un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

As vrea sa castig chitara lui Bon Jovi

27 Jul 2011  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Dar îmi este foarte greu să o fac, după cum puteţi vedea.

Berea Ciuc dă ca premiu o chitară semnată chiar de Jon Bon Jovi, un model Fender Stratocaster. În lumea chitarelor, e printre cele mai tari. Mi-aş pune-o pe perete, deasupra televizorului, ca să am o cameră cu aspect de rebel cool. Evident însă, nu va fi a mea.

Trebuie spus încă de la început că apreciez concursurile simple şi militez pentru ele. La loterie, unde sunt cele mai mari premii, trebuie să bifezi 6 numere la nimereală pe o foaie de hârtie şi asta e tot. Majoritatea concursurilor te pun să trimiţi un SMS sau să râcai un vreun loz sau altceva la fel de banal. Ideea este simplă: firma respectivă dă premii pentru ca numele ei să fie pe buzele tuturor, iar un concurs simplu şi în care te înscrii uşor este popular şi oamenii îl recomandă şi altora. Premiul îl dai oricum, nu trebuie să-l ceri pe dracul şi pe mă-sa mare pentru asta.

Cum face Ciuc? Păi să vă fac un rezumat al regulamentului.

  1. intri pe www.ciucpremium.ro, îţi faci cont, dai login, intri în diverse secţiuni ale site-ului unde ai de îndeplinit misiuni.
  2. Secţiunea Experimentează Ciuc Music Quiz: asculţi sample-uri de melodii, recunoşti corect melodia respectivă, aduni câte 1 punct pentru fiecare melodie recunoscută.
  3. Secţiunea Ascultă Super Muzică: intri, asculţi minim 20 de secunde melodiile de acolo, de oricâte ori; câştigi 2 puncte pentru fiecare melodie ascultată astfel.
  4. Secţiunea Vezi Super Clipuri: intri, te uiţi minim 20 de secunde la videoclipuri, de oricâte ori; câştigi 3 puncte pentru fiecare videoclip urmărit astfel.
  5. Secţiunea Susţine Muzica Adevărată: încarci o poză cu tine şi Ciuc , îţi inviţi prietenii să te voteze; poţi câştiga bilete la concerte.
  6. Secţiunea Cântă Muzica Preferată: încarci un clip pe YouTube cu tine cântând, dar cu brandul Ciuc în preajmă; poţi câştiga bilete la concerte.
  7. Secţiunea Vreau Chitara Bon Jovi: aduni puncte prin secţiunile de mai sus; compui o secvenţă formată din 9 note muzicale, fiecărei note corespunzându-i un număr, astfel încât secvenţa ta înseamnă doar un număr din 9 cifre; pentru fiecare secvenţă cheltui 50 de puncte.
  8. Secţiunea Vouchere: mergi la evenimente Ciuc, unde colecţionezi nişte carduri promoţionale; bagi codul de pe card în site-ul Ciuc şi câştigi 500 de puncte.
  9. Secţiunea Facebook: dai Like la Ciuc, permiţi accesul aplicaţiei în datele tale, răspunzi corect la întrebări, asculţi nişte sample-uri, recunoşti melodia, primeşti 1 punct.

Cum câştigi chitara? Păi tu ai nişte secvenţe muzicale formate din câte 9 note, iar la sfârşit cei de la Ciuc generează o secvenţă muzicală formată tot din 9 note. Notelor le corespunde un număr format din 9 cifre, iar dacă numărul generat de Ciuc este cât mai aproape de un număr de-al tău, ai câştigat.

Cine the fuck s-a gândit la astfel de căi întortocheate pentru a face un concurs?!?

De ce aş asculta melodiile de la punctul 2, dacă la punctul 3 pot privi videoclipuri care îmi aduc mai multe puncte? Tot 20 de secunde trebuie să le privesc, dar câştig mai multe puncte. De ce aş mai intra la melodii?

Un eveniment Ciuc îţi dă 500 de puncte, echivalentul a 166 de videoclipuri urmărite şi a 250 de melodii ascultate. Păi mai bine mă duc la un eveniment şi fac o combinaţie cu vreo hostesă şi plec de acolo cu 37 de coduri promoţionale, fiecare aducându-mi câte 500 de puncte. Să asculte fraierii sample-uri pe site.

Încerc să zic că sistemul oricum nu e infailibil şi gândit până la ultima virgulă, aşa că de ce să nu-l faci simplu şi accesibil tuturor? Eu de exemplu sunt băutor de Ciuc. Mi se pare o bere foarte bună. Aş vrea ca în schimbul banilor pe care îi dau pe bere să pot participa direct la concursul acesta. Coduri sub capace, ceva, că sunt omul care dă banul din care apoi se fac astfel de site-uri şi cântă trupe şi se pun sample-uri de 20 de secunde şi se fac aplicaţii pe Facebook. Înainte de a fi consumator de Ciuc Music Whatever, sunt chiar consumator de Ciuc, dar se pare că asta nu contează.

    2 comentarii

  1. Chitara a fost facuta sa canti pe ea nu sa o pui pe un amarat de perete ca vrei tu neaparat sa ai camera cu un aspect de rebel cool. Doamne!Sper sa castige cel care stie cu adevarat sa cante la o chitara nu orisicine care vrea sa pare cool. :-(

      (Citează)

    • Nu vreau sa par cool, ca nu o arat nimanui. Crezi ca-i aia chitara magica a lui Harry Potter? Cine are talent il are si pe alt model.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus