un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bolt Food s-a lansat în București

27 May 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

9 comentarii

Aplicația Bolt Food poate fi instalată (Google Play, Apple Appstore), iar o mulțime de restaurante din București sunt deja înrolate în aplicație pentru a livra mâncare.

Sistemul este același ca la Uber Eats și inclusiv interfața este foarte asemănătoare: treci adresa de livrare, te uiți prin ofertele restaurantelor sau cauți mâncare pornind de la tipul ei, comanzi și plătești cu cardul.

Aplicația arată mult mai modern decât cea Glovo (cine nu arată mai modern decât Glovo?), dar nu au integrare cu Google Autofill și a trebuie să scot cardul din portofel pentru a-i trece manual datele în aplicație. Noroc că este ceva ce fac doar o singură dată.

Livrarea pare a fi gratuită în această perioadă, majoritatea localurilor având 0 lei în dreptul taxei. Am văzut unele cu 1,17 lei sau ceva așa menționat acolo.

Încă n-am comandat nimic de la ei, dar mi-am făcut cont și o voi comanda cândva. Am citit în Help că nu poți lăsa bacșiș direct din aplicație, ca la Uber Eats, ceea ce mi se pare enervant și chiar de neînțeles. Uber Eats avea de vreun an funcția asta, cât le ia celorlalți să o adauge?

Bolt Food a găsit cel mai bun moment de a se lansa în România, având în vedere că Uber Eats se retrage pe 3 iunie. Vom rămâne doar cu Glovo, Tazz by eMAG by EuCeMananc, Takeaway, Foodpanda, Bolt Food și restul serviciilor mai mici care centralizează mai multe restaurante în oferta lor, precum Caserola. Se pare că nu vom muri de foame nici în acest an.

Sursa: Go4it

    9 comentarii

  1. Eu nu inteleg de ce trebuie sa lasi bacsis. Oricum majoritatea acestor aplicatii au o taxa de livrare. Daca la asta adaugi si faptul ca taxa lor este de aproximativ 30-35% din valoarea comenzii, ajungi sa platesti mai mult livrarea decat produsul.
    Poate ca uneori face ceva suplimentar pentru tine livratorul, dar nu inteleg ce ar putea fi asta.

      (Citează)

    • Probabil ptr ca placerea unora este sa scape de bani…cand sunt mult prea multi.
      Eu perioada asta nu as accepta sa-mi aduca cineva mancare, facuta si de altii, nici daca ar fi sa nu am nimic alteva de mancare toata ziua.
      Adica arati cum trebuiesc dezinfectate si talpile la pantofi si ambalajele la tot ce iei etc si pe de alta parte ma expun foarte usor la niste riscuri mult mai mari.
      Sunt curios, mancarea aia cum o dezinfectati?

        (Citează)

    • dorule, unii dintre noi sunt bastani si au aparat cu microunde acasa, ii zice cuptor. A si nu exista vreun studiu concludent ca mancarea livrata e un factor semnificativ de raspandire. Iar bacsis lasi omului care se expune in perioada asta ca sa ai tu burgeri calzi.

        (Citează)

    • Omul se expune in perioada asta fiindca este platit.
      La fel se expun si angajatii de la supermarket-uri, care intra in contact cu un numar mai mare de persoane decat livratorii.
      Acolo dai bacsis ca sa poti tu sa-ti faci burgeri calzi?

        (Citează)

  2. Și la Trenta Pizza se poate oferi bacsis opțional la comanda online.

      (Citează)

  3. E normal sa lași bacșiș când ninge sau plouă, e muncă grea să livrezi pe asa vreme.

    Dar nu sunt nebun să comand mâncare acum în plină epidemie. Nici înainte nu era prea sigură, darămite acum.

      (Citează)

    • Este normal sa las bacsis daca ninge sau ploua si eu totusi am primit mancarea foarte rapid, astfel incat este inca fierbinte. Dar doar pentru faptul ca am primit-o, nu consider necesar sa fac asta. De exemplu la internet nu iti pune nimeni un abonament lunar mai mare iarna pe motiv ca este greu sa faci intervenii pe nameti si sa conectezi cabluri pe stalpi la minus 5 grade.

      Desigur, cand livratorul face ceva suplimentar, si eu las bacsis. De exemplu curierului de la Bringo care mi-a pus inghetata intr-o alta punga plina cu gheata, pentru a nu se topi pana ajunge la mine.
      Dar nu pentru simplul fapt ca imi ofera serviciul pe care il platesc deja.

      Sa luam exemplu o comanda de la Uber Eats pentru o persoana: aprox 40 de lei.
      – 30% ajung la Uber, deci 12 lei
      – 7 lei transport
      – 5 lei bacsis

      Platesti in total 52 de lei, din care restaurantul ramane cu 28 lei, iar livrarea te costa 24 lei. Nu pare prea corect pentru restaurant.

        (Citează)

  4. Andrei G:
    Este normal sa las bacsis daca ninge sau ploua si eu totusi am primit mancarea foarte rapid, astfel incat este inca fierbinte. Dar doar pentru faptul ca am primit-o, nu consider necesar sa fac asta. De exemplu la internet nu iti pune nimeni un abonament lunar mai mare iarna pe motiv ca este greu sa faci intervenii pe nameti si sa conectezi cabluri pe stalpi la minus 5 grade.

    Desigur, cand livratorul face ceva suplimentar, si eu las bacsis. De exemplu curierului de la Bringo care mi-a pus inghetata intr-o alta punga plina cu gheata, pentru a nu se topi pana ajunge la mine.
    Dar nu pentru simplul fapt ca imi ofera serviciul pe care il platesc deja.

    Sa luam exemplu o comanda de la Uber Eats pentru o persoana: aprox 40 de lei.– 30% ajung la Uber, deci 12 lei– 7 lei transport– 5 lei bacsis

    Platesti in total 52 de lei, din care restaurantul ramane cu 28 lei, iar livrarea te costa 24 lei. Nu pare prea corect pentru restaurant.

    Cam asa gandesc si eu, dar din pacate, angajatorul se gandeste fix invers. Deci treaba asta cu lasat de bacsis este o completare a venitului ca sa aiba si el un venit decent.

      (Citează)

  5. E acceasi mizerie ca Bolt Taxi unde soferii de taxi te trec ca ne prezentat la cursa fara nici un mod real de a face o plangere ?

    Cam 50 % din cursele pe care l-am comandat prin Bold au fost asa, si zic 50 pentru ca primele au fost ok, la final din 4 nu am reusit sa iau nici una, mereu client neprezentat, nici macar un telefon de la sofer sau alteva.

    Oare de cate servicii de livrat manacare e nevoie intr-un oras ca Bucuresti ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus