un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Submarine Burger va intra în România

22 Sep 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

17 comentarii

Submarine Burger intră în România, zice Profit.ro. Foarte bine!

Lanțul a pornit din Croația. Ei fac parte din noua modă de burgeri pregătiți la comandă, cu ingrediente mereu proaspete, o tendință apărută în lume cred eu ca reacție împotriva McDonald’s, care folosește prea multe ingrediente congelate și pregătite în centre de producție. Un fel de fast-service, în loc de fast-food.

La un moment dat oamenii au zis “băi, dar ce-ar fi să-mi modele unul chifteaua în bucătăria restaurantului, pe loc, nu doar să vină congelată de undeva”. Sau “ce-ar fi să fie tăiați și prăjiți pe loc cartofii prăjiți, nu blanșați, congelați și finalizați în restaurant?”. Și niște antreprenori au zis cam același lucru și astfel au apărut mai multe lanțuri noi de burgeri.

Dacă mă întrebați pe mine, cel mai bun exemplu este Five Guys Burgers & Fries. Am mâncat de vreo 8 ori la ei până acum și mâncarea a fost mereu excelentă. Și inclusiv McDonald’s se adaptează la asta. De câțiva ani testează prin diverse țări niște concepte “gourmet” cu pregătire integrală pe loc, în restaurant.

Submarine Burger este un alt exemplu. Am auzit anterior de ei, n-am mâncat niciodată. Fotografiile arată foarte bine, dar fotografiile profesioniste cu burgeri mereu arată bine.

Observați și cartofii. Prăjiți cu coajă, tăiați mai rough, să pară la cuțit, nu la mașină.

Restaurantele arată și ele modern, un Stradale mai jucăuș, cum e moda acum.

Aștept cu poftă să-i încerc. Aș vrea să remarc că poate nu-i cel mai bun moment de intrat în piața HoReCa românească, cu un val 4 în plină creștere, dar… treaba lor. Pe livrări prin Glovo/Bolt/Tazz/Foodpanda se vor lupta cu o mie de alte burgerii mici.

    17 comentarii

  1. Poate chiar acum este momentul de intrat pe piata fiindca sunt preturile mici la chirii. Si daca semneaza un contract bun pe minim 5 ani s-ar putea sa aiba numai de castigat incepand din primavara.

      (Citează)

  2. sigur vor veni la 30-40 de lei cel mai ieftin, pret despre care romanii vor zice ca mai bine mananca la mec.

      (Citează)

    • Un burger de baza la ei costa (Kn46,00) 6 euroi si ceva. 30 lei.
      Cel mare din poza costa (Kn84,00) 11 euroi si ceva. 55 lei.
      Imens.

        (Citează)

    • Eu sunt singurul cărora pozele cu burgerii aia nu i se par deloc atractive? Niste sosuri super grase și scârboase.

      Oare exista burgeri cu niste ingrediente mai normale, fara sa ajungi la colesterol 300 și fără să iei 2 Colebile după ce mănânci?

        (Citează)

    • Da, exista. Doar ca nu sunt la fel de gustosi si nu prea au succes.
      In general daca vrei mancare fara grasimi si care sa nu “cada greu” la stomac te duci si iei un piept de pui cu salata. Cand mananci un burger iti asumi cresterea colesterolului.

        (Citează)

    • plus cartofi.
      40 lei burger, plus cartofii vreo 15
      plus un suc, s a dus milionu

        (Citează)

  3. *caruia

      (Citează)

  4. Cel cu 3 chiftele arata groaznic. Cine cumapara asa ceva, un burger complet dezechilibrat, cu tocatura tripla, inecat in sos.

      (Citează)

    • Nu știu cum e asta, dar pare fix ceea ce consum de obicei. Trebuie sa aibe minim 2 rânduri de carne si la fiecare mușcătura eu torn sos pe burger, de obicei sriracha dar nu numai…

        (Citează)

  5. Andrei nu sunt de acord cu tine, sa nu o dam in extreme cu piept de pui și salata. Așteptările mele e sa nu aibă bacon (nu pricep de ce baconul este considerat orgasmul culinar suprem), iar sosurile sa nu fie atât de grele și de grase.

    Mă uit în prima poza, are mai multa maioneza burgerul ăla decât carne. :)

      (Citează)

  6. Din poza 3 îmi dau seama că, chifteaua e suculentă, pare că e ce trebuie. Mulți burgeri super lăudați, din Brașov, aveau chifteaua uscată de mă înecam cu ea.

    Acum realizez că nu am mai gătit burger acasă de vreo 2 ani, de când am găsit un bistro la mine în cartier cu burgeri adevărați (au unul cu carne de oaie).

      (Citează)

  7. de facea bunata cartofi prajiti cu tot cu coaja te batea de nu te vezi.
    iti dadea peste coaja basically

      (Citează)

  8. Prin anii ’50 era plin de tot felul de burgerii prin america, MCD au mers pe volum si asta se poate face doar daca controleaza procesul ca sa aiba acelasi gust peste tot. In and Out din California au ales sa bage cartofi in masina de curatat si spalat si apoi la prajit in ulei de floarea soarelui, carnea nu e congelara si e fara aditivi. In anii 90 cei de la 5 guys au fost cu ideia sa prajeasca cartofii in ulei de arahide, si apoi prin 2003 au deschis la greu francize. Burgerii se faceau in resturant, exact cum vor sa faca noile restaurante, doar ca trebuie oameni calificati care sunt scumpi. O franciza cu mici pe cand ?

      (Citează)

  9. Mi se pare ca sunt atat de multe localuri de burgeri in Bucuresti incat nu prea mai e loc, mai ales daca sunt franciza, deci nu au la fel de multa libertate sa se adapteze la piata de aici. Realist, sansa lor de succes va fi daca vor deschide restaurantul intr-o zona unde nu sunt localuri unde sa poti manca un burger bun.
    Mie mi-ar placea sa se deschida mai multe localuro gen dinner american: nimic pretentios, nimic gourmet, un local simplu cu burgeri, placinte, milshakes, clatite, etc. care sa arate similar cu cele din State si care sa aiba caracteristica asta principala de acolo: nepretentios, preturi mici, mancare mediocra. Cred ca ar prinde f mult la noi genul asta de loc, unde sa poti sa mananci un burger cu cartofi prajiti la 30 de lei si o felie de placinta americana la 15 lei, ca o alternativa la Burger King si McDonald’s. Zic asta pt ca nu toata lumea vrea sa manance ceva wow mereu, uneori vrei pur si simplu ca mananci ceva ok, la un pret cinstit.
    La noi, ori mananci Mc, ori dai 70-80 de persoana daca vrei sa mananci un burger (35 – 40 lei burgerul, 15 lei cartofii, 15 lei o bere). Chiar ar fi loc si de ceva intermediar, dar acest Submarine nu pare sa ocupe locul asta.

      (Citează)

  10. Au la Lidl carne de burgeri de vita Angus, ambalati intr-un carton cu o folie peste, 2 chiftele la 12 lei/9 lei cand sunt la promotie. E ce trebuie pentru burgeri facuti acasa.

      (Citează)

    • Eu sunt foarte reticent cand vad preturi din astea atat de mici pentru bugeri din carne Black Angus. Dar na, poate ca asa este si nu este o pacaleala.
      Oricum, in general pentru un burger bun ai nevoie de o chiftea de minim 150 gr cruda (ideal ar fi 200-220 gr) .

        (Citează)

    • alunelu:
      Au la Lidl carne de burgeri de vita Angus, ambalati intr-un carton cu o folie peste, 2 chiftele la 12 lei/9 lei cand sunt la promotie. E ce trebuie pentru burgeri facuti acasa.

      Carnea la prețul ăla e de maidanez Angus.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus