un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Silver Linings Playbook (Scenariu pentru happy-end)

31 Jan 2013  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

silver_linings_playbookAm văzut ieri Silver Linings Playbook. Credeam că merg la o comedie romantică, un film “lejer” între toate cele de acțiune pe care le-am văzut în ultima vreme. Cu siguranță actorii Bradley Cooper (The Hangover, Limitless) și Jennifer Lawrence (Hunger Games, X-Men First Class) par a fi perfecți pentru așa ceva.

Nu a fost, cel puțin nu la început. Am înțeles însă de ce filmul este nominalizat de 8 ori la premiile Oscar.

Filmul este o dramă romantică și are multe scene amuzante, uneori din acelea în care cineva se face de râs în public. Pe total, am apreciat foarte mult S.L.P. pentru că m-a făcut să-mi placă personajele, să țin cu ele, ceea ce era de așteptat cu Robert De Niro în rol secundar.

Povestea îl urmărește pe Pat, proaspăt ieșit de la nebuni după ce devenise violent când și-a prins nevasta în pat cu altul. Se mută cu părinții și încearcă să dea de fosta nevastă, dar o cunoaște pe Tiffany, o văduvă cu probleme. Poate că vă așteptați ca de aici lucrurile să se complice, dar nu este așa, filmul este despre problemele lor și cum le vor rezolva.

S.L.P. vă va plăcea sau nu. Pornește greu, dar pe la jumătate am descoperit că îmi place, iar la final, când el i-a spus “Te iubesc”, o domnișoară de pe rândul din fața mea a oftat un “awwwww” din adâncul inimii, spre amuzamentul tuturor celor din sală. Cred, însă, că toți ne-am bucurat de acea scenă, chiar dacă nu ne-am și exprimat verbal.

Jennifer Lawrence mai are nevoie de ceva experiență în roluri de acest gen; joacă bine, este sexy, dar mai are nevoie de ceva expresivitate facială. În rest actorii sunt perfect aleși. Cooper joacă de minune, De Niro nu mai are nevoie de aprecieri, că doar știți cum joacă de obicei în rolul de “bătrân”, Chris Tucker este amuzant, ceilalți se ridică la înălțimea scenariului.

    5 comentarii

  1. Sincer sa fiu, la câtă reclama i s-a facut ma asteptam sa fie un film mai bun, care sa-ti ramana in suflet.
    In ultima vreme am inceput sa urmaresc filme europene, in special franceze, se simte diferenta intre abordarea europeana si cea hollywoodiana.

      (Citează)

    • Nu știu dacă-ți rămâne la suflet, dar are un scenariu diferit de filmele obișnuite ale zilelor noastre. E ca o carte (de fapt chiar e bazat pe o carte), adică personajele nu salvează lumea și nici nu se bat cu cineva, ci doar au o poveste a lor de zis.

        (Citează)

  2. Și mie mi-a plăcut SLP; dacă nu ai văzut deja, poți încerca și The Fighter cu Christian Bale – Oscar in 2011 – oarecum tot o dramă interioară.
    http://www.crossfire.ro/2013/01/film-recomandat-silver-linings-playbook/

      (Citează)

  3. SLP asta e mult mai prost decat intouchables, ca tot a fost adus in discutie. pe mine m-a enervat rau filmu, a fost static iar “fazele comice” nu erau comice deloc, pentru ca nu erau jucate si spuse sub forma de gluma, erau din perspectiva unui om nebun. sfarsitul mi s-a parut departe de firul intamplarilor, adica omul a devenit brusc sanatos mintal si capabil de emotii coerente si de lunga durata. in schimb, intouchables e alta mancare de peste. glume bune, si evidente si subtile plus un quattroporte care este in sine un personaj :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus