un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul Burgerilor: la Submarine Burger (de unde am luat cu mare greutate)

3 Feb 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

27 comentarii

Submarine Burger este un lanț din Croația care s-a extins recent și în România, dar cu jumătate de picior după cum veți vedea mai jos. Ei fac niște burgeri care arată bine în poze, așa că am fost curios să-i încerc încă de când am aflat știrea.

Au intrat în România cu un ghost kitchen, adică doar o bucătărie ce livrează prin Glovo, nu un local întreg. Asta n-ar fi mare problemă, poate este chiar o strategie bună în pandemie. Problema mea este că Glovo nu vrea să-mi livreze acasă Submarine Burger pentru că este prea departe de mine. Bucătăria e pe undeva pe lângă Gara de Nord, iar eu sunt în Tineretului, la 6,2 km distanță, iar Glovo nu duce comanda atât de departe.

Asta este stupid. Bolt Food îmi livrează de oriunde din oraș, de exemplu, comand uneori de la distanțe și mai mari. Serviciul alocă comanda unui curier cu mașină, că nu mă aștept să pedaleze cineva așa o distanță, și toată lumea are de câștigat.

Dar na… Glovo.

Anyway, într-un weekend m-am plimbat cu Matilda prin centrul orașului și la plecare spre casă am zis că să comandăm noi de la Submarine Burger și să folosim opțiunea de a ridica chiar noi comanda din “local”. Toate serviciile acestea de livrare au o astfel de opțiune. A lui Glovo este stupidă, trebuie să o alegi înainte să dai comanda, nu la finalizarea ei. Și, ce să vezi, când alegi că vrei tu să ridici comanda în loc să ți-o aducă un curier, lista de restaurante de la care poți comanda se micșorează enorm, semn că nu multe vor asta. Adică e ok să le vină curierul Glovo la ușă, dar nu direct clientul final. Nu știu de ce.

Așa că am zis, cu optimism debordant, “bă știi ce? Ia hai să mergem noi la ușă la Submarine Burger ăștia, că poate acolo ne înțelegem cu ei să dăm pe loc o comandă, să așteptăm 10 minute și să plătim la ușă!”. What can go wrong, nu?

Problema este că nimeni nu știe unde este Submarine Burger. Adresa nu este scrisă nicăieri. Undeva pe site, dacă alegi Locații > București, tot nu apare adresa, dar găsești un link care spune “afișați pe hartă”, ceea ce deschide Google Maps pe adresa Calea Griviței 143, pe lângă Gara de Nord.

Așa că m-am dus acolo, cu gândul că oi găsi eu cum se intră la Submarine Burger. În fond, orice livrator Glovo găsește cumva ușa respectivă și bănuiesc că nu trebuie un secret handshake ca să intri acolo. What can go wrong, nu?

Ajung acolo. Google Maps mă ducea la hotelul MyContinental, fostul Ibis de la Gara de Nord, vizavi de intersecția cu Polizu (și de sediul Politehnica din Polizu pentru cei inițiați) și vizavi de Grivița Pub, care apropo de asta este un local foarte bun de burgeri și pui bine făcut la grătar. Dar eu căutam Submarine.

Hotelul este abandonat sau în renovare. Pe un panou la intrare scrie că este în renovare și termenul de finalizare este primul trimestru 2021. That ship has sailed. Lângă este un alt hotel din care fix atunci păreau că ies niște prostituate. În spatele hotelului în renovare, că m-am învârtit pe jos vreo 15 minute prin zonă, de deja mi se părea că pic de prost și n-ar trebui să povestesc nimănui aceste lucruri, este un Glovo Express.

Glovo Express este un fel de supermarket de-al lui Glovo. Tu comanzi de acasă chestii de bază, curierul le ia dintr-un astfel de punct și ți le aduce. Și Bolt are ceva asemănător, e noua modă în livrarea de bere și țigări, bănuiesc (dar nu știu clar pentru că n-am folosit niciodată). M-am gândit eu: “bă, doar nu livrează burgeri din Glovo Express, nu? Nu poate fi aici!”. Și cum adresa nu era scrisă nicăieri, pe nici o clădire, pentru că suntem în București și adresele sunt secrete sau ceva, mi-am băgat picioarele și am plecat.

Mai exact am plecat la mașina parcată și am comandat pe Glovo din mașină, cu livrare acolo unde parcasem. Na că acum sunt în zona de livrare, Glovo!

Din nou, sunt conștient cât de stupid sună totul. Am râs cu Matilda că fac exact ca Elaine într-un episod genial din Seinfeld. Elaine voia mâncare de la un restaurant chinezesc foarte bun, dar ăia nu livrau la adresa ei, ci acoperirea se termina vizavi de blocul ei. Așa că începe să aștepte livratorul restaurantului pe stradă, bagă scuze că tocmai ieșise din bloc, până la urmă simulează că locuiește în debaraua de la parter șamd. S8 E16—”The Pothole”—dacă vreți să-l vedeți.

Și da, am stat vreo 20 de minute în mașină. Comanda a fost gata rapid, apoi a venit un curier să o ridice. L-am văzut pe hartă de unde a plecat, în aplicația Glovo. Bineînțeles că a plecat exact din Glovo Express-ul despre care vorbeam. Bănuiala mea este că nu a intrat Submarine Burger în România decât poate cu numele, iar Glovo face burgeri acolo sunt acest nume și nu pot decât să sper că respectă condițiile sanitare necesare. În fond, cine controlează o bucătărie care nu are un local deschis sau măcar firma pusă la ușă, nu?

Anyway, curierul a trecut strada, la propriu, și a parcat nedumerit chiar în spatele mașinii mele. Am ieșit eu cu “boss, ai o comandă pentru Radu, nu? Eu sunt!!1”. Mi-a dat punga. Am glumit cu el că sigur este cea mai ușoară livrare făcută vreodată. I-am lăsat și bacșiș, că așa sunt eu.

Și apoi am plecat acasă cu burgerii, care miroseau foarte bine.


Am luat un Smokehouse, adică cheeseburger cu bacon. Vită, chiflă brioche, brânză afumată, bacon de casă afumat cu fum de lemne, salată proaspătă, maioneză. De obicei costă 32 de lei, dar în acea zi era o promoție și a fost 22,5 lei.

Burgerul a fost bun. Nu remarcabil, dar nu dezamăgitor, ci fix în mijlocul intervalului. Este mare, ingredientele par puse din belșug, nu din sărăcie, este bun la gust. Chifla este ușor dulce și pufoasă, dar cam prea groasă pentru gustul meu și ideea că trebuie să fie doar un mâner pentru restul ingredientelor.

Aveți în vedere că sunt burgeri transportați 30 de minute și arată mai striviți decât ce-ați primi uzual la o masă în restaurant. Nu arată prea fotogenici.

De asemenea, cum este bacon de casă în burger? Face Glovo și bacon și îl afumă acolo la Glovo Express, între blocuri și în spatele unui hotel semi-abandonat? Dar na, bun burgerul.

Am luat și un Italian, care include carne, chiflă (am ales integrală pentru acesta), rucola sălbatică proaspătă, brânză Grana Padano rasă și sos pesto genovese aioli. Așa scrie în meniu. A costat 38 de lei, nu era nici o reducere la acesta. Și acest burger a avut ingrediente din belșug. Este și mărișor, după cum puteți vedea mai jos:

Chifla integrală chiar a fost foarte groasă, am simțit prea multă pâine la fiecare îmbucătură.

Anyway, bunicel și burgerul Italian, dar sosul acela a fost cam greu și mi-a plăcut mai mult burgerul Smokehouse, care a intrat mai bine, a fost mai armonios dezvoltat în paradigma burgerimii™.

Și dacă tot am așteptat în mașină să ne fie livrată mâncarea pe bani mulți de pe partea cealaltă a străzii și apoi să ne ducem singuri cu ea acasă, am luat și cartofi prăjiți. Clasici (14 lei) și unii Salchipapas, care sunt cartofi prăjiți loaded cu bucăți de carne de mangalița și un sos pe deasupra (20 de lei).

Cartofii normali au fost foarte buni, gustoși și cu coajă pe ei. Cei cu carne prin ei mi s-au părut prea grei la stomac și nu le-am văzut rostul.

CONCLUZIE

Burgerii au fost bunicei. Încercați-i dacă vreți dacă vreți și sunteți în aria de acoperire, dar altfel nu merită efortul.

Mie mi se par foarte scumpi. 32 de lei un burger normal, 40 de lei dacă-l vrei dublu? 38 de lei un Italian sau un French, 46 de lei dacă-l vrei dublu?

Și acestea sunt prețurile din Glovo, dar și din meniul original al restaurantului, că nu este diferență între ele (și nu mă mir, având în vedere că Glovo îi face). Prețul este foarte mare pentru un local care nu are serviciu la masă, nu plătește ospătari, scaune, muzică, barman și restul treburilor uzuale.

Problema lor este și că or fi buni, dar nu mi s-au părut mai buni decât Switch.eat sau Vivo, care mie mi se par mai gustoși. Submarine sunt buni pentru un burger de fast-food, de fapt este în categoria gourmet fast-food sau fast-service cum i se mai zice, dar nu de nivelul unui restaurant specializat pe așa ceva.

În plus, Vivo și Switch.eat sunt și mai ieftini, deși operează restaurante cu costuri suplimentare. Un Italian (rețetă asemănătoare, chiar mai complexă uneori) costă 31 lei la Vivo și 34 lei la Switch.eat. Dacă tot în face Glovo în spatele gării, ar trebuie să coste jumătate din prețul actual.

Submarine Burger se poate comanda doar prin Glovo.

    27 comentarii

  1. Burgerul italian cat un cap de bebelus. Of, ai ratat expresia asta…

      (Citează)

  2. Îmi plac recenziile tale că sunt foarte detaliate. De ex. pot vedea cât de mare este acest burger dacă îl compar cu capul de bebe.

      (Citează)

  3. Recomand burgerul de la M.O.M este exact ce trebuie! Nu este foarte mare si nu are multe toppings (lasa carnea sa fie vedeta) putand sa-l mananci usor. Chifla este printe cele mai bune pe care le-am mancat la un burger, nu se distruge deloc pe parcurs.

      (Citează)

  4. Am comandat de la ei acum cateva luni, tot la recomandarea ta.
    https://imgur.com/a/od0gsBZ

    Mare greseala am facut. Am vrut sa incerc mai multe tipuri, asa ca am luat sliders. Au fost infimi si nu mi s-au parut prea gustosi, prea putin din fiecare ca sa-ti dai seama de gust. Din comanda a lipsit sucul, doar cartofii au fost ok.
    Am cerut banii inapoi, nu voi mai comanda. Raman adeptul comenzilor de burger la Peter Burger, nu m-au dezamagit niciodata.

      (Citează)

  5. What the f did I just read?

      (Citează)

  6. Andrei Serbanescu

    03/02/2022 la 11:22 AM

    Asta e din categoria bah băiatule..

      (Citează)

  7. W T F!!!!!

      (Citează)

  8. Nici eu nu-nteleg de ce nu activeaza ridicarea.
    Am si eu niste povesti interesante. Am luat de Black Friday voucher de-ala la 50% de la Tazz si pentru ca locuiesc in porumb nu prea am putut sa-l folosesc cu livrare. De cateva ori de fapt am stat la benzinarie la incarcare si am comandat Tazz-ul si a fost chiar misto.
    Anyway, de 2 ori pentru ca tot eram la mall am zis sa comand o data de la McDonald’s si o data de la Taco Bell cu ridicare. Ciuciu, nu exista optiunea cu toate ca acela era restaurantul la care comandai.
    La McDonald’s am reusit sa iau comanda eu si sa sun sa le zic sa anuleze curierul insa la Taco Bell au zis ca nu se poate, ei o pot inmana doar curierului. Asa ca am stat frumos la masa am asteptat curierul care a luat-o si mi-a dat-o in mana :) Eu nu am dat totusi bacsis. Dar ma gandesc ca pentru curier a fost mai bun al doilea caz ca macar si-a luat comisionul.
    Ma gandesc ca logica ar fi ca si McDonald’s si Tacobell testeaza acum aplicatiile proprii prin care sa dai comanda cu ridicare (insa nu functioneaza in toate) si in felul asta scapa de comisionul Tazz

      (Citează)

  9. Eu am senzația că te plictisești.

      (Citează)

  10. Mie îmi plac foarte mult cei de la Furgoneta.

    I-ai testat?

      (Citează)

  11. Vai cata paine la burgerul italian. Zici ca a luat cineva o paine rotunda de 1kg, a taiat-o orbital si i-a pus o felie de carne si niste sos la mijloc

      (Citează)

    • cata dedicare si rabdare sa iei un burger :) speram sa fie cu haply end si sa fie demential.

      pe mine ma sperie cate pizzerii apar peste noapte in aplicatiile de liveare…care sunt exact cum scrii. fara sediu, fara site. dumnezeu stie ce mancam … plus….toate au acelasi pret ca o pizza mancata in centrul vechi

        (Citează)

  12. Dupa seria de articole de parenting, m-am tinut o vreme sa bat apropo-uri legate de dimensiunea burgerilor, ca nah, nu e frumos.

    Ai rezolvat pana la urma misterul

      (Citează)

  13. vai de plm cat timp liber ai :))

    am fost la friday (in vitan mall), comandasem de la info point si am asteptat 10 minute sa imi faca comanda pt ca se pare ca livrarile au prioritate.. si deja eram plin de spume si faceam 13-14 pe acolo..
    * de fapt eram in mall vitan si era si friday acolo (ca nu am fost expres pt el)

    tu te ai mai dus si dupa ala si ai mai si frecat duda in masina :))

      (Citează)

  14. Eu nu înțeleg dacă toți ăștia care-ți zic că ai prea mult timp liber te dezaprobă sau te invidiază!

      (Citează)

    • Oamenii ăștia nu înțeleg cum funcționează o afacere personală (în cazul ăsta fiind vorba de un blog). Orice activitate care se finalizează cu un articol, nu reprezintă timp pierdut, ci timp investit.

        (Citează)

  15. Omul a făcut asta și pentru articol, nu trebuie sa presupuneti ca Radu sta prin parcari goale si are timp liber.

    Ma gândeam sa comand de la ei, dar pare suspect locul unde se fac burgerii, nu ma incanta.

    Intre timp Bibo au devenit top #1 foarte buni calitate/pret.

      (Citează)

  16. Cata perseverenta! Eu nu ma chinuiam atat sa le dau banii mei.

    Am luat burgerul Untold din aplicatia Tazz, a ajuns suprinzator de repede si de cald si de bun. Portia de cartofi prajiti a fost consistenta si indestulatoare si bine facuta, la fix si fara sa fie uleiosi.

    Pentru 30 de lei pachetul promo si livrare gratis pentru ca am Genius a fost o idee foarte buna sa le testez produsul. Si carnea de angus a fost curata, fara chestii care raman amintire in dinti, buna la gust si in centru chiar calda.

    Doar ca imi aduc aminte si mi-e pofta de inca unul.

      (Citează)

  17. Nu ca vreau sa ma dau smecher, dar de cand ai expus problema ma tot intrebam de ce nu te-ai fi dus putin mai aproape si dai comanda prin glovo. Oricum sansele ca sa iti dea tie comanda la usa daca gaseai sunt spre 0. Mai erau unui pe berzei/matache care scot niste ciorbe dintr-o cladire care arata vai mama ei si apoi le vand la fitze prin tot orasul. Cred ca daca ar vedea cum arata bucataria, 80% din clienti nu ar mai cumpara.

      (Citează)

  18. gabi:
    vai de plm cat timp liber ai :))

    tu te ai mai dus si dupa ala si ai mai si frecat duda in masina :))

    Era de fapt program de lucru pentru Radu. Aduna material pentru articol.

      (Citează)

  19. +1! Și au și acea varianta de Banh Mi burger care e din carne de porc și cu alte ingrediente vietnameze, absolut demențial.

    andreiexe:
    Recomand burgerul de la M.O.M este exact ce trebuie! Nu este foarte mare si nu are multe toppings (lasa carnea sa fie vedeta) putand sa-l mananci usor. Chifla este printe cele mai bune pe care le-am mancat la un burger, nu se distruge deloc pe parcurs.

      (Citează)

  20. Prin bv dupa ce s-au stricat cateva localuri de unde ma serveam cu burgeri (probail au ramas fara bucatari) am ajuns sa ma servesc de la burger king. Nu e extraordinar dar e decent si okish la pret.

      (Citează)

  21. Testat astazi, 24 martie 2023, in locatia de pe floreasca. Sunt ok, mai revin la ei. P.s. recunosc ca am intrat ca mi am adus aminte ca am citit aici despre ei

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus