un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube! Un subscribe ajută enorm.

A mai fost construit un pod peste Dâmbovița

27 Mai 2020  ·

AUTO  ·

13 comentarii

Cât timp stăteam cu toții în casă, Primăria sau Ministerul Transporturilor sau cine s-o ocupa de astea a mai construit un pod peste Dâmbovița pe Splaiul Unirii, aproape de ieșirea în centură. Nu știu dacă-i dat oficial în folosință, dar când am trecut eu pe acolo erau mașini pe el.

Se numește Pod Teclu pentru că este exact unde strada Nicolae Teclu dă în canalul râului Dâmbovița, undeva între pasajul suprateran Grigorescu și centura capitalei. Treaba asta este excelentă din mai multe motive:

 • oamenii care locuiesc în Confort City și Trend Residence au unde să întoarcă rapid. Anterior erau forțați să meargă până la centură, unde se stă minute multe la un cedează trecerea destul de păcătos, doar pentru a întoarce pe partea cealaltă a Dâmboviței, spre oraș.
 • podul acela și apoi strada Nicolae Teclu duc pe lângă depoul Titan direct la zona comercială Jumbo-IKEA Pallady-Auchan, unde acum există și un Lidl și un Auchan.

Podul nu este în Google Maps în acest moment, dar îl găsiți pe Waze.

Problema este că semaforul străzii Nicolae Teclu cu Bd Theodor Pallady (acolo unde întoarce tramvaiul) ține cam… 5 secunde, de abia trec trei mașini. Poate-l reconfigurează și pe acela.

 

Tot pe Waze puteți găsi un alt drum făcut pe acolo, paralel cu Dâmbovița, numit Lunca Cetății. Pe Waze apare, pe Google Maps strada încă nu este trecută.

Este o scurtătură foarte bună spre aceeași zona comercială când vii dinspre Văcărești. Faci stânga pe sub pasajul suprateran Grigorescu, apoi dreapta pe această nouă stradă Lunca Cetății (care-i prin câmp, nu are borduri sau marcaje, dar este clar delimitată de sacii de moloz aruncați ilegal acolo) și apoi se poate ieși la depoul Titan despre care vorbeam.

Apoi apare doar problema semaforului de acolo. Într-o zi normală, poate fi o scurtătură excelentă pentru a sări traficul de pe segmentul Dristor-Pallady și multele semafoare de pe acesta. Într-o zi aglomerată, probabil vei sta mult și bine la semaforul nașpa despre care vorbeam.

Harta Waze este disponibilă online, dacă asta vă pregăteați să întrebați. Doamne-ajută să facă și un giratoriu pe Pipera-Tunari la DRPCIV și ar scădea cu 5% traficul din București.

  13 comentarii

 1. Podul este facut de catre al nostru primar Negoita, sefu’ la sectorul 3 si este o promisiune mai veche a lui pentru cei ce locuiesc in Confort City și Trend Residence – locuinte care apartin ghici cui? Exact, fratilor Negoita. :) Mie unul, ce locuiesc la “sosea” la Trapezului, mi se pare excelent. Se mai aeriseste bulevardul in zilele de wk.

    (Citează)

 2. Am fost si eu pe acolo saptamana trecuta, eram mirat cand imi zice Waze sa fac stanga pe pod Teclu, despre care nu stiam ca exista, dar am mers la risc :)

  Mai e de mentionat si o balta uriasa care se formeaza aici: https://www.google.com/maps/@44.3999678,26.2018389,3a,75y,18.82h,72.32t/data=!3m6!1e1!3m4!1s0heESS6zCjoKGZFtnhT28A!2e0!7i13312!8i6656

  Daca ai garda joasa trebuie sa treci cu o foarte mare grija.

  Mi se pare excelent de folosit chiar si cand iesi din oras, in loc sa stai la mizeria aia de cedeaza in centura.
  Asta e si principalul motiv pentru care o luam pe la Grigorescu cand mergeam spre autostrada, ca sa evit minunea aia.

    (Citează)

 3. Cristian:
  Podul este facut de catre al nostru primar Negoita, sefu’ la sectorul 3 si este o promisiune mai veche a lui pentru cei ce locuiesc in Confort City și Trend Residence – locuinte care apartin ghici cui? Exact, fratilor Negoita. :) Mie unul, ce locuiesc la “sosea” la Trapezului, mi se pare excelent. Se mai aeriseste bulevardul in zilele de wk.

  Prmoisiune mai veche da da… “intamplator” infrastructura asta creste exponential valoarea imobiliarelor din zona, atat in partea de nord a Dambovitei (unde se asfalteaza in continuu in ultma vreme) dar mai ales pentru proiectul Palladium 2 si Hills care apartin… ati ghicit, tot lu’ sefu’ de la sectorul 3

    (Citează)

  • Cred ca confunzi un pic. Palladium 2 se face pe Bd. Nicolae Telcu, ceva mai in oras.

   Podul asta e promisiune pentru cei din Confort City care ocoleau pe centura ca sa ajunga in oras. Evident complexul Confort City este detinut de fratii Negoita. In 2013 cand imi cautam apartament vindeau acolo 3 camere cu 50k de euro si iti dadeau si un Clio :))

     (Citează)

 4. Numai oameni rai pe aici.
  Bai, primarul de la sectorul 3 e Liviu Negoita, n-are absolut nicio legatura cu Robert si Ionut Negoita, acesti antreprenori cinstiti, care au pornit de jos si au muncit din greu pentru tot ce au.

    (Citează)

  • Vezi ca ai ratat ultimele alegeri cred… sau esti ironic… https://www.primarie3.ro/index.php/primaria/conducerea

   also “Robert Sorin Negoiță (n. 29 martie 1972, comuna Măneciu, județul Prahova, România)[1], este un politician și om de afaceri român. Surorile mai mari, Luminița și Marilena, s-au născut pe 26 ianuarie 1969, respectiv 27 iulie 1970, iar fratele mai mic, Ionuț, pe 30 ianuarie 1974. Părinții, Ilie și Lidia Negoiță, s-au căsătorit în 1968. Confuzia numelui i-a determinat pe mulți să creadă că Robert Negoiță ar fi înrudit cu Liviu Negoiță, lucru neadevărat ”

     (Citează)

  • @Sorin,lasă-mă să ghicesc, locuiești în sectorul 3 și la ultimele alegeri locale l-ai votat pe Liviu Negoiță, nu?

     (Citează)

 5. Ce se mai aude de celalalt pod care are probleme cu cablurile de curent?

  https://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=37.1815

    (Citează)

  • Le-au inaltat, in ultimele zile s-a asfaltat, azi noapte s-au montat separatoare de sens din beton pe Bd. Grigorescu pana la intersectia cu Prevederii. Mai trebuie terminata o bucata din sensul Hateganu-Grigorescu (vreo 50m coborarea de pe pod), dar se lucreaza si acolo. Ar fi ideal daca ar asfalta si Hateganu de la Romstal spre Splai, probabil in 2-3 saptamani va fi gata … prilej excelent pentru Firea sa-si faca ceva campanie.

     (Citează)

 6. daca nu pun si semafoare ca la podul celalat… o sa fie jale cu accidentele :)

    (Citează)

 7. Sunt puse speed bumps maricele la vreo 50m inainte, te poti incadra astfel in siguranta pe pod.

    (Citează)

 8. Bogdan:
  Sunt puse speed bumps maricele la vreo 50m inainte, te poti incadra astfel in siguranta pe pod.

  Ca si in situatia de la celalalt pod, problema nu e cu cei care vin de pe splai (chiar daca au speedbumps) ci cu cei ce tre sa opreasca la stop si nu o fac ca plm ei nu opresc de fraieri.

  Nu era saptamana in care sa nu trec pe acolo si sa nu vad bucati de plastic pe jos si alte resturi de la masini sau sa fie imediat dupa un accident si plin de politie.

    (Citează)

 9. “… podul acela și apoi strada Nicolae Teclu duc pe lângă depoul Titan direct la zona comercială Jumbo-IKEA Pallady-Auchan, unde acum există și un Lidl și un … Kaufland … “, ai vrut sa zici. Plus un Leroy-Merlin :)

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus