un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

TVR si transmisiile sportive

15 Apr 2007  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Mă enervează modul în care TVR transmite Formula 1 în acest an. Imediat ce cursa se termină, legătura se dă înapoi în studio. Abia dacă apucam să îi vedem pe câştigători parcând maşinile, căci de urcat pe podium, bătaie cu şampanie, eventual conferinţa de presă, care este mereu interesantă, nici nu se pune problema. Şi TVR nu face asta pt că ar avea altceva urgent de transmis, ci ca să dea legătura înapoi în studio unde se desfăşoară în continuare celebra emisiune Paddock, unde vreo 2-3 prezentatori îşi dau cu părerea despre cursă, piloţi români, ce cred ei că se va întâmpla, şi alte chestiuni atât de evidente (de genul “da, părerea mea este că Ferrari a mers bine azi“, doh, din moment ce au câştigat e clar) încât rămâi uimit de ce auzi.

Daţi fraţilor podiumul şi imnurile! E singura şansă să mai vezi cum arată un pilot, în rest fiind doar nişte căşti colorate. Daţi conferinţa de presă, să vadă lumea ce zic piloţii despre cursă, mai ales că alte informaţii, în afară de minutul de seară de la ştiri, nu mai aflăm până la următorul GP. Daţi legătura cu o oră înainte de cursă, cum fac străinii, şi trimiteţi reporteri pe la standuri, să mai prindă un interviu, să-i vezi pe aia cum se urcă în maşini, cum se pregătesc echipele. RTL-ul avea pt o cursă de F1 rezervate cam 6 ore de transmisiune, TVR abia ne lasă să vedem toate tururile.

Situaţia este valabilă şi pt meciurile de fotbal, de ex. Am şi zis acum ceva vreme, în timpul Campionatului Mondial de Fotbal de anul trecut, că se dă legătura la meci exact când fluieră arbitrul începutul partidei. Până în ultimul moment se îngraşă porcul în ajun cu reclame. Se pierde astfel spectacol frumos, intrarea jucătorilor pe teren, prezentarea echipelor, imnuri, etc. E un spectacol sportul, hai să-l tratăm ca atare şi să ne bucurăm în întregime de el.

    5 comentarii

  1. Costa satelitul mult prea mult, de aia se da imediat legatura la Bucuresti, si la meciurile protv e la fel ;)

      (Citează)

  2. Imi pare rau ca nu mai prind RTL… TVR sunt niste jegosi.

    Dar e adevarat ca nici nu avem public, majoritatea masculilor se uita la fotbal… asta e.

      (Citează)

  3. E adevarat ca tot mai putina lume se uita la Formula 1, insa o parte din vina o poarta si comentatorii, eu cel putin ma enervez numai cand il aud pe Alexandrescu. Si nici la RTL nu-i ok, aia baga cate 5 minute de reclame in timpul cursei.

      (Citează)

  4. Nu stiu ce sa zic cu satelitul. Ma indoiesc ca se face taxarea la minut sau la kB de trafic, ca la telefonia mobila. Cred ca se plateste un pachet de transmisie. Poate ca 2 ore de pre-eveniment ar mai costa niste bani, dar ceremonia de premiere ma indoiesc ca face parte din ceva “optional”.

    Si asa cum zice sabotor, publicul trebuie castigat, nu luat de-a buna. O transmisie profesionista, interesanta, mai atrage lumea. Unii poate ar fi curiosi sa vada ce se intampla si pe la standuri inainte de cursa. Sa afle mai multe despre regulament, sa vada in ce se imbraca pilotii, cum arata, ce femei mai sunt pe acolo, etc. Dovada Eurosport, care la MotoGP cred ca transmite 7 ore continuu, cu tot cu incalzirea dintre curse, conferinte, formarea grilei, etc…

    Cel mai deranjant, inclusiv la meciurile din CL pe ProTV, e cand dau legatura in studio si pe diverse monitoare de acolo vezi imagini live de pe stadion, sau de la cursa, etc. Deci e clar ca fluxul video e in continuare activ, doar ca nu il mai baga si pe ecran.

      (Citează)

  5. dacaati observat sau mai bine zis ati auzit pe tvr1 si tvr2 se aude mai incet sunetul masinilor si mai tare sunetul din cabina comentatorilor pe cand la eurosport suntem lasati sa ne bucuram chiar si de ”sunetul tribunei” nu numai de sunetul motocicletelor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus