un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

S-a deschis un Vivo Fusion Food Bar cu burgeri la Șincai

26 Sep 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

16 comentarii

S-a deschis un Vivo Fusion Food Bar la Șincai. Nu știu de ce-i zice fusion, că au doar burgeri în meniu (poate este aspirațional), dar este primul și singurul local răsărit de burgeri din zonă aceasta, așa că m-a bucurat vestea.

Îl găsiți pe strada Lânăriei, aproape de Dristor Doner. Funny story: mi l-a arătat Google Maps. Adică am deschis Google Maps și, până să dau scroll spre zona care mă interesa pe mine, mi-a sărit in ochi noul POI cu Vivo din cartier. Cred că are cam o săptămână de la deschidere și am fost duminică să-l vedem.

Localul este mare și spațios, mesele sunt suficient de bine distanțate încât să nu simți că te calci cu alții pe picioare. Au multe zone tip separeuri, cu canapea confortabilă ce seamănă cu niște cartofi prăjiți.

Meniul este cel clasic de la Vivo. Sunt 6 burgeri de vită, 2 burger de pui, încă vreo 2 vegetarieni. Nu-i nici unul prea complex sau “cu de toate” în meniu. Eu mi-am luat Italian și a fost gustos, chiar dacă mi-ar fi plăcut o chiftea mai mare de carne în el. Cheeseburgerul părea și el bun. Data viitoare cred că voi încerca un spicy chicken burger. A mâncat Matilda acum și a spus că a fost bun. Cartofii prăjiți cu parmezan sunt și ei foarte gustoși și emblematici pentru Vivo, aș spune.

Nu știu de ce-i zice “fusion”. Mai au în meniu coaste, două supe și câteva salate. Poate este suficient ca să se numească “fusion”, deși toate localurile de burgeri au 2-3 astfel de preparate non-burger prin meniu.

Berea la draft include Bucur și Carlsberg și Carlsberg Luma. Au și cocktailuri și cafea bunicică. Na, ca la Vivo. Nu degeaba sunt vreo 5 localuri deschise acum în România. Fac burgeri buni, dar nu memorabili, nu life-changing cum se zice.

Când am fost noi nu aveau nici scaune pentru copii și nici ceva potrivit lor în meniu. I-am luat lui Alice o supă de linte, dar n-a fost încântată de ea. Supa era bună, am mâncat-o noi, doar că nu i-a plăcut ei. Cred că un burger de copii sau vreun piept de pui la grătar ar fi potrivit în meniu, atât de aproape de parc și de un cartier în care fiecărui om sub 40 de ani pare că i s-a alocat un copil.

Chiar și așa, eu sunt super-încântat că s-a deschis un astfel de local în cartier, un loc unde să mănânci un burger bun la poftă și să mai poți sta și la o bere după aceea. Este practic vizavi de parcul Tineretului, deci mă aștept să aibă mulți clienți după ce află mai multă lume de el.

Mai este bine și că, dacă dau comanda de acasă, distanța scurtă înseamnă că mâncarea va sosi mai puțin “moleșită” de transport. Burgerii nu se pretează bine pentru transport pe distanțe mari. Căldura chiftelei și sucurile ei moleșesc chifla și restul ingredientelor, așa că e bine să comandați burgeri de la distanțe cât mai mici.

str Lânăriei 90, orar 12-23, pagină de Facebook și site oficial.

    16 comentarii

  1. Mâncarea e bună dar ce mă deranjează pe mine este programul acestui lanț. Închide la 21:45. Adică nu e pentru ieșit seara in oraș cu prietenii, daca țineau deschis macar până la 23:00 cred că era mai ok. Pentru un prânz e ok.

      (Citează)

  2. Sunt cam nașpa pozele cu wide, alea normale sunt ok. În rest despre local ce sa zic, nu e genul meu de loc, prea fitos. Da cartofii arată okish dar nu sunt proaspeți si nici ceva special.

      (Citează)

  3. speedy.gonzales

    26/09/2022 la 12:09 PM

    chestia e ca am fost acolo acum vreo 2 sapt cand cautam ceva de mancare si cineva mi i-a recomandat. am ajuns acolo si renovau spatiul, asa ca doar m-am uitat la lista de preturi si am plecat: preturile mari spre foarte mari

      (Citează)

  4. da’ cine te-a invatat sa pronunti “burghieri”?

      (Citează)

  5. Interesant cum cheesburger are acelasi gramaj cu double cheesburger, deci, cf retetei, rosiile si salata verde cantaresc la fel cu o chiftea si o felie de branza.

      (Citează)

  6. Nu cred ca ar merge burger de copii. Mai bun de vita sau de pui

      (Citează)

  7. Un brand din Iasi .. frumos :P

      (Citează)

  8. Meniul iti da palpitatii, o limonada costa peste 20 de lei.
    Putin helas, apa, si nitel zahar.

      (Citează)

  9. Wow. Foarte ciudat se vede matilda in poza 2. Banuiesc ca efectul wideului.

      (Citează)

  10. Au zis ca urmează sa comande scaune de copii. Pun pariu ca sunt tot Ikea, cum avem și noi și probabil nu au găsit stoc 😆

      (Citează)

  11. La mâncare, “fusion” este garanția că nu voi călca pe acolo, sa nu le stric vibe-ul de hipsteri ce ar trebui să se întâlnească mai des cu cărămizi în față.

    Iar la cei cu pretenții “molecular” ar trebui direct dat foc.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus