un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Submarine Burger are deja doua localuri în București și îl deschide pe al treilea în ianuarie

9 Dec 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

9 comentarii

Crește numărul de localuri cu burgeri de calitate. Submarine Burger, lanțul croat de localuri de burgeri, a deschis deja două restaurante în România și îl pregătește și pe al treilea.

Unul este în Floreasca, mai exact pe Calea Floreasca 91-111 la intersecția cu Tudor Ștefan, vizavi de Vacamuuu.

Al doilea funcționează și el în One Cotroceni Park, aproape de Răzoare. Ieri am aflat că al treilea va fi deschis în Piața Victoriei, în clădirea America House (pe Titulescu). Sunt curios în locul cărui local de la parterul ei apare Submarine.

Submarine se poziționează ca un local premium de burgeri. Burgeri gourmet, cum am văzut zis de multe ori prin străinătate și așa le ziceam și eu în Turul Burgerilor. Au câteva rețete de burgeri, iar la toate poți să alegi dacă vrei chiflă normală sau chiflă integrală sau dacă-l vrei înfășurat în salată. Cartofii sunt bio. Au 5 burgeri vegani în meniu, iar la toți poți alege și chiftea de la Beyond Meat. Eu am mâncat burger cu Beyond Meat în SUA și mi s-a părut aproape identic cu carnea normală. Uite că la puțin timp după aceea așa ceva devine uzual și prin meniuri în România.

Mi-a plăcut și că duminică au gratuitate pentru copiii până în 10 ani, care primesc un burger junior și o porție de cartofi prăjiți, plus ceva carte de colorat. Localul este viu colorat, arată bine pentru familii. Dacă vreți și să beți ceva, pe Floreasca aveau la draft bere Zăganu și Grivița, plus diverse beri îmbuteliate, inclusiv Hop Hooligans.

 

Am fost ieri la lansarea celui din Floreasca. Din păcate, majoritatea meselor erau mutate pentru a face loc pentru discurs și invitați, așa că fotografiile oficiale de mai jos prezintă mai bine localul într-o zi normală decât ce-am fotografiat eu.

Am intrat un pic în bucătărie. Pot să confirm că este o bucătărie.

N-am mâncat nici vreun burger, pregăteau doar sliders și eu voiam să fotografiez ceva ce ar primi clientul tipic în farfurie. O să revin cândva pentru un articol clasic de Turul Burgerilor, poate fac chiar o combinație cu Mariciu pentru asta. Am văzut însă meniul, este mai jos și văd că oricum apare și pe site-ul oficial acum. Prețurile sunt similare cu Vivo și Switch.eat, principalii lor concurenți ca poziționare în piață. Poate vreo 2-3 lei în plus pentru Submarine, de fapt, dar depinde de ce iei.

Poate vă aduceți aminte că, după ce am scris acum multă vreme că urmează lansarea din România, la un moment dat am și mâncat, cu livrare, că pe vremea acea aveau doar un ghost kitchen lângă Gara de Nord. A fost o zi ciudată. Glovo nu livra Submarine acasă la noi, așa că la un drum prin oraș am comandat eu, parcat lângă Gară, și am așteptat ca un livrator practic să treacă strada de unde era ascunsă bucătăria Submarine și până unde parcasem eu.

Mi s-a părut atunci că este un burger bun (și cartofii foarte buni și ei), dar scump pentru ceva disponibil doar la livrare. Burgerii în general nu se pretează bine pentru livrare, că de la căldură se moleșesc chifla și salata la transport. Acum că au însă restaurante clasice unde, pentru aceeași sumă ca la livrare, poți fi servit la masă într-o atmosferă plăcută, concurența cu Vivo (în special, că și ei au vreo 3 localuri în București) și Switch.eat este reală.

    9 comentarii

  1. am mancat acum o saptamana (sunt deschisi de vreo 3). mi l am luat p cel italian, pe care l iau si la vivo. calitatea e mai slaba, cartofii mai slabi si atmosfera e spre fastfood (inclusiv mobilierul)
    bibo, vivo si switch eat in continuare singuri

      (Citează)

    • Confirm pt bibo, deși mie nu îmi plac aproape deloc burgerii, dar la ei chiar sunt buni.

      Urăsc burgerii slinoși, cum a pus Radu pe fb poza pt articolul asta, îmi vine sa vomit de la sosul ala și bacon.

      Mereu cer fără bacon și sos de maioneză, yuk

        (Citează)

    • @Tano, nu se pupa deloc cele 2 afirmatii:
      – “nu îmi plac aproape deloc burgerii”
      – “mereu cer fără bacon și sos de maioneză”
      Daca nu-ti plac burgerii ca aliment in general, de ce continui sa-i mananci?

      In plus, cele mai valoroase recomandari sunt cele venite de la persoane care apreciaza tipul respectiv de mancare. Asta este doar un exemplu, dar cu siguranta nu as alege o friptura de vita pe baza recomandarii unui vegetarian.

        (Citează)

  2. Par baieti seriosi cu site-ul ala plin de greseli si google translate, favoritul meu din meniu a fost “Verifica Cum arata o rasucire de burger Italian in acest mix interesant.”

      (Citează)

    • Normal ca au atitudinea asta, acu’ ei sunt in schengen noi nu, fi-mi-ar burgerii croati sa-mi fie. Mai si joaca la CM

        (Citează)

  3. La America House sunt deja câteva spatii libere, cel mai mare este cel unde a fost Condimental.

      (Citează)

  4. Of, iar tre sa mananc burger si sa ma plang ca’s gras.

      (Citează)

  5. In Floreasca au cumpărat Gameon, pubul sport al lui Bourceanu. Eram client fidel când erau meciuri de văzut, iar mâncarea, surprinzător, era bună.

      (Citează)

  6. Te duci cu Alice, ea primeste burgerul gratis si il mananci tot tu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus