un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 9 decembrie 2022

9 Dec 2022  ·

ȘTIRI  ·

12 comentarii

 

  12 comentarii

 1. Elden Ring, a luat pe merit….Cel mai bun joc pe care l-am jucat in ultimii ani. Am jucat pana am omorat toti bosii si am luat toate armele din joc.

    (Citează)

 2. Întrebarea e de ce Chrome nu consumă mai puține resurse by default si are nevoie de module speciale.

    (Citează)

  • Tot trackingul si profilingul nu se vor face singure, trebuie sa manance si Google ca doar n-o sa dea browserul gratis.

     (Citează)

 3. Amazon will give your overworked delivery driver $5 if you ask Alexa to say thank you | TechCrunch https://techcrunch.com/2022/12/07/amazon-will-give-your-overworked-delivery-driver-5-if-you-ask-alexa-to-say-thank-you/

  Last year, an Amazon delivery driver said that the high volume of orders during holiday season “makes life hell.” This year, these contracted workers can get a $5 tip if their customer says, “Alexa, thank my driver.”

    (Citează)

 4. Google ar trebui să învețe de la Microsoft cum să facă Chrome-ul eficient cu memoria și bateria. Edge-ul foloseșe același engine și este practic cel mai bun browser la ora actuală când vine vorba de resurse consumate și autonomie. Și nu are nevoie de module speciale.

  Cât despre știrea cu Apple și USB-C, văd că articolele de pe net se bat cap în cap. GSMArena spune că nicio companie (inclusiv Apple) nu va mai avea voie să VÂNDĂ (nici vorbă de „lansat”) dispozitive (telefoane, căști șamd) cu alte mufe din data respectivă. Asta înseamnă că dacă va dori să vândă în continuare iPhone-ul din acel an (iPhone 16), dar și modelele mai vechi (13, 14, 15), va trebui să le echipeze pe toate cu USB-C. Valabil și pentru restul accesoriilor. Link la știrea lor: https://www.gsmarena.com/its_official_usb_typec_mandatory_for_devices_sold_in_the_eu_from_december_28_2024-news-56812.php

    (Citează)

 5. Waze a devenit ceva ce mai mult distruge traficul decat sa il ajute. Mi se pare ca in Bucuresti e un fel de zero sum game, ca cineva sa ajunga mai repede, altcineva ajunge mai tarziu. De exemplu iti ofera sa te bage 400 de m pe niste stradute numai ca apoi sa te bage inapoi pe acelasi bulevard de pe care ai venit inainte de o intersectie. Super fair.

  Ideea era sa gaseasca rute alternative. Nu sa te ajute sa depasesti coloana.

    (Citează)

  • Nu, de fapt ideea Waze era sa iti gaseasca cel mai rapid traseu din punctul A in punctul B. Una dintre metodele prin care face asta este gasirea de rute alternative. O alta metoda o reprezinta depasirea coloanei in zonele foarte aglomerate.

     (Citează)

  • @Ansreig
   Sigur ca da, m-a pus dracul sa ma iau dupa el si m-a bagat printre blocuri prin niste alei colmatate cu masini, mai ceva ca la Comarnic… Șters.

     (Citează)

  • Waze-ul incepe sa isi arate si el limitele. Incepe sa umple micile stradute de ocolire, de multe ori estemeaza cam prost cat o sa dureze pana iesi de acolo, ca depinzi de bunavointa altora si tot asa.

   Cunosc traficul din Bucurestiul bine si deja sunt destul situatii cand pot alege eu trasee mai bune, ca timp. In general cele in care ocolesti mai mult, pe care algoritmul Waze pare sa le ignore.

     (Citează)

 6. ideal ar fi sa bage si Google Maps acel indicator cu viteza limita din acea zona, pe mine ma ajuta f mult si e singurul motiv pentru care folosesc Waze

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus