un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fantezia secretă a Românilor: să dărâme cineva ușa ministerului și să-i ia la întrebări pe cei din interior

9 Dec 2022  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Nu-mi place partidul AUR. Mi se pare că vinde doar un populism atrăgător pe hârtie, dar imposibil de pus și în practică. Să promiți că vor fi covrigi în coada tuturor câinilor este foarte simplu. Nu pot însă să nu admit că știu să-și atragă voturi și simpatizanți.

Citeam despre circul de luni de la Ministerul Energiei. Ministrul Virgil Popescu nu s-a prezentat la conferința de presă despre ordonanța de taxare a fotovoltaicelor, scandalul momentului. Mare om și ministrul Popescu, bagă taxe pe ascuns, dar știe că nu le poate justifica și atunci… nu mai apare în fața cetățenilor pentru a răspunde la întrebări. Semn de maturitate!

Oricum, se zice că n-ar fi venit la conferință pentru că în sala de presă intrase și liderul AUR, Simion. Iar acesta, văzând că ministrul nu apare, s-a urcat el la pupitru și a început să acuze guvernarea PSD-PNL de idiotism (sper) sau măcar de incompetență și hoție, cu sigla ministerului în spate. Apoi a deschis propriul telefon, a început să facă live streaming și s-a dus prin minister să-l caute pe ministru, care probabil se ascundea într-o debara.

Chestiile astea atrag votanții. Genul acesta de populism nu duce la nici un rezultat concret, dar place oamenilor. Este fantezia secretă a jumătate din România să dea ușa de perete în ministere, să-i găsească pe șefi și să-i întrebe “la ce **** mă-tii te gândeai bă boule când ai luat deciziile astea proaste?”. Și Simion s-a filmat făcând fix asta.

Închipuiți-vă aceeași scenă cu cineva din USR. Probabil ar fi fost un domn sau o doamnă îmbrăcată business, cu hârtii în mână, vorbind despre rata de adopție a energiei regenerabile și despre cum se comite pe undeva o ilegalitate conform articolului 69 din legea 666 pe 2016. Ar fi acuzat manevre și ar fi cerut intervenția președintelui și a șerifilor stelari.

Ceea ce n-ar fi fost rău, dar nici nu atrage voturile și nu te erijează în campionul celor nemulțumiți, celor care vor ca cineva să ceară socoteală guvernului pentru prostiile pe care le decide, eventual cu pumnul în ușă.

    17 comentarii

  1. Well… acum cîțiva ani fix așa făcea prin parlament unu’ Bulai.

      (Citează)

  2. “Probabil ar fi fost un domn sau o doamnă îmbrăcată business”.
    :) Pai si Simionash asta, cum era imbracat? Era in pantaloni scurti?
    Chiar m-am amuzat.

      (Citează)

  3. Dan.S:
    “Probabil ar fi fost un domn sau o doamnă îmbrăcată business”.
    :) Pai si Simionash asta, cum era imbracat? Era in pantaloni scurti?
    Chiar m-am amuzat.

    N-avea chiloți

      (Citează)

  4. Pe ăștia ii votam, pe ăștia ni-I merităm. Suntem la fel de buni ca nație precum aleșii noștri.

    Dar cei mai varza și mai varza sunt aia care nu votează, “ca votul lor nu contează”. Fix din cauza lor suntem în situația asta.

      (Citează)

    • Nu stim cu cine ar fi votat cei care nu au votat, asa ca….

        (Citează)

    • Asta e o eroare de judecata pe care m-am plictisit sa o tot aud. Cand voteaza 40% din RO, este deja statistic relevant. Daca ar vota 80%, procentele partidelor ar fi tot pe acolo. Nu o zic eu, o zice stiinta.

        (Citează)

    • Își închipuie cineva că cei care nu merg la vot ar vota USR. Mhm, da da, de aia a câștigat AUR in diaspora, care era de obicei a USR-ului.

      Daca ar vota 80% ar fi fost doar lapte și miere. Pe cine ar fi pus USR la Energie, mai țineți minte? Pe Cristina Pruna, zero cunostinte de energie, la fel de praf ca ăștia de ii avem.

        (Citează)

  5. “conform articolului 69 din legea 666 pe 2016”

    Era articolul 69 din legea 420

      (Citează)

  6. Cand usr punea boxe cu zgomot in sedintele de plen era ok?

      (Citează)

  7. Simion e un AURolac tipic și reprezentantul speciei de Dac nesimțit și cu șoricul de godac cât mai gros, specie extrem de numeroasă în România de altfel.

      (Citează)

  8. Pai chiar a venit mizeria de ministru dupa ce a plecat maimutoiul.

      (Citează)

  9. Daca iesea barna prejedinte eram in șenghen demult…..

      (Citează)

  10. Chiar daca nu e cel mai ok om, ministrul a ales sa nu inceapa conferinta pana cand jandarmeria nu si-a facut treaba.
    Dupa a tinut conferinta si a prezentat ce avea de prezentat.

    Nu vad alta metoda de lupta impotriva mahalagismului si abuzului.

    Da sunt ipocrit, cand USR facea d-astea imi placea, cred ca toti ne bucuram sa vedem circ si cu atat mai mult cand rezoneaza cu parerile noastre.

      (Citează)

  11. Userei’ sunt singuri’ care au făcut un sait cu PNRR-monitorizare. Nais. Puțină transparență nu strică.

    Ieri gubernul usele a dat iar pomeni de la anul.
    In schimb a zis că abia din 2025 vor respecta Constituția cu procentul de 6%.

    Să nu uit.
    De ce a fost abandonat M1oo-le lui Macovei?
    A trecut la userei că era în trend?

      (Citează)

  12. interactiunea dintre un hot prost si un prost hot.
    rezultatul?

      (Citează)

  13. “Închipuiți-vă aceeași scenă cu cineva din USR. Probabil ar fi fost un domn sau o doamnă îmbrăcată business, cu hârtii în mână,etc”

    Sau puteau sa il trimita pe Ghinea, in sandale.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus