un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 22 mai 2024

22 May 2024  ·

ȘTIRI  ·

22 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

 

În timp ce în România mai așteptăm cu publicarea impresiilor despre Sonos Ace, străinii au deja aproape review-uri:

    22 comentarii

  1. A făcut review de ieri revoblog la căștile sonos.

      (Citează)

  2. Vorbind de Dyson, a înlocuit cineva acumulatorul de la vreunul din aspiratoarele lor verticale? La ce service?

      (Citează)

  3. Oauuu, zoom optic ⁵x, ultrawide de 48…cât noroc pe noi cu atâta inovație de la Happle! Oare când vor implementa pe Android așa ceva?

      (Citează)

    • Utilizatorul Happle, într-o majoritate covârșitoare, nu e interesat de inovații! Îl interesează ca device-ul să funcționeze în ORICE condiții, ca de exemplu să poată să își facă un selfi la -20 de grade într-o piscină cu apă încălzită din Laponia. Și atunci când îl sună cineva, și el și-a lăsat telefonul înghețând si transformându-se într-o cărămidă de ghiață pe marginea piscinei, s-a poată răspunde si vorbi totuși. Și după toate astea să poată să se uite și la un film pe Netflix în piscină, ca nu ii pasă bateriei de temperatură și apoi știe ca procesorul e bine optimizat la astfel de taskuri simple… Ei bine Android(implicit Samsung și restul) uită de chestiile banale și vine cu inovații care pt mulți sunt irelevante…

        (Citează)

  4. Vice site de tehnologie? Vice e site woke, nu are legatura cu tehnologia.

      (Citează)

  5. Am văzut video cu recenzia lui Huawei Pura 70 Ultra. Nu e nici pe departe cel mai bun telefon din punct de vedere al pozelor. Dacă mai are cineva îndoieli că DxoMark mănâncă la greu castane acum au confirmarea.

    Din păcate Huawei se duce încet în jos din punct de vedere al hardware-ului, dar software-ul nu pare nici el să fie bun. Huawei vrea AI pe telefoanele lor, dar face post-procesarea prost de tot. Din recenzia de e Connect am auzit de multe ori că poza este extrem de diferită de ceea ce se vede pe ecran. E un telefon cel mult mediu la preț de flagship. Îmi pare sincer rău, aș fi cumpărat un Huawei de top dacă nu ar fi fost în situația asta.

      (Citează)

  6. Cititnd declaratia Adinei Florea mi-a adus aminte de asta
    https://www.youtube.com/watch?v=y9GF-hPevZM

    Deci au avut relatii intime inainte de “viol”, apoi intr-o zi l-a chemat acasa, au baut impreuna, apoi a violat-o, dupa aceea ea l-a mai invitat de vreo cateva ori probabil fiindca a fost bine dupa ultimul “viol”

      (Citează)

    • @Em, simpatie pentru ce? Eu inteleg ca violul este o experienta traumatizanta. Daca treci printr-o astfel de trauma, ce te determina ca dupa cateva saptamani sa te intorci la cel care te-a ranit?

      Legat de celelalte doua femei, conform articolului:
      1. Prima spune ca a fost un act sexual fara consimtamant, dar nu vrea sa ofere niciun fel de detalii.
      2. A doua femeie nu spune ca a zis NU, ea de fapt spune ca nu i s-a cerut consimtamantul pentru un anumit tip de act sexual. Dar cu toate acestea, si ea a mai intretinut ulterior relatii cu jurnalistul.

      Ma nelamureste total cum pot fi femei care au fost violate si apoi au ales sa continue relatia cu violatorul. Am vazut multi psihologi care au explicat ca NU inseamna NU, chiar daca initial ai zis DA. Si sunt total de acord cu acest lucru.

      Dar insa nu am vazut pe nimeni sa explice care sunt mecanismele care te determina sa te intorci la violator.
      Deja din trei femei care il acuza pe jurnalistul respectiv, doua au facut acest lucru.

        (Citează)

    • Empatie, nu simpatie. 2 chestiuni foarte diferite.

        (Citează)

    • Corect, la empatie m-am referit si eu. Dar din graba, am gresit cuvantul.

        (Citează)

    • Andrei G: Daca treci printr-o astfel de trauma, ce te determina ca dupa cateva saptamani sa te intorci la cel care te-a ranit?

      Da, nu s-au mai vazut femei batute si abuzate zilnic care inca stau cu barbatul respectiv dintr-o varietate de motive, pentru zeci de ani, nu s-au vazut victime ale violului sau ale violentei familiale ignorate (sau chiar umilite) de politie. La viol sigur e diferit pentru ca zice Andrei. Not.

        (Citează)

    • @alunelu, ai zis corect, femeile alea abuzate “stau” cu barbatul respectiv. Le este greu sa se desparta de el din diferite motive.

      Dar cand tu ai relatii sexuale ocazionale cu un barbat, nu prea vad care ar fi presiunea sa te intorci la el dupa 3-4 saptamani. Bun, nu te duci la Politie, dar nici nu te mai duci la el acasa.

      Sau cel putin aceasta este parerea mea. Dar eu nu am pregatire de psiholog. De aceea am si spus mai sus ca nu am vazut de la specialisti nici un articol, nici o explicatie a acestui mecanism. Poate ca asa lucreaza mintea umana, nu stiu.
      Si de aceea as vrea sa stiu daca intr-adevar este normal ca o victima a violului sa se intoarca la violator sau sunt sanse ca declaratia acestaia sa fie mai degraba o razbunare pentru o relatie ratata.

        (Citează)

  7. Em:
    Poate citește și asta: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-27152196-intr-act-sexual-nu-are-aceeasi-valoare-indiferent-cand-este-verbalizat-explica-terapeuta-alte-doua-femei-acuza-razvan-baltaretu-nu-respectat-consimtamantul.htm

    Și încearcă un pic de empatie.

    Empatie nu pot sa am pentru cele 2 din 3 “victime” pe care le-am cunoscut si preferintele lor in materie de barbati. O femeie serioasa nu procedeaza asa, exista Politie.

      (Citează)

  8. Radu, cred ca ai omis cea mai importanta stire a saptamanii. YouTube-ul a fost cumparat de Burduja pe persoana fizica si acum baga numai reclame cu el. Se vorbeste deja de un rebranding in BurdujTube. Nu stiu care a fost valoarea tranzactiei dar baiatu’ baga clipuri de toti banii. Vai de creierii nostri.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus