecute au deschis o cofetărie în Piața Victoriei, după Springtime.

Mie îmi lipsesc cofetăriile clasice, cele în care să fie câteva mese la care să poți mânca o prăjitură și să bei o cafea. Au dispărut aproape toate și doar în restaurante mai poți mânca deserturi la o masă. De aceea mă bucur și aplaud deschiderea unui nou astfel de local.

Mai jos am pus fotografii cu majoritatea produselor. Au prăjituri clasice, au produse grecești, au și galantar cu înghețată, fursecuri, patiserie. Au tot felul de cutii de cadou și cred că vor să vândă multe pentru catering și cadouri și zile de naștere, mai ales cu atâtea birouri în zonă.

Au înăuntru și vreo 4 mese x 3 scaune, așa că am mâncat acolo o prăjitură Black Cherry, care a fost foarte bună. Când am văzut crema aceea de la suprafață mă așteptam să fie grea, dar n-a fost, iar straturile din interior s-au mixat foarte bine. Apoi un “kataif” pe care îl recomand tuturor, cu o cremă fină și gustoasă pe un pat de țăiței dulci și bine însiropați.



Prețurile sunt cam 8-10 lei prăjitura, mai mult decât în alte cofetării gen Alice, dar care însă nu au și mese pentru clienți, și mai puțin decât un desert în restaurant. Torturile costă 69 de lei/kg.

Mi-ar fi plăcut să fie mai multe prăjituri “de vară”, cu fructe proaspete din belșug pe ele. Totuși, revin cu siguranță și vă invit să o faceți și voi, mai ales dacă sunteți prin zonă și vreți o prăjitură.

OK, am mai revenit aproape in fiecare săptămână și am mai încercat prăjituri. Mai jos este una numită Karidi, recomandată de un cititor, și avea dreptate, este fenomenal de bună. Nucile de la bază, însiroparea, ciocolata, aromele… totul este excelent porționat. Este preferata mea.
karidi

Lime Pie, servită într-un vas micuț termorezistent, are la baza un blat, apoi o cremă de lămâie și deasupra bezea pufoasă. Neapărat de încercat, nu găsiți ceva asemănător în alte cofetării.
lime_pie_1lime_pie_2

Cele două de mai jos nu știu ce sunt, că am uitat. Cea la caserolă a fost bună, dar cu multă ciocolată și deci un pic cam “grea”. Cea în straturi a fost și ea bună, dar nu la fel de bună precum Karidi de mai sus și din nou mi s-a părut că-i prea multă ciocolată.
zoom_serie_prajitura_1zoom_serie_prajitura_2

    17 comentarii

  1. du-te tu pana in baneasa :)
    zoomserie e si la piata sfanta vineri, la capatul tramvaiului 40.

      (Citează)

    • @un muc: dacă mă duc în Băneasa mă opresc direct la Haagen Dazs.
      Culmea este că am trecut pe la Sf Vineri acum două săptămâni, dar am observat doar monumentul distrus din piața, nu și cofetăria.

        (Citează)

  2. Eu stau aproape de pod si nu sta sa cada. :))

    Si ce fructe, ce vara? Prajiturile adevarate sunt cu cioco.

      (Citează)

  3. Cand aud de ZOOMserie un singur cuvant am pentru tine: Caridi. N-am mancat prajitura mai buna ca aia in viata mea. Si nu m-am nascut ieri.
    Plus un lucru interesant: prajiturile sunt aduse chiar din Grecia. Despre celelalte produse nu stiu, dar prajiturile sigur.

      (Citează)

  4. N-am mai auzit pana acum de cofetaria asta. :)

    Produsele arata foarte bine. Nu-s fana prajituri cu fructe (imi plac fructele, dar nu prea le suport in prajituri decat sub forma de gem sau chestii similare), prefer oricand chestiile ciocolatoase.

    Am o curiozitate: tu cand faci poze nu te temi ca o sa urle careva la tine? Ca eu da. Asta e unul din principalele motive pentru care nu mananc [aproape?] niciodata prajituri in oras. Vreau sa le pot face poze linistita, fara sa-mi sara careva in cap.

      (Citează)

    • @brontozaurel: ba da, de asta le fac pe ascuns. Nici dacă aș explica ce vreau să fac cu ele nu m-ar lăsa nimeni să le fac de teamă că de fapt fotografiez ceva nasol sau pur și simplu pentru că nu i-a instruit nimeni ce să facă.

      Doar o dată a țipat cineva la mine, într-o autoservire. O fi crezut că vreau să-i dau la camera ascunsă cu vreo imagine nasoală, dar din contră.

        (Citează)

  5. Radu, gusta Caridi (e aia din stanga sus din poza 13) si garantat nu te mai gandesti la zoom, focus, ISO, ori alte asemenea :)

      (Citează)

  6. Te invit pe la noi la birou, avem una chiar langa noi! :) Mai bine, te invit direct acolo :)

      (Citează)

  7. Mama, Radule, de cate ori scrii despre mancare, de-atatea ori imi faci pofta. Asa s-a-ntamplat si cu friptura de ton, si cu chinezescul, iar acum, praji. :) Cunosc cofetaria, imi place, dar, din punctul meu de vedere nu se compara cu Agapitos. Tot acolo mananc cele mai bune prajituri de 6 ani incoace.

      (Citează)

    • @Maldita: e bun și Agapitos, dar Zoomserie are alt tip de prăjituri.

      @boglous: am mâncat ieri, genială prăjitura! Am luat și la pachet una apoi. Și Lime Pie a fost bună.

        (Citează)

  8. Multumim pentru vorbele frumoase si va asteptam cu drag :)

    De maine avem si terasa afara ;)

      (Citează)

    • Păi am fost cam în fiecare weekend :P

      Eu azi am trecut și pe la Sf Vineri și seara și pe la Victoriei, că deh… prăjituri bune.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus