un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De ce nu cred in Let’s Do It Romania

8 Sep 2010  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Mai jos e harta gunoaielor din Bucureşti. Se pare că avem gunoaie doar într-un singur loc, undeva în sectorul 2 în Pantelimon, pe lângă şinele de tren de la Baicului. În rest Bucureştiul e impecabil. Probabil a făcut curat marmota.

Asta pe lângă părerea din aprilie cu Go Suck It, Romania!

    14 comentarii

  1. Daca citeai pe site FAQ nu mai postai asta.
    2. Unde se va face curăţenie exact prin acest proiect?
    Proiectul presupune curăţarea deşeurilor DIN AREALELE NATURALE (păduri, câmpii etc.), nu în oraşe.

    Deci NU in oras. Ci pe langa. Incearca un zoom out sa vezi ca sunt zeci de mormane raportate.

      (Citează)

  2. in jurul lacului bicaz, unde sunt vagoane de peturi si alte gunoaie nu e nimic… Puteau s-o cheme “curatenie pe valea prahovei”

      (Citează)

  3. Daca stii unde sunt gunoaiele de ce nu le raportezi tu ? Nu-ti ia decat 2 minute.
    Uita-te ca sunt raportate mii de mormane de gunoaie in toata tara, nu doar pe valea prahovei.
    E adevarat ca sunt zone unde au fost mai multi cei care raporteaza si acolo sunt mai multe mormane de gunoi raportate, dar asa suntem noi Romanii …

      (Citează)

  4. :)) In oras ar trebui sa faca curatenie cei de la REBU sau cine naiba se ocupa de Bucuresti. Daca aveti mormane de gunoi in interiorul orasului, va sugerez sa va mutati de acolo ca nu e normal.

      (Citează)

  5. Terenurile alea apartin cuiva. Nu stiu cum e in Bucuresti, dar in alte orase nu prea vezi mormane de gunoi in interiorul orasului. Zic mormane, nu gunoaie aiurea ca dinalea vezi pe oriunde in Romania.

      (Citează)

    • Si terenurile din padure si campie apartin cuiva si respectivul ar putea chema Rebu pentru curatenie (ba chiar administratia padurilor si alte astfel de agentii au bugete pt asa ceva). In schimb se duc unii sa le faca aceasta curatenie, pe 25 septembrie sau cand e.

        (Citează)

  6. Si in plus, probabil ca fiind in interiorul orasului, nu te poti baga pe proprietatea omului chiar si doar pentru a-i lua gunoaiele. Nu e logic ? De aceea probabil sa raporteaza gunoaiele in afara orasului, pe proprietati libere accesului public.

      (Citează)

  7. Unele zone apartin chiar statului. Zone unde toti nesimtitii se pun sa-si duca molozurile sau mai stiu eu ce gunoaie. Stiu ca statul ar trebui sa le stranga dar cate din lucrurile facute de voluntari nu ar trebui sa le faca statul de fapt ?

    In Austria in zona Virgen (tirolul de sud) se face anual o chestie dinasta si nimanui nu i se pare ciudat. Nimanui nu ii e rusine sa puna mana si sa stranga gunoiul lasat in urma de turistul Roman (din ce in ce mai multi si acolo), si alte natii asemenea noua care nu stim sa ne comportam.

      (Citează)

  8. Nu stiu ce sunteti asa impotriva acestul proiect, nu cred ca v-a obligat nimeni sa participati la el. Cum ziceam, si dincolo se fac lucruri asemanatoare chiar anual desi teoretic acolo nu ar fi asa mare nevoie ca la noi, ca acolo institutiile locale is fac treaba.

    Eu am asistat cum ziceam in mesajul anterior intr-o vacanta in Austria la asa ceva. Nu am participat efectiv, doar am asistat ca eram oarecum in zona. Erau grupuri de cate 5-10 oameni care efectiv strangeau gunoaiele lasate de altii. Nu parea nici unul obligat sa participe.

      (Citează)

    • @twist3r: desi nu ma obliga nimeni sa particip, insasi mesajul campaniei ma deranjeaza. “Fa gunoaie cate vrei, va veni cineva sa le stranga dupa tine”. Nu merge asa. Daca accepti sa faci curat dupa lenesii si nesimtitii care nu-si strang gunoaiele, inseamna deja ne-am predat in lupta pentru bun simt, bune maniere, disciplina si ordine.

        (Citează)

  9. Nici prin jurul iasului nu apare mare branza. Multe din locuri au gunoaie de genul masini vechi si ruginite sau moloz. Pe alea nu le ridici cu mana goala.
    Oricum consider chestia asta un mare fleosc, aduni niste fraieri sa faca curat dupa altii. Da da, e misto si kinky sa faci asta, dar chiar nu mai vreau sa aud.

      (Citează)

  10. Da, e si asta un punct de vedere, dar nu subscriu la el. Am avut din fericire sa vizitez diferite tari din Europa si mai civilizate si mai necivilizate. Am vazut de destule ori incat sa-mi atraga atentia mai ales in Germania si Elvetia cazuri in care cetatenii care vedeau aruncate gunoaie pe strada se aplecau si le puneai ei la cosul de gunoi.

    Daca stam cu totii si asteptam sa vina altii sa ne faca curat, asteptam in zadar. Pe mine nu ma intereseaza cine face curat atata timp cat la sfarsit zona e curatata. Ca ar trebui sa ne mai civilizam si noi sa nu mai aruncam peste tot gunoaie, da, sunt de acord, dar asta din pacate nu vad sa se intample in timpul vietii mele cel putin.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus