un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 12 august 2022

12 Aug 2022  ·

ȘTIRI  ·

11 comentarii

Pe lângă: Lanțul de cafenele Tim Hortons va intra în România. Să sperăm că nu cu același traseu precum Second Cup.

    11 comentarii

  1. Ceasul care nu merge o zi intreaga fara o incarcare nu e ceas. Tag Heuer imi place, e un producator bun de ceasuri, dar prostia asta de smartwatch le strica brandul.

    Ce dragut, vin americanii in Europa cu un portavion proaspat upgradat, retehnologizat si armat. In caz ca le vin unora idei sa miste prea mult in front, sa aiba cu ce sa le bage mintile in cap repejor, chiar daca nu pot intra cu el in Marea Neagra.

    Cu doar cateva HIMAR-uri rusii au cam fost pusi pe fuga din Crimeea. Imaginatia o ia un pic razna daca ma gandesc ce ar putea sa le faca un grup de lupta complet.

    Accesul in Marea Neagra se poate rezolva simplu, e de ajuns ca Ucraina sa vanda Insula Serpilor catre SUA. Exista precedente istorice de state cumparate, Louisiana si Alaska vin in minte.

      (Citează)

  2. Foarte bune produsele la Anker!

      (Citează)

  3. Scuze ,caci sunt novice, ce sanse sunt sa patruleze prin Marea Neagra portavionul ?
    Stiu ca Turcia a inchis Bosforul si Dardanelele, dar ca tara NATO i-a (mai) intrebat cineva de “sanatate” ? Ca observ cum relatiile cu Kremlinul merg ca unse, rusii vor construi o centrala nucleara colea (asta ca tot repeta unii falimentul economiei lor…) ,iar Marea Neagra devine, incet ,incet, o afacere comuna turco-rusa (tot aceiasi vand iluzii despre retragerea rusilor din Crimeea dupa un atac ucrainean, dar flota navala de la Sevastopol e bine mersi…)

      (Citează)

    • Este mai mult decat imposibil pentru un portavion care nu apartine unei tari riverane la Marea Neagra sa intre si sa patruleze pe aceasta mare.

      Conventia de la Montreux stabilieste o limita de tonaj si de timp pe care navele unor natiuni non-riverane o pot petrece in Marea Neagra.

      Ca exemplu practic, daca yachtul lui Jeff Bezzos era inarmat, era la 900 de tone sub limita superioara a tonajului maxim admis pentru intrare in Marea Neagra pentru o singura nava militara.

      Portavionul are un pic peste 100.000 tone si depaseste de 10x limita maxima acceptata pentru o singura nava, de 3x limita maxima acceptata pentru tot tonajul permis unei singure natiuni non-riverane, si de 2x si ceva tonajul maxim acceptat pentru totalul de nave straine in Marea Neagra.

      Iar grupul unui portavion include multe alte nave de atac si de suport.

      Pentru ca acel grup sa poata intra in Marea Neagra trebuie ca SUA sa devina natiune riverana sau sa intre prin alta parte decat prin stramtoarea Bosfor.

        (Citează)

    • @Gaelex: Se rezolva.
      Referendum, ne bagam si noi stat asociat la USA. Oricum ne doream asta de vreo 80 de ani:)))

        (Citează)

    • Chiar si ca stat riveran la Marea Neagra, conform Conventiei de la Montreux, pe timp de razboi nu ai voie sa treci prin stramtorile Bosfor si Dardanele decat cu navele care se intorc la portul de baza.

        (Citează)

  4. Super gogosi si una din cele mai bune cafele baute in Canada la Tim Hortons. Abia ii astept.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus