un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce mâncăruri, dulciuri, băuturi și restaurante am mai încercat – ediția de mai 2024

22 May 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

15 comentarii

Am mai făcut în trecut astfel de articole, dar acum câțiva ani. De ceva vreme, însă, vreau să fac lunar câte unul, după state of nwradu, pentru că sunt multe preparate, băuturi, dulciuri și localuri care merită lăudate.

Acest articol acoperă perioada din ultimele 30 de zile. Pe unele le-am zis deja în state of nwradu de mai 2024, dar doar pe câteva.

Băutura

Aqua Carpatica cu arome este disponibilă de câțiva ani pe piață, dar eu acum am cumpărat câte una din fiecare și le-am băut. Mi-au plăcut. Preferata mea a fost cea cu zmeură.

Nu mă văd însă cumpărând astfel de apă îmbuteliată în viitor. Este mai simplu să-mi pun eu câteva fructe într-o carafă acasă și să fac apă infuzată.

Sauvignon Blanc Special Selection de la Pivnița Savu, o cramă din Alba. Foarte bun, foarte plăcut aromat, floral. Vi-l recomand fără nici o reținere. Vreau să mai încerc și alte vinuri de-ale lor, este clar că se pricep.

Whisky Yamazakura ușor afumat. Chiar ușor afumat, mi se pare un punct bun de intrare pentru cei care vor să guste un astfel de whisky.

Dulciuri

Am văzut la Mega Image patru ciocolate din gama Feastables a lui Mr Beast, celebrul youtuber. Se puteau cumpăra și înainte de pe eMAG, le au diverși selleri, dar acum erau chiar la raft în Mega Image și la un preț de 3 ori mai mic decât specula sellerilor și am luat și eu câte una din fiecare.

Mai exact, am luat 3 din patru. Cele două din centru mi s-au părut același produs, abia acasă am văzut că de fapt sunt diferite, ciocolată neagră și ciocolată cu lapte. Încă n-am deschis niciuna. Mă gândesc să fac un video mâncând ciocolată (30 de minute, fără cuvinte, doar mănânc ciocolată). Scumpe, oricum, pentru gramajul lor. Nu mă văd cumpărând din nou decât dacă sunt vreo minune a ciocolatei.

Mie îmi plac jeleurile, iar Matilda a găsit pe undeva aceste jeleuri stil burger. Aveau unele jeleuri sub formă de cartofi prăjiți și altele sub formă de părți de burger pe care le puteai unii tu ca să-ți faci ce combinație vrei. Cam acrișoare.

Restaurante

Aici avem cele mai multe mențiuni, desigur, cel puțin în această lună.

Zest Pasta este destul de nou în aplicațiile de livrare. Zest Pizza este o rețea de pizzerii (pițării?) cu produse foarte bune și au și mereu reduceri semnificative în Bolt Food sau Tazz. Am văzut că au lansat și Zest Pizza.

Am comandat o singură dată și mi s-au părut foarte bune. Carbonara chiar era făcută cu guanciale și ou. Nu mi s-au părut la nivelul Gattini, ci un pic sub aceștia, probabil și pentru că Gattini își fac singuri inclusiv pastele. Oricum, aș mai mânca.

Papanași de la Hanul Berarilor. De câte ori merg pe acolo cu ai mei, luăm și papanași. Hanul Berarilor face printre cei mai buni papanași din București. Nu sunt memorabili, dar măcar sunt corect executați și plini de smântână și dulceață, iar dacă le ziceți vă mai aduc și separat niște mici boluri cu topping în plus.

Cred că toată lumea îi comandă direct la două farfurii. Porția normală include doi papanași, dar unul mi se pare o porție suficientă pentru o persoană.

 

Pe Nerva Traian aproape de Timpuri Noi s-a deschis Figs, o cafenea-băcănie cu tot felul de delicatese italienești la galantar. Am băut o cafea, a fost ok. Îmi place decorul și coloristica aleasă. Ce vând pe la galantar pare foarte bun, chiar dacă are și preț pe măsură.

Problema localului este că în vecinătate are concurență puternică. Este vizavi de Grain Trip, cafenea cu poate cea mai bună patiserie din București. Iar în rest, pe la galantar, este o combinație de produse precum vând Real Foods și Sara, ambele magazine din vecinătate în acea zonă, dar care au o gamă mult mai mare de delicatese și produse de artizanat românești și italienești.

Bean to Cup este o cafenea pe Bd Lacul Tei, la parterul unui bloc, nu departe de Circus Pub. Este o cafenea cu un meniu mare de mâncare stil brunch. Îmi place că s-au întins și pe trotuarul dintre blocuri, este o zonă liniștită, plăcut de stat afară pe vreme călduroasă.

Cafeaua a fost bună, mâncarea un pic cam uscată. Cei drept, m-am întins prea mult cu un sandviș cu pulled duck. Nu mi-a plăcut că trebuie să comanzi musai din site-ul localului, după ce scanezi codul QR de pe masă, iar interfața se mișca foarte lent. Am dat comanda pentru 4 persoane și a durat ceva vreme până am navigat prin meniuri după fiecare produs.

Bănuiesc că este un avantaj, însă, dacă stai afară la distanță de ospătari. Nu trebuie să aștepți să iasă unul ca să mai comanzi ceva.

Moft în Constanța. Este un fel de cafenea care face și dulciuri, sandvișuri și vinde și tot felul de delicatese. Matilda a găsit-o prin metodele ei de a găsi localuri recomandate. Ne-am luat cafea, un croissant cu multă cremă cu fistic și un ecler. Au fost excelente.

Mi-a plăcut însă ce am văzut prin interior. Sandvișurile păreau foarte bune, aveau unul cu mortadella și cremă de fistic de zici că eram în Florența. Aș mai reveni, iar dacă aș fi constănțean, aș trece mai des pe acolo.

Un alt loc în care aș merge dacă aș fi constănțean ar fi Atic Millenium, un restaurant la ultimul etaj la hotelului Millenium. Sus acolo este un fel de restaurant-skybar. Are priveliște la bulevard, iar dincolo de el se vede marea aproape de plaja Modern.

Mâncarea a fost excelentă. Am fost mulți, vreo 12 persoane, și tot ce am mâncat a fost excelent. Și cocktailurile lor au fost de asemenea foarte bune. Am băut un fel de Aviation, care este printre preferatele mele, dar făcut aici cu gin Monkey 47. Aș reveni cu siguranță acolo la următorul drum în oraș.

Iată cum arată și Zensushi Eleven, care este la etajul 11 al unui bloc din Mamaia, practic pe plajă. Este aproape de capătul din Năvodari, de fapt, în zona nouă a stațiunii.

Sushi-ul a fost excelent, cum este de obicei la Zensushi. Comandăm des de la ei în București. Priveliștea a fost și ea bună, de la înălțimea aceea se vede frumos stațiunea, plaja și marea. Au și o terasă în aer liber acolo sus, de fapt. Mi-a plăcut.

Am descoperit și covrigul cu cașcaval de la Luca. Bun.

    15 comentarii

  1. Zest Pizza aparține unui personaj toxic ce nu merită promovat astfel, ci boicotat activ.

      (Citează)

    • Da, mai exact Mugur Mihaescu care este in prezent candidat din partea AUR la CJ Olt. In trecut colaborator al Securitatii cu numele “Mihai”.
      Acum stiti cui dati banii cand mancati de la Zest.

        (Citează)

    • Ziceti mersi ca nu e sosoaca patroana, ca nu mai ajungea nicio livrare la destinatar.

        (Citează)

  2. Apa aia e asa de plina de chimicale incat la ce gust prost are mai bine te otravesti cu sucurile care oricum au aceleasi chimicale, dar macar simti un gust.

      (Citează)

    • Red:
      Apa aia e asa de plina de chimicale incat la ce gust prost are mai bine te otravesti cu sucurile care oricum au aceleasi chimicale, dar macar simti un gust.

      Mi-a plăcut, îmi fac eu. – Radu :)))))))))

        (Citează)

  3. PartidulSpecialiiRomânia

    22/05/2024 la 3:06 PM

    Care sunt metodele Matildei de a gasi localuri recomandate?

      (Citează)

  4. “Nu mi-a plăcut că trebuie să comanzi musai din site-ul localului, după ce scanezi codul QR de pe masă, iar interfața se mișca foarte lent” Subscriu, proasta experienta. Site-ul de pe care comanzi e facut foarte prost. A trebuit sa reiau procesul de vreo 3-4 ori sa pot comanda 2 cafele si 2 omlete. Se bloca la navigarea intre pagini. Si asta pe un Samsung S23. Altfel foarte misto locatia, mancare a fost buna.

      (Citează)

  5. Reduceri semnificative in Bolt ? 43 Lei pt o pizza redus de la 62 ti se pare o afacere ?
    Nu mi-e clar ce ingrediente deosebite are o pizza ca sa-si merite acest pret in 2024.

    Poate ma convingeti voi ca acesta este un pret corect pentru ceea ce ofera.

      (Citează)

    • Sau poti investi 40 de lei in chestia asta. Cred ca, daca nu cumva esti setat sa fii gica contra, este suficient sa iti recomande cineva o chestie de 40 de lei ca sa incerci.

      Uite, o sa iti zic eu: nu o sa iti placa daca esti genul care considera ca pizza de la Dominos sau Jerry’s este o pizza peste medie.

        (Citează)

    • La ce pret iti cumperi tu pizza si de unde?

        (Citează)

  6. cand mai ajungi in mamaia Nord incearca si pizza lu’ Ani de la Uzina de pizza

      (Citează)

  7. Ciocolata de la Mr Beast o recomand, in mod special cea clasica cu lapte si Deez Nuts. Se gaseste si la Auchan.

      (Citează)

  8. boss, astea sunt preturi de Germania

      (Citează)

  9. Sunt destul de convins ca apa aromata de la Aqua Carpatica a aparut in septembrie anul trecut pe firmament, deci nu poate fi vorba despre prezenta ei pe piata de ani de zile.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus