un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

IT #1

16 Nov 2006  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Zoso a incercat Vista si scrie despre asta pe blog. Erori, buguri, merge greu, inutil in acest moment. Update: azi am vazut Ultimate-ul, mergand pe un laptop la un coleg, pe 1 GB RAM si un x600 video parca… se misca foarte bine, chiar si Flip 3D ala, Aero, tot… ocupa 7 GB instalat si vreo 400 RAM.

Eu am incercat sa instalez Office 2007 dar am abandonat ideea. In acest moment am Office 2002 Pro, cu Word, Excel si Powerpoint, si ocupa 130 MB (zice Control Panel Add-Remove, folderul are doar 87 MB). In aceeasi configuratie, Office 2007 vroia1,1 GB pe hard disk, din care vreo 500 MB erau Local Source Installation (cred ca isi copia kitul pe hard si il lasa acolo), vreo 330 MB erau programele propriu-zise si inca niste MB altceva ce nu mai tin minte. Daca bagam si alte programele cu care mai vine, de interoperabilitate, publishing, web, prostii din astea, sarea spre 1,8 GB. Bloatware la maxim. Si Office XP 2002 asta e de kkt, ca nu retine unele setari intre sesiuni, dar macar e mic.

Cel mai tare am ras azi la urmatoarea faza: Star Wars ep IV in Command Prompt. Deci e genial facut, cineva cred ca a muncit o gramada de timp ca sa realizeze treaba asta. Deschideti Start > Run, si scrieti in run “telnet towel.blinkenlights.nl” (fara ghilimele, evident). Asteptati cateva secunde sa se incarce ceva si apoi behold! Eu m-am spart de ras cand am vazut Star Wars prin ASCII art. Faza asta o recomand tuturor, e ceva inedit si amuzant.

Cel mai mare review de pana acum la Zune, pe Engadget. Si aparatul, si softul. Aparatul cica e ok, softul e varza de tot, citez ” Never before have we done so much device plugging and unplugging” se cunoaste ca e Microsoft pt ca e plin de buguri, iar aparatul e plin de complicatii si o interfata care putea fi mult mai simpla. La doar 10 dolari mai ieftin decat un iPod, s-ar putea sa fie, asa cum ziceau niste analisti, cel mai mare esec de pana acum, avand in vedere cat s-a investit in el. Cica un magazin din SUA, in ziua lansarii, a vandut un singur Zune, si o a doua persoana s-a interesat daca au, dar nu a cumparat. Si nici nu e compatibil cu Vista, pt ca e facut cu DRM-ul de WMP 10, nu 11.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus