un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Imagini de pe aeroportul Schipol, Amsterdam

14 Sep 2012  ·

GÂNDURI, TURISM  ·

13 comentarii


Cele mai mari 5 aeroporturi europene sunt: Heathrow Londra, Charles de Gaulle Paris, Frankfurt, Schiphol Amsterdam şi Barajas Madrid, în această ordine. Otopeni este pe 76.

Pe Frankfurt, Amsterdam şi Paris am avut plăcerea de a zbura anul acesta. Pe Heathrow am fost în 2007, aşa că mai am de bifat doar Madridul.

Schiphol este imens. Mă uitam pe ecranele care anunţau plecările şi la ora 10:00 decolau şapte avioane. La 10:10, alte şapte avioane. E o imagine mai jos în care un Air France decolează şi alte trei avioane aşteaptă în spatele său la intrarea pe pistă.

Schiphol are şi o terasă panoramică pe acoperişul terminalului, aşa că acolo am fost prima oară şi am făcut fotografiile de mai jos.

Nu-s multe de zis. Piste în toate părţile, avioane şi clădiri cât vezi cu ochii, giganţi ai aerului, aeronave care pe Otopeni nici n-ar putea să aterizeze, parcate peste tot, sute de mașinuțe și camionașe alergând disperate în toate părțile să le ia în primire. Altă lume.

    13 comentarii

  1. Ai fost si in coltul verde? Acel loc minunat din aeroport unde se aud pasarelele si cascada?

      (Citează)

  2. A, tot pe terasa era si un avion expus. Puteai sa intri si sa-i faci poze inclusiv in cabina pilotilor!

      (Citează)

  3. Cum ai facut poza panoramica ca nu a aparut iPhone 5 inca????????????????

      (Citează)

    • @rats: ehe, complicat, cu DSLR-ul si softuri scumpe de unit pozele. Astept iPhone 5 sa ma salveze…

      @sorin: am intrat in avionul expus, era cam trist. Am vazut si cabine mai high-tech. De coltul verde n-am stiut.

        (Citează)

  4. Cum ti-au iesit atat de bine pozele prin geam? Ai lipit obiectivul de el? L-ai curatat cu ceva?
    PS: A380 nu erau pe acolo?

      (Citează)

  5. Pistele de pe Otopeni sunt suficient de lungi pentru a acomoda aterizarea sau decolarea oricarui avion.

      (Citează)

  6. Alex, lungime da, nu sunt singur insa daca si structura. tind sa cred ca un A380 n-ar putea ateriza/decola.

      (Citează)

  7. Ce aeroport e asta?E nou? Eu am fost doar pe Schiphol. Schipol e un Schiphol mai mic?

      (Citează)

  8. Lungimea este suficienta la Otopeni. Latimea este recomandata de 60m, dar se poate ateriza si pe 45m.

      (Citează)

  9. AMS nu e chiar asa mare :) are multe terminale pentru diverse destinatii care sunt separate cum trebuie, insa suge puternic la cateva capitole:
    – prea putine cabine de passport check deschise si asta genereaza niste cozi imense (din 10-14 cabine, nu e normal sa fie doar una deschisa si sa se faca cozi imense)
    – security check la fiecare poarta. la ultimul zbor a plecat avionul cu ~45min intarziere pentru ca la security check se miscau aia cu viteza melcului beat.
    – din cand in cand mai da careva alarma de foc in statie de tren de sub aeroport si ai sanse sa-ti ratezi zborul ca imediat blocheaza astia trenurile si trebuie sa gasesti repede de tot rute alternative.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus