un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Serial nou: Revolution

14 Sep 2012  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii


Revolution este un serial pe care NBC îl va lansa săptămâna viitoare, dar episodul pilot a apărut deja pe net. Mi-a plăcut.

Într-o zi electricitatea încetează să mai funcţioneze pe întreaga planetă. Oraşele devin de nelocuit pentru că nimic nu mai funcţionează. Autovehiculele nu mai pornesc. Avionele se prăbuşesc, toate transmisiunile încetează, se revine la nivelul de acum 200 de ani.

Omenirea începe să trăiască în comunităţi mici, vânând cu arcuri şi cultivând pământul, luptându-se cu diverşi bandiţi şi miliţii care încearcă să controleze teritoriul. Am văzut tema aceasta şi în Jericho şi în Fallout (jocul) şi într-un serial mai vechi cu Luke Perry, căruia i-am uitat numele.

15 ani după acest eveniment nişte soldaţi omoară un om care a fost cumva misterios implicat în declanşarea acestei crize. Fata lui, o tânără blondă şi foarte marfă, pleacă să-şi caute unchiul, şi el în pericol, şi să-şi salveze fratele. Episodul lasă să se înţeleagă că vor fi diverse mistere de dezlegat.

Mi-a plăcut ideea şi mi-au plăcut actorii. Toţi par să fi fost aleşi dintre modele, de arată aşa perfect și se îmbracă sexy într-o lume așa periculoasă.

    9 comentarii

  1. Tocmai asta nu mi-a placut la film. Intr-o lume postapocaliptica erau toti imbracati de parca erau proaspat iesiti din mall. Iar faza cu electricitatea, e complet implauzibila.

    Dupa care 2 femei singure ies sa il caute pe baiat. E ca o invitatie la viol intr-o lume ca aia, sa fim seriosi.

    Jericho a fost mult mai bine facut.

      (Citează)

    • @butcher: e serial care te distreaza, nu vreo drama incredibila prin scenariul ei destept. E cazul sa arate oameni care arata bine. Si in Lost era la fel, aratau impecabil aia.

      @jules: curentul nu mergea in continuare, nu e ca aveau cum sa-l repare. Mai ciudat este de ce aveau pusti ca in razboiul de independenta. Chiar si mitralierele de acum sunt totusi mecanice in intregime.

        (Citează)

  2. Obsesiile culturii pop americane: zombies, eroi din comic books si lumi postapocaliptice. 3 teme care pot fi mulse oricand pt ca au succes la ei.

    Ceva seriale britanice nu recomanzi?

      (Citează)

  3. Hmm, suna bine. :) Jericho mi-a placut mult, asa ca I will give it a go. :)
    PS: cred ca te referi la Jeremiah (serialul cu Luke Perry), dar ala a fost dezamagire totala. N-am trecut de primele 20 min din el. :)

      (Citează)

  4. scipio, ai uitat de VAMPIRI care sunt la mare cautare :))

    Am observat ca majoritatea filmelor americane din ultimii ani se orienteaza spre targetul 10-18 ani sau mentally challenged. Numai comedii de 2 lei, filme animate, vampiri, doar 2-3 filme serioase/an se mai fac.

      (Citează)

  5. @scipio
    serialul britanic Strike back.

    @Radu
    Recomand si Last Resort, un serial USA nou.

      (Citează)

  6. arc zici. odata cu curentul a disparut si praful de pusca. hai ca se poate. un picut mai credibil…

      (Citează)

  7. @add si dupa 15 ani nu s-a gindit nici unul sa mai bobineze un generator de curent ceva ?
    Scenariul tip Jericho prinde putin. Vreo 2-3 actori sint chiar misto ( nu aia top modele ). Astia care arata a top modele nu prea au ce cauta aici. Dar ma rog, pt americanu de rind e important sa stie ca in caz de ceva oamenii vor arata ca abia iesiti de la machiaj profesionist.
    Am zapat putin prin el. Sincer, nu prea ma prinde atit de mult. Jericho a fost socant in episodul pilot. Dar socant. Asta e cam soft.

      (Citează)

  8. hmm, given the circumstances, i’ll give it a go :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus