un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 27 mai 2020

27 May 2020  ·

ȘTIRI  ·

23 comentarii

 

    23 comentarii

  1. La articoul despre Cernavoda e linkul catre plata cu cardul a calatoriilor cu autobuzul.

      (Citează)

  2. am vizitat sediul mic Google din SF. este frumos!

      (Citează)

  3. Toata mandra doamna Firea de premiera din Romania, dar uita ca la Iasi se plateste contactless de un an si jumatate :))) https://www.iasi4u.ro/ctp-iasi-introduce-sistemul-de-plata-a-biletelelor-prin-cardul-bancar-contactless/

      (Citează)

    • La Sibiu cred ca au bagat de prin 2013-2014. Tehnologia nu e nouă. Cred că va fi printre ultimele orașe mari din România care implementează așa ceva.

      Ce penibil.

        (Citează)

  4. eBogdan: LG lansează noua serie de televizoare CX.

    La fel si la Cluj-N.

      (Citează)

    • Bineinteles. Se stie de ani buni ca #cluj este un fel de Wakanda Europei. Urmatoarea companie care va lansa astronauti pe ISS va fi o companie privata din #cluj.

        (Citează)

  5. Parca in trecut imi placea ca sa vad cum joaca unii FPS-urile momentului, insa eram mai multi pe un singur calculator si de voie de nevoie mai erai privitor, insa nu inteleg cum unii dau bani ca sa-i vada pe altii cum se joaca in loc ca sa foloseasca timpul acela pentru a se juca chiar ei.

      (Citează)

    • La fel cum unii dau bani multi ca sa-i vada pe altii cum joaca fotbal, baschet, handbal, etc.
      Poti sa spui ca sporturile de mai sus ar fi greu sa practicat de unii, fiindca implica efort fizic considerabil. Dar exista si oameni carora le place sa urmareasca biliard si snooker la TV.

        (Citează)

  6. Marcel: La fel si la Cluj-N.

    Dar doamna Firea e cu premiera la orice :)))

      (Citează)

  7. Twitter verifica opiniile presedintelui american, Youtube cenzureaza in numele partidului comunist chinez. Dar nu va fie frica, trebuie sa fim cu ochii pe Rusia. ;)

      (Citează)

    • Da, e oribil, toata lumea stie ca regulile pentru muritorii de rand nu se aplica si presedintelui american. Ar trebui sa faca cineva ceva in legatura cu asta. Propun ca presedintele sa dea un decret prin care i se interzice Twitter sa isi spuna parerea cu privire la parerea altora.

        (Citează)

    • “Da, e oribil, toata lumea stie ca regulile pentru muritorii de rand nu se aplica si presedintelui american.”

      Nu vorbim de presedinte aici. Vorbim de cateva corporatii sprijinite financiar de investitori si grupuri de interese ce intra activ in competitiile electorale. Nu inteleg elanul asta de a aplauda si sustine fara rezerve dreptul unui grup restrans de a filtra ce informatiile ajung la public folosind niste criterii discutabile. Chiar nu au inteles oamenii ca puterea corupe iar puterea absoluta corupe …

      Twetter, Facebook, Youtube a devenit noul forum public, dar ei au ajuns sa decida curentele de opinie prin limitarea sau cresterea reach-ului diverselor opinii, chiar mai rau sa elimine unele persoane din discutii.

      In locul lui Trump as cauta o alta platforma, dar cate alternative ai?

        (Citează)

    • A, deci daca corporatia prezinta mesajul presedintelui fara a-l deforma in nici un fel, dar adauga un comentariu care duce la o clarificare factuala a mesajului respectiv, fiind vizibil ca acel comentariu si acea clarificare sunt adaugate de companie, tu zici ca filtreaza informatia? Ce inseamna cuvantul “filtreaza” pentru tine?

      Daca tot suntem aici, ce inseamna “criterii discutabile”? Adica setul de reguli pe care l-a stabilit compania ar trebui supus unei dezbateri si modificat? Sau consideri ca acel set de reguli e corect, dar nu e aplicat indiscriminatoriu?

        (Citează)

    • “… dar adauga un comentariu care duce la o clarificare factuala a mesajului respectiv…”
      In cazul asta Twetter is asuma rolul de arbitru al adevarului, si face singurul lucru care i se permite avand in vedere ca vorbeste presedintele. Daca era alta persoana cu o influenta moderata probabail ca era ingropat la cautari.

      Iti spun sigur ca nu aplicarea regulilor nu este obiectiva. Crezi ca este intamplator faptul ca debunked vin doar din partea surselor de presa anti Trump? Ai vazut vreo sursa pro Trump, pentru ca ele au argumente ce merita discutate? Ce vezi acum este doar varful unui iceberg.

      O dovada la indemana despre cum este virata opinia publicului: google “twitter obamagate vs trumpgate”. Unde trumpgate era in trendings cu 3000 tweets, la egalitate cu obamagate cu 300000 tweets.

        (Citează)

    • Interesant, eviti sa raspunzi clar intrebarii: a modificat sau blocat cumva Twitter mesajul lui Trump? Ma intreb de ce. Am citit multe articole zilele astea pe subiect si majoritatea agitatilor ocoleau cu maiestrie realitatea: desi Twitter nu are obligatia legala sa nu cenzureze comunicatiile pe platforma lor, in cazul asta nu au cenzurat absolut deloc mesajul presedintelui. Desi regulamentul lor intern le permitea lucrul asta. Pusi in fata situatiei in care platforma lor era folosita pentru minciuna (de un om care minte constant, evident si fara remuscari), au facut lucrul cel mai benign cu putinta: au adus clarificari.

        (Citează)

  8. Nu am gasit nicaieri cum primesti confirmarea ca ai platit biletul folosind cardul bancar. In alte orase stiu ca ti se emite automat bon, dar la noi am inteles ca nu va fi asa.

      (Citează)

  9. Radule, azi am descoperit ce “minunata” e blogosfera romaneasca. Cand ai scris despre nu stiu ce filtru de aer Philips, ca ar putea teoretic sa filtreze virusii de corona din aer datorita faptului ca acei virusi au o dimensiune apropiata cu ce declara producatorul… toti te-au pus la zidul infamiei si au scris despre tine. Azi, Bunescu scrie despre un aparat ce “sigur, sigur, dar sigur.. 99.999%” te scapa de corona…. toti tac malc.

      (Citează)

    • Pai sunt vreo 4-5 care isi fac l.a.ba unul altuia.

        (Citează)

    • Hmm… pai pentru ca este adevarat… “Heat at 56°C kills the SARS coronavirus at around 10000 units per 15 min (quick reduction).” Deci apa fiarta se presupune ca il distruge… https://www.who.int/csr/sars/survival_2003_05_04/en/

      Ca sa fie clar ce zice Bunescu: “Curățarea igienică cu abur elimină până la 99.999% din virusuri și bacterii, inclusiv Coronavirus”.

      Cei de la Karcher sustin ca au testat aparatul in martie 2020 si pentru Coronavirus. Purificatorul prezentat de Radu avea specificatii tehnice care indicau ca acesta poate filtra si noul virus, dar nu era testat.

      Daca Radu ar modifica un pic si l-ar publica acum articolul despre filtru cred ca nu ar mai fi asa nebunie. Atunci era si inceputul pandemiei, eram toti crizati.

        (Citează)

  10. Samsung a vândut în 3 luni, la lansare, 3.5 mil. şi tu spui că vor vinde în 9 luni 16.5 mil.? Eşti un fan prea optimist. 😂

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus