un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Viitorul Star Wars Squadrons pare un space-sim promițător

24 Jun 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Sunt super entuziasmat de noul joc Star Wars Squadrons, anunțat recent cu lansare în octombrie. Sunt fan space-sims de când mă știu, după cum vă spuneam și în articolul despre Star Citizen, iar în copilărie am jucat de foarte multe ori X-Wing și mai ales TIE Fighter. Au fost urmate de jocul X-Wing vs TIE Fighter care era doar multiplayer și cerea musai joystick, ceea ce în 1997 a fost prea complicat pentru mine (și probabil pentru mulți alți fani).

Acum Electronic Arts va face încă un joc cu navele din Star Wars. Deși va avea și single-player, mă aștept să fie ușor limitat. Squadrons probabil va fi un joc axat pe multiplayer, poate un fel de World of Warplanes cu nave din Star Wars.

Au fost promise mai multe tipuri de înfruntări, de la clasicele dogfights și până la Fleet Battles, unde va trebui să distrugi pe rând sistemele unei nave de mari dimensiuni împreună cu coechipierii tăi, după ce în prealabil îi distrugi navele de escortă.

EA a arătat deja gameplay și mi-a plăcut ce-am văzut. Engine-urile au ajuns la nivelul la care se pot face lupte spațiale de amploare cu tot ce-i nevoie pentru așa ceva, adică nave de mari dimensiuni, câmpuri de asteroizi, ruine prin care să zbori cu nava șamd.

Se cam întrevedea această posibilitate încă din jocurile Star Wars Battlefront, care aveau și o componentă de dogfighting (dar foarte arcade). Țin minte DLC-uri Rogue One: Scarif care a adus lupta aceea masivă din spațiu de la finalul filmului Rogue One, cu nave mari și un scut planetar și transportoare care trebuiau protejate. De atunci m-am gândit că poate ar fi bun un nou space-sim în Star Wars.

Star Wars Squadrons va fi first-person, deci mă aștept la cockpit view și probabil clasicele opțiuni din TIE Fighter, adică să reglezi alocarea de putere între motoare, scuturi și arme, ceea ce deja se întrevede în clipul de mai sus. Văd că au și clasicele rachete, bombe și restul elementelor din Star Wars, o zonă de upgrade de navă cu componente mai bune și, surprinzător, cei de la EA au anunțat că nu va exista un mecanism de loot box sau microtranzacții. La toate îmbunătățirile se poate ajunge doar jucând cât mai mult.

O posibilă problemă vine din faptul că jocul a fost anunțat că va costa 40 de euro, nu 60 de euro ca unul normal. Nu știu de ce. Poate că genul acesta de joc nu are mulți fani și atunci EA îl vinde mai ieftin sau poate pentru că nu va fi un joc foarte amplu. Sunt un pic îngrijorat și de 5 vs 5 multiplayer dogfighting… de ce nu 40 vs 40, fiecare echipă cu misiunea sa pe aceeași hartă? Vedem până în octombrie. Pe acesta îl voi juca cu siguranță.

Mai jos e trailerul prezentat inițial, înainte de clipul cu gameplay:

    4 comentarii

  1. Cel mai important este ca pot sa ma regasesc in setul divers de personaje, daca nu esti barbat european. Am sa ma identific cu transgender lesbian.

      (Citează)

    • eu zic ca e bine. ca barbat european stai frumos acasa, in timp ce toti cei ce se simt discriminati o ard voiniceste in razboaie :)
      ce poate fi mai frumos de atat?

        (Citează)

  2. Nu m-am putut juca nici unul din jocurile X-Wing la vremea lor, nu tinea sistemul. Asa ca nici asta nu prea ma pasioneaza, nu am un trecut nostalgic de care sa se lege.

    Nici seria Wing Commander nu m-a prins, am avut un Wing Commander Academy dar nu mi-a creat dependenta.

    Conflict Freespace The Great War in schimb mi-a placut foarte mult si l-am jucat si terminat de mai multe ori. La fel si continuarea Freespace 2, nu la fel de bun ca primul, dar totusi un space sim foarte reusit.

      (Citează)

  3. belea cei 2 piloti , o frumoasa piloteasa afroamericana si un philipinez sau ce natie o fi

    si aici a ajuns PC,

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus