un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Glovo introduce Prime, serviciul de livrări aproape nelimitate

24 Jun 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

25 comentarii

Glovo a anunțat acum câteva minute lansarea serviciului Glovo Prime, care oferă livrări gratuite nelimitate pentru 30 de lei/lună.

Atenție, nu nelimitate-nelimitate, ci nelimitate de la o listă de restaurante partenere “atent selecționate”, marcate în aplicație cu logo-ul Glovo Prime, plus produse de farmacie, alcool și cadouri. De asemenea, comanda minimă pentru a beneficia de livrare gratuită este de 45 de lei pentru restaurante sau 150 de lei pentru supermarket.

Cu pragul de supermarket n-am o problemă, că altfel ar comanda lumea câte o apă minerală cu livrare gratuită de câte ori rămâne fără ingredientele de spriț, dar 45 de lei de la restaurante înseamnă, de fapt, că trebuie să comanzi pentru două persoane sau măcar pentru două mese.

Glovo Prime este disponibil în cele 29 de orașe din România în care compania operează în prezent.

M-am uitat rapid în aplicație. McDonald’s este în lista de Prime, KFC nu, dar înțeleg asta pentru că KFC livrează și prin alte aplicații, plus serviciul propriu de delivery. Dristor Doner, Condimental de Calif, Presto, Pizza Hut, Starbucks, Subway, Taco Bell, Shaormăria Băneasa (cum este asta, apropo? mai nou am văzut că s-a deschis Shaormăria Băneasa și la Izvor), Nordsee, Paul, Zensushi, Toan’s, Gyros și foarte mulți alții (zeci, poate sute) sunt în Prime.

Altfel spus, dacă folosiți Glovo pentru a comanda des mâncare, cei 30 de lei/lună par o idee bună. Lista aceea de restaurante “atent selecționate” pare să le cuprindă aproape pe toate, dar asta este bine pentru plătitori. Cred că pe la 4 livrări/lună deja ieși în profit dacă ai Prime.

Sondajul meu de săptămâna trecută a arătat că Glovo conduce în clasamentul serviciilor de delivery, cu un mic avantaj în fața Foodpanda. Cred că Prime le poate mări acest avantaj.

Lansarea Prime vine după lansarea Genius de la eMAG, care este un alt serviciu tip abonament ce aduce beneficii clienților fideli. Cred că vom asista la o nouă modă în România în această privință.  Mă aștept la o mișcare similară de la Tazz by eMAG, că poate fi integrat cumva în Genius, și de la Bolt Food.

În particular pentru Glovo, mi-ar plăcea să-i văd modificând și aspectul aplicației, care arată a jucărie și, dincolo de asta, mi s-a părut dificil și frustrant să-mi introduc corect adresa completă de livrare în cele câteva ocazii când am comandat.

    25 comentarii

  1. Au bagat si tips pt livratori ;)

      (Citează)

    • Care-i scopul tips-ului pentru livratori? Nu platesti deja livrarea? Adica ai o taxa de 7 lei pentru asta la fiecare comanda.

        (Citează)

    • @andreig – la tuns dai “tips”? Daca da, de ce? Nu platesti oricum pretul tunsului?

        (Citează)

    • la taxi dai tips ,atunci la spital de ce nu e ok sa dai tips?

        (Citează)

    • GabrielG:
      @andreig – la tuns dai “tips”? Daca da, de ce? Nu platesti oricum pretul tunsului?

      Pretul serviciului este mancarea. Asa cum este pretul pentru tuns.

      Taxa de livrare este echivalentul bacsisulUi lasat pentru tuns.

      Bacsisul pentru livrare ar fi echivalentul daca la tunsul ar veni acasa la tine peste tariful de tuns.

        (Citează)

    • @GabrielG, la tuns platesc un serviciu si dau un bacsis. Aici platesc un serviciu de mancare, mai platesc o taxa suplimentara (de transport) si pe langa astea doua ar trebui sa mai dau si un bacsis.
      Adica platesc 3 taxe diferite pentru mancarea primita.

        (Citează)

  2. Daca nu garanteaza lista aia de restaurante (gen cata vreme restarurantul X este in Glovo va fi sigur Prime) degeaba.

    Stilul asta de “paid subscription” este f. util pentru business (bussines pentru colegii de la BT), nu atat prin prisma banilor veniti direct (d-aia ar putea chiar sa aiba un model in “pierdere” strict pe partea asta), ci prin prisma faptului ca daca ai Prime de la Glovo, cand vei comanda data viitoare sunt 90% sanse sa alegi Glovo in detrimentul altor optiuni (la fel si la amazon…pardon emag).

    De aia ca utilizator ar trebui sa faci o analiza pe datele istorice (de exemplu cate comenzi ai dat pe luna in ultimul an si daca ai platit livrare mai mult decat aceasta taxa)

      (Citează)

  3. Shaormăria Băneasa de la Izvor este ciudată, dar Dristor Kebap din Colentina sau Dristor Doner de la Tineretului nu sunt la fel?

      (Citează)

  4. Filme si seriale au? Nu? Pfft.

      (Citează)

  5. Exista Shaormaria Băneasa si in afara Bucureștiului, in Buftea :)
    Probabil sunt francize

      (Citează)

  6. Shaormeria Baneasa e o chestie de umplut matul si atat. O shaorma banala, nimic de remarcat. Singurele plusuri sunt probabil rulajul, care asigura cumva ca nu mananci carne uscata de 2 zile, si pretul, care e 17 lei cea mica de vita.
    In rest, eu personal nu o recomand. Cea de la Drisor e mult mai reusita.

      (Citează)

  7. Glovo Prime
    Bolt Food
    Tazz by emag

    cred ca niste hamsteri de la PR trebuie concediati si pusi niste oameni cu experienta, nu lasati spirite de astea tinere sa puna denumiri traznite la chestii.

      (Citează)

  8. Calif e o mizerie sinistră, la un meniu de 30+ lei cantitatea de carne este de 90g, pe cântărite.
    Le-am făcut reclamație și atât e standardul la ei mi-au zis…

      (Citează)

  9. Andrei G:
    Shaormăria Băneasa de la Izvor este ciudată, dar Dristor Kebap din Colentina sau Dristor Doner de la Tineretului nu sunt la fel?

    Dristor adevarat e Dristor kebap de la Dristor.

      (Citează)

    • Eu spuneam doar ca exista multe Dristor-uri in toate zonele Bucurestiului.
      Sunt de acord cu tine: Dristor de la Dristor sunt cei mai buni.

        (Citează)

  10. Glovo Prime nu ma tenteaza. La Bolt Food mi-as face abonament, daca ar baga. Am eMAG Genius – mi se pare ok pana acum.

      (Citează)

  11. Iosif Zamfirescu

    25/06/2020 la 10:19 AM

    Există Shaormeria Băneasa și în Brașov 😂

      (Citează)

  12. Scopul este acela de a mulțumi curierului, dacă dorești, pentru serviciul prestat de el,livrarea prin ploaie, statul în trafic pe călduri infernale, riscul de a face un accident la tot pasul din cauza țărușilor din trafic…. Descifrarea unei adrese incomplete… Onorarea unei comenzi cu diverse completări, livrarea foarte rapidă… Și exemplele pot continua :)

      (Citează)

  13. Tano:
    Calif e o mizerie sinistră, la un meniu de 30+ lei cantitatea de carne este de 90g, pe cântărite.
    Le-am făcut reclamație și atât e standardul la ei mi-au zis…

    O singura data am luat de la ei, de curiozitate. Este ok ca si gust, dar dupa cum ai zis, alea 90g de carne sunt ingramadite intr-o clatita.

      (Citează)

  14. Buna Radu,

    Imi poti spune, te rog, de ce nu apare comentariul meu initial?

    Adica acesta:

    “O poveste cu Glovo din aceasta seara:

    La ora 20:55 fac o comanda de mancare catre un restaurant care e destul de aproape de unde locuiesc, primesc estimare de livrare intre 21:25 – 21:35, toate bune si frumoase.
    Termenul de livrare se schimba de mai multe ori pana cand ajunge la 21:50 – 22:00, si in tot acest timp in aplicatie statusul este “In progress” la restaurant.
    Nu am absolut nici o informatie ca as avea asignat vreun curier, sau ca a ajuns si asteapta la pick up, nimic nimic.
    Prin urmare ma enervez si dau cancel, evident ca platesc aproate toata suma integrala.
    Iau legatura cu Glovo via Help si vorbesc cu o domnisoara Lorena care imi tot repeta ca nu am cum sa imi primesc banii inapoi desi ii explic situatia, ii trimit si screenshot-uri.
    Are cineva vreo idee cum as putea sa imi recuperez banii? Este exagerat din partea mea ca imi doresc banii inapoi avand in vedere situatia ? ”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus