blog demisec cu note fine de tehnologie

Urmăriți-mă gratuit pe Instagram și pe YouTube!

Datoria civica

Clock icon

11 Jan 2011

Tag icon

GÂNDURI

Comments icon

5 comentarii

Un copil de 3 ani a murit după ce a fost bătut de părinţii săi. S-a dovedit că a fost mereu torturat, bătut, înfometat, ars cu cuiul ce ţinea închisă uşa sobei, pus să stea ziua şi noaptea doar pe oliţă şi altele asemenea. Iubitul mamei (care pare o idioată de te face să te întrebi de ce ar avea iubit şi cine ar vrea-o pe ea de iubită) l-a bătut până l-a omorât, apoi a vrut să-l îngroape în secret, dar întâi a trecut pe la cârciumă ca să bea ceva şi acolo alcoolul l-a făcut să se dea de gol. Între o crimă și o îngropare merge niște rachiu. Ştirea e la ProTV, dacă vă interesează întreg reportajul, deşi mai bine îl ocoliţi.

Bine, dar oamenii din jur unde erau când un copil era bătut măr zilnic? Vecinii nu vedeau nimic? Bunicii ce-au păzit? Deşi, dacă vă uitaţi la ProTV la momentul 2:05, veţi observa cât de capabili par şi bunicii.

Mama a avut 5 copii. Unul a murit din cauza naturale, pe alţi trei i-a luat statul de acolo, iar ultimul a fost ucis ieri în bătaie. Cei de la Protecţia Copilului unde au fost până ieri? Mă gândeam, văzând declaraţiile date de cei de la Protecţia Copilului, că oamenii aceştia au o meserie tare grea. Toată ziua văd şi tratează doar cazuri de copii bătuţi, abuzaţi şi ţinuţi în mizerie. Cu asta se duc în gând acasă, asta răspund atunci când sunt întrebaţi “şi ce-ai făcut azi la muncă?”. E nasol şi pe lângă toate acestea probabil le-a mai tăiat şi Boc 25% din salariu. Dar abia apoi mi-a picat fisa: după ce ai luat trei copii de la femeia aia, pentru că nu-i putea creşte şi altul deja murise, pe al cincilea de ce i l-ai lăsat, mai ales că avea şi deficienţe de vorbire? Era destul de clar pentru toată lumea că e o reţetă sigură pentru dezastru. De ce a fost lăsat copilul acolo? Cine de la Protecția Copilului, singurii care știau perfect antecedentele familiei, a avut atât de puțină minte sau atât de multă nepăsare?

Mă enervează întrebările acestea care nu au răspuns doar pentru că nu le întreabă nimeni în mod oficial. Părinţii au fost arestaţi, vor fi judecaţi, tragedia ține 2 zile la ştiri și apoi ne întoarcem la Antonescu şi la Voiculescu, dar aceste întrebări nu sunt puse nicăieri. Nu-i întreabă nimeni pe cei de la Protecţia Copilului de ce n-au acţionat până acum. Nu se duce nimeni la vecinii criminalilor să le dea o flegmă în curte şi să le zică “lua-v-ar dracu bă, aţi stat ani de zile fără să faceţi nimic!”, nici la bunici sau la altcineva.

  5 comentarii

 1. nepasarea de la Protectia Copilului e atat de mare ca nici nu se poate masura. in toate judetele. mama mea lucra la o fundatie umanitara si, practic, lua copii din casele de copii si ii integra in familii ce aveau grija de ei pana la 18 ani sau chiar mai mult daca doreau. in principiu era vorba de copii pe care nimeni nu voia sa ii adopte (erau marisori si majoritatea cu handicap). deci fundatia facea treaba Protectiei Copilului: se mergea pe teren, se verificau familiile lunar, se duceau pachete. da ghici cine punea cele mai multe bete in roate fundatiei. exact, tot Protectia Copilului ;)

    (Citează)

  • Ma uit pe Animal Planet ca la straini sunt unii care vin si verifica daca te porti frumos cu pisica sau cainele din dotare, altfel ti-l iau din casa. La noi nici cu copiii nu se paote face asa ceva.

     (Citează)

 2. Uite de exemplu in Anglia un tip din distractie s-a filmat in timp ce-a inghitit un pestisor de acvariu iar apoi a postat clipu pe net. Consecintele… citez: ‘If Caswell is found guilty of animal cruelty he could face a £20,000 fine or six months in jail.’ E oarecum exagerata masura asta parerea mea, dar la noi insa au murit nenumarati copii si nimeni nu a fost tras la raspundere. Dupa revolutie o echipa de jurnalisti germani au vizitat o casa de copii unde speranta lor de viata era de 3-4 ani. Acum cativa ani am trecut pe acolo si am vazut cimitirul unde au fost ingropati acestia. Cred ca a fost cea mai trista imagine pe care a vazut-o lumina ochilor mei…zeci, poate sute de cruci pe care scria ceva de genul ‘Alina – a trai 3 ani’, ‘Mihai – a trait 2 ani’ si etc. Si acum ma-ntreb: ‘-oare o macar o singura persoana a facut macar o zi puscarie pt toate astea?’
  Asta a fost trecutul, ceea ce-i scris in articolul tau e prezentul, care va fi viitorul?

    (Citează)

 3. Instituțiile de Protecția a Copilului funcționează după niște legi. Și norme. Românești! Și suferă, ca majoritatea legilor românești, de indiferența celor care le aplică. Oameni ajunși la căldurică, într-un birou onorabil dar fără pic de respect pentru ceea ce fac. Obligați să facă multe, dar nu să le facă și bine. Plângând în primul rând de mila salariilor lunare de 5-600 RON și abia apoi, dacă-și mai aduc aminte, de soarta celor pe care trebuie să-i protejeze.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite.

sus