blog demisec cu note fine de tehnologie

Robotesc și la canalul meu de YouTube. Aruncați un ochi aici.

Caserola, serviciu de livrare de mâncare de la restaurante bune, a primit o investiție de 250k euro

29 Mar 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

17 comentarii

Caserola, o afacere de familie care de 5 ani livrează mâncare de la diverse restaurante ce nu oferă acest serviciu, a anunțat recent că au primit o investiție de 250.000 de euro pentru dezvoltare. Bravo lor, este o dovadă că orice proiect bun are șansa de a primi finanțări, nu doar cele cu blockchain, gamification și alți termeni populari acum.

Investitorul este Evozon Systems, o companie românească de dezvoltare software pentru domeniul enterprise. Cum ar fi, nici o legătură cu mâncarea, dar nu contează asta, mulți oameni de afaceri investesc în alte domenii.

N-am comandat niciodată de la Caserola, dar poate o voi face în viitor, mai ales că văd că taxa de livrare este de 10 lei, ceea ce nu-i mult dacă ai o poftă de la un restaurant mai special. Ei oferă un serviciu concurent Foodpanda, Oliviera și (în curând) Uber Eats, dar cu următorul schepsis: au în listă doar restaurante premium.

Hai să le zicem restaurante în general bune, nu premium. Găsiți lista pe site, pe categorii, sunt acolo Zexe Zahana, Lacrimi și sfinți, Aubergine, Pukka Tukka, Switch.Eat, Karishma, 5 Elemente, Alioli și multe altele, unele în exclusivitate. Se poate comanda din interfața web, au și aplicație de Android și iOS, iar pe site scrie că poți plăti și cu cardul la livrare.

Am schimbat două emailuri cu ei pornind de la acest anunț. Au 20 de livratori cu mașină, timpul de livrare este de 60-90 de minute în 90% din cazuri (scrie mare pe site asta și nu mă mir – unele preparate se fac mai lent, plus traficul din oraș), mâncarea vine în caserole biodegradabile puse la dispoziție de Caserola acelor restaurante, 40% din comenzi se fac la orele prânzului și 40% seara.

M-am uitat pe Ministerul de Finanțe la datele fiscale din 2016, când au declarat o cifră de afaceri de peste 1,2 milioane de lei. Asta înseamnă cam 3.400 de lei per zi dacă împărțim la 365 și de peste 4.400 de lei per zi dacă împărțim la 280, considerând că se comandă mai ales în zilele lucrătoare ale săptămânii. Bilanțul pe 2017 încă nu a fost depus, dar îmi închipui că a mers și mai bine treaba.

Tot la o primă vedere, unele restaurante figurează ca “închise” pe site, dar nu zice de ce. N-au început încă programul sau au dat faliment? Care e programul? Mi-ar plăcea să adauge și cofetării de top în livrare, iar poate pe viitor ar merge și un rebranding; cuvântul “caserola” nu-mi inspiră “premium”.

    17 comentarii

  1. Acelasi lucru l-am observat si eu..brandingul nu reflecta businesul din spate (cu atat mai mult daca targeteaza restaurantele “bune”). Mie imi suna a cantina/impinge tava la pachet. Dar au timp si bani (acum) sa faca un rebranding

      (Citează)

  2. pai voi credeati ca eu mananc de la cantina unitatii? normal ca imi venea sacosa cu caserole de la Hadad.

      (Citează)

  3. Catalin Tanase

    29/03/2018 la 1:26 PM

    Poate ajung si ei pe blogul asta si se gandesc la un rebranding, ca sunt sigur ca o parte din suma aia se va duce in promovare

      (Citează)

  4. E buna caserola si pentru astia care ar vrea sa ciuguleasca niste merinde mai sofisticate dar nu-si permit sa plateasca 200 lei pe o sticla banala de vin la pret de restaurant sau pe un pahar de sampanie mai rasarit. Nu mai spun ca nu mai trebe sa te cauti prin toate buzunarele ca sa gasesti ceva marunti sa lasi bacsis la chelner.
    Intrebarea este: livreaza si in sectorul agricol?

      (Citează)

  5. Frumos, imi place ca le-ai facut un review cu critici constructive.
    Am comandat ocazional prin Caserola pentru vreo 2 restaurante care nu au livrare proprie, s-au miscat bine.

    Numele mi se pare reusit, ar trebui sa accentueze cumva mai tare treaba cu caserolele biodegradabile. Pe mine personal ma deranjeaza de multe ori cantitatea de plastic aruncat atunci cand comand mancare, daca iei pentru 3-4 oameni cate 2 feluri + garnituri strangi un sac de plastice care nu sunt nici reciclabile, ca de cele mai multe ori sunt pline de grasime si complicat de curatat.

    Daca vrei experienta premium te duci la restaurant, nu comanzi acasa, nu e ca si cum iti livreaza vreun restaurant in portelan cu tacamuri de argint.

      (Citează)

    • Numele e ușor de reținut, dar parcă are o conotație ușor industrială.

        (Citează)

    • Pe mine mă distrează asta. Adică, înțeleg potențialii clienți care ar comenta pe tema numelui, dar o dată ce ai comandat de la ei, ai văzut deja calitatea serviciilor, să stai să te agăți că, băi , nu îmi place de ei că nu apare partea cu biodegradabil in brand sau mai știu eu ce …
      Mă uimiți marketingul ar trebui croit după oameni , acum oamenii au devenit produsele pe care le consumă.
      Departamentele de dezvoltare de produs nici nu trebuie să se mai ostenească. Două platitudini, un cuvânt și un logo sugestiv alese și ăsta-i produsul.

        (Citează)

    • Numele și logo-ul și felul cum se prezintă sunt importante ca să te facă să comanzi prima oară.

      Brandingul e o industrie foarte mare. N-ar fi, dacă companiile nu ar vedea beneficii de pe urma lui.

        (Citează)

  6. M-am gandit la cateva nume: Caserola biodegradabila, Le Caserole sau Caserola Premium. Hm, ce ziceti ? Sa ma contacteze baietii sa le spun cat ii costa.

      (Citează)

  7. John:
    Sau CasseRolla

    CasseRollin’

      (Citează)

  8. Hmm, premium zici?

    CaseRolex

    Gata.

      (Citează)

  9. Daca si-ar plati si partenerii la timp ar fi minunat… Treaba romaneasca, tehnici romanesti

      (Citează)

  10. Salatafarafosfati

    29/03/2018 la 9:17 PM

    Daca acopera si zona piata Progresului, Toporasi, m-am scos, sunt satul de mancare proasta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus