un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce serviciu de livrare de mâncare folosiți?

9 Jun 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

44 comentarii

După socoteala mea, avem în România și Tazz, Glovo, Takeaway și Bolt Food, lansat recent.

Uber Eats a ieșit din România, 3 iunie a fost ultima zi de prezență. Foodpanda a trimis un comunicat despre cum 90% din restaurantele din Uber Eats sunt acum în platforma lor. Asta nu exclude însă posibilitatea de a fi și în alte platforme, că sunt puține exclusivități în acest domeniu.

Așa că vă întreb mai jos: voi pe care o folosiți? Bifați tot ce se aplică.

Ce serviciu de livrare utilizați?

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

Mi-ar plăcea însă să comentați spunând motivul pentru care folosiți o anumită platformă. Interfața aplicației? Restaurantul de unde comandați cel mai des este doar acolo? Vi se pare că-i cea mai mare ofertă? Verificați din când în când și cum stau celelalte aplicații la astfel de capitole?

    44 comentarii

  1. Mai este Takeaway.

      (Citează)

  2. Locuiesc în Iași. Din cele menționate de tine, nu avem Bolt.
    Nu am un serviciu preferat. Apelez în funcție de restaurant și de ofertele de moment (livrare gratuită, vreun discount, vreun cod de reducere, etc)

      (Citează)

  3. In general, Uber Eats era serviciul de livrare de baza pentru ca avea functia de bacsis integrata in aplicatie, iar pentru restaurantele care nu erau listate pe Uber sau pentru Kaufland, Glovo rules. In schimb n-am comandat de la FoodPanda pentru simplu fapt ca am o fobie fata de baieteii cu ghiozdane ROZ. Ori schimba culoarea, ori angajeaza doar femei.

      (Citează)

  4. Serviciile astea de livrare au devenit noul taximetrism. Toti pierde vara, toti care fug de munca ca de dracu (chiar daca sunt oameni in putere) atarna prin fata diverselor locatii de parca sunt oamenii strazii. Invariabil in fata la Mc sunt mereu minim 5 si fara exceptie ii auzi plangandu-se cat de naspa e platforma pentru care cara in spate cutia. De parca ii obliga cineva sa care in spate o cutie imensa, in loc sa se angajeze undeva unde sa munceasca cu adevarat.
    Si asta e doar partea de curieri. De firme ce sa mai zici, cand pretind de la restaurante 25% sau mai mult din pretul mancarii livrate. Deci nu din profitul pe care il are restaurantul de pe urma mancarii livrate. 25% din pretul ei. Asta inseamna de cele mai multe ori peste jumatate din profit. Ma depaseste de ce proprietarii de afaceri nu isi livreaza singuri mancarea, ci apeleaza la capusele astea.
    Nu as comanda printr-un serviciu de genul asta nici daca ar fi ultima sursa de hrana posibila.

      (Citează)

    • Cum vad eu situatia

      1. Ideal, serviciile de genul sunt pentru elevi / studenți care vor sa facă un ban și unde un loc de munca clasic nu merge inca (segmentul 16-18 ani mai ales dar și studenți cu ore libere împrăștiate prin toată ziua). Posibilitatea de a munci neregulat e perfecta pentru unii. Apoi ii ai pe cei între joburi. Și mai sunt și cei care o fac din plăcere. Poate le place sa se plimbe cu bicicleta / trotineta și transforma un hobby în ceva plătit.

      2. Majoritatea restaurantelor au preturile umflate ca să acopere acel comision de 25%. Sunt multe care au preturi de 20 lei în punctul de lucru și 25 de lei în aplicație (exact la fel e și cu emag marketplace)

      3. Poate volumul de comenzi nu e suficient de mare încât sa justifice un curier dedicat și costurile aferente (sau comenzile sunt prea împrăștiate încât sa facă față un singur curier). În același timp o comanda de genul poate acoperi timpi morți în restaurant și poate însemna diferenta intre o zi terminata pe minus și profit. Am văzut restaurante care aveau serviciu propriu de livrare și care au renunțat la el în favoarea uberEats / Glovo.

        (Citează)

    • pai nu se plang pentru ca nu “muncesc cu adevarat” :)
      si e munca adevarata, nu stiu ce inseamna pentru tine asa ceva, dar eu stiu ca orice iti ocupa timpul la modul ala e munca. iar cat timp e cerere pentru ei din partea restaurantelor (pt ca e din partea clientilor),se justifica.

        (Citează)

  5. Eu Foodpanda de obicei. A avut oferte misto in ultima perioada (20-30% reduceri) si e si foarte usor de comandat (plateam cu Apple Pay, nici cardul nu a trebuit sa-l bag. L-am adaugat eu ulterior ca sa nu-si mai ia si Apple-ul comisioane).

      (Citează)

  6. Doar foodpanda. Din comoditate nu mi-am batut capul sa instalez alta aplicatie. Mai foloseam Caserola, pentru ca au vreo 2 restaurante care ne plac si pe care nu le gaseam pe alt serviciu.

    De curand am descoperit ialoc pentru meniurile de la Noua. Mai sunt niste restaurante foarte interesante pe acolo, trebuie aprofundat.

      (Citează)

  7. FoodPanda in general. Au o oferta bogata si preturi ok la livrare. De obicei comand doar pentru mine, iar la Glovo asta presupune o extra taxa deoarece valoarea comenzii este sub 40 Lei.
    Preferam pana acum si Uber Eats unde aveau frecvent oferte bune.

    Interfata de la Bolt nu-mi place deloc sau cel putin nu m-am obisnuit cu ea.

      (Citează)

  8. Nici unul.

    Am folosit o data Uber Eats si m-am suparat ca vacarul pe sat pentru ca nu am introdus codul pentru livrare gratuita.

    Acum cu atat mai putin as folosi un vector de raspandit epidemia. Daca sunt paranoic nu inseamna ca nu am dreptate.

      (Citează)

  9. FoodPanda si Glovo.
    FoodPanda pentru că au de cele mai multe ori taxe mai mici de livrare.
    Glovo pentru câteva restaurante exclusive.
    Pe restul nu le-am testat încă

      (Citează)

  10. Folosesc Glovo, cumva cred ca din cauza de usurinta, ca am deja contul facu, etc.

      (Citează)

  11. Foodpanda pentru vouchere/ transport gratuit.

      (Citează)

  12. Acasa am folosit doar serviciile celor de la fabio/jerry/dodo(comandam doar pizza). Au mai comandat cei din birou, din diverse locuri, nu seama deloc cu ce primesti in restaurant.

      (Citează)

  13. Momentan nu mai folosesc nimic.
    Foloseam Uber Eats, pentru ca ma incanta promotia lor 1+1 gratis. Stau in zona de nord, asa ca luam tot felul de bunatati de la DaBeef, Pescaderia, la 1+1.
    M-am invatat prost, ca acum imi pute sa dau 40 de lei pe un buger gourmet sau o supa de fructe de mare, cand eu luam doua portii de banii aia :)))

    Drept urmare, o sa studiez cine livreaza si de unde in zona mea si o sa aleg ceva, cand o sa mai comand la capitolul burgeri, sau de la vreun restaurant de la mall, ca acolo e mai greu cu livrarea in regim propriu.
    De regula, restaurantele de unde comand eu, au toate serviciul lor de livrare (Trenta, resto pizza, Jerry’s pizza, mcdonalds, kfc, Pizza hut, etc), asa ca, daca mi-a fost pofta de ceva, am comandat direct de la ei si n-a mai fost nevoie sa folosesc vreo aplicatie.

      (Citează)

  14. Iti zic eu ce am vazut. Da, sunt toti pierde vara, printre care am vazut oameni in varsta imbracati semi-boschetar cu o bicicleta de ziceai ca e gasit in sant. Omul ala 100% avea niste probleme si totusi facea Glovo. Poate asta i-a salvat viata/veniturile.

    John:
    Serviciile astea de livrare au devenit noul taximetrism. Toti pierde vara, toti care fug de munca ca de dracu (chiar daca sunt oameni in putere) atarna prin fata diverselor locatii de parca sunt oamenii strazii. Invariabil in fata la Mc sunt mereu minim 5 si fara exceptie ii auzi plangandu-se cat de naspa e platforma pentru care cara in spate cutia. De parca ii obliga cineva sa care in spate o cutie imensa, in loc sa se angajeze undeva unde sa munceasca cu adevarat.
    Si asta e doar partea de curieri. De firme ce sa mai zici, cand pretind de la restaurante 25%sau mai mult din pretul mancarii livrate. Deci nu din profitul pe care il are restaurantul de pe urma mancarii livrate. 25% din pretul ei. Asta inseamna de cele mai multe ori peste jumatate din profit. Ma depaseste de ce proprietarii de afaceri nu isi livreaza singuri mancarea, ci apeleaza la capusele astea.
    Nu as comanda printr-un serviciu de genul asta nici daca ar fi ultima sursa de hrana posibila.

      (Citează)

  15. Folosesc e mult spus că în Constanța aveam livrare și înainte și am continuat să folosesc aceleași locații și după ce au apărut ăștia cu livrările. Ce nu voi folosi niciodată este Glovo care are o reclamă lungă pe YouTube peste care nu poți să sari cu care mă agasează constat. (Dar da le-am reținut numele)

      (Citează)

  16. “bifati toti ce folositi”

    bifat 2. popup: “maximum allowed choises: 1” :)

    test your polls m8

      (Citează)

  17. comandam de pe food panda si foarte rar de pe glovo, cand cautam si gaseam acolo pe unii pe care nu-i gaseam pe food panda. posibil ca asta sa ma faca sa migrez si la alt serviciu de livrare. deocamdata sunt multumit.
    dar, de cand cu balamucul, am mai comandat doar de 3 ori. pentru ca si fara vreun cost de livrare mancarea a inceput sa mi se para foarte scumpa. inainte nu ma interesa pentru ca se pierdeau in celelalte ocazii in care imi cumparam mancare din oras si inchideam ochii si la costurile de livrare, ca ce mai conta. apoi erau zilele in care nu aveam chef de facut mancare sau de carat mancare la lucru.
    dar acum, ca argument impotriva, se adauga si faptul ca, comparativ cu ce gatesc eu, pretul si calitatea de la restaurante sunt complet nejustificate. o fi justificate pentru ei, de costurile lor, dar, din pacate, nu mai sunt dispus sa le sustin in afara de foarte rar.

      (Citează)

    • Depinde si la ce te aruncai. Daca esti obisnuit sa comanzi mancare mai buna, normal ca nu o sa iesi cu 30 de lei pe meniu.

        (Citează)

  18. Am instalat Glovo si pana acum nu mi-a dat motive sa ma uit in alta parte. Nu e totul perfect: pretul la un restaurant ce imi place mie este mai pare prin Glovo, insa incet, incet am invatat ce sa comand prin ei si pentru ce sa-mi misc fundul. In pandemie i-am folosit cu precadere pentru McDonnalds pentru ca desi stau in apropiere tot timpul era coada.

      (Citează)

  19. De la toate, in functie de ce vreau sa comand insa am votat Foodpanda, imi pare ca au cea mai buna aplicatie si sunt cei mai rapizi in rezolvarea micilor probleme.

      (Citează)

  20. Nu am folosit niciodata un serviciu de livrare pentru mancare.

      (Citează)

  21. Eu comand in principiu de pe glovo, foodpanda si, mai nou, bolt food si cel mai des aleg platforma in functie de taxa de livrare.

    De fapt, intru pe glovo, caut un restaurant care imi place, vad ca e taxa de livrare 6 lei, il caut si pe foodpanda, vad ca acolo taxa e mai mica sau chiar 0, de multe ori, si comand de pe foodpanda. Insa prefer platforma de la glovo, e mai prietenoasa si, in general, foodpanda are comenzi minime mai mari, deci de cele mai multe ori ma intorc tot la glovo. Ar fi f bine daca foodpanda ar adauga o optiune de sortare a restaurantelor in functie de comanda minima, atunci cand comanzi de unul singur e destul de important.

    Boltfood am incercat si mi-a placut, s-au miscat super rapid, comanda a ajuns in 20 de minute, aplicatia arata dragut, insa au un mare minus ca nu poti sa cauti dupa un anumit fel de mancare, ci doar dupa numele restaurantului. Ah, si deocamdata au putine restaurante, dar cred ca e doar o chestiune de timp. Cred ca daca adauga motorul de cautare dupa fel de mancare o sa devina preferatii mei, dar depinde si ce taxa de livrare o sa introduca (deocamdata este 0 sau aproape 0).

      (Citează)

    • Nu inteleg cum ajunge o comanda in 20 de minute. Numai impachetatul ei dureaza 5 minute. Raman doar 15 minute pentru a gati mancarea, a fi preluata de curier, si a fi transportata la client. Cum?

        (Citează)

    • Era foarte aproape de casa restaurantul, cam la 5 – 10 min. pe bicicleta, si cred ca livratorul se afla in zona cand a preluat comanda, iar restaurantul e foarte de nisa si are doar vreo 5-6 produse, pe care probabil le pregateste la foc automat :)

        (Citează)

  22. Foloseam doar Uber Eats, nu am comandat pe toata perioada pandemiei.

    O sa incerc sa comand de la restaurante cu livrare proprie. E o perioada nasoala si aia 30% dati la platforme cred ca pot fi folositi mai bine de restaurant.

      (Citează)

  23. dar nu spune nimeni nimic de comisionul perceput de aceste aplicatii??? serios? nu aduce nimeni vorba de faptul ca aceste aplicatii iti percep un comision de 30% +tva, iar la client ii mai percepe si pret de transport. la un produs de 20 de lei, comisionul+ transportul este mai scump decat materia prima…

      (Citează)

    • Pai curierii sunt platiti cu vreo 15-20 lei per livrare, daca platformele nu ar percepe comision si de la restaurante nu ar avea cum sa acopere costurile. Iar pentru restaurante, fara sa vorbim de pandemie, este un castig din faptul ca vand cate produse vor, fara sa mai fie limitati de locurile la masa. Eu o vad ca pe o situatie win-win pentru toata lumea :)

        (Citează)

  24. Mi-ar fi placut foarte mult sa nu plece Uber Eats, avea cea mai utilizabila aplicatie, folosea cardurile din Uber, dadeau bani inapoi instant in rarele ocazii cand nu era mancarea buna sau lipseau chestii din comanda.

    Acum am ramas pe Glovo care are o aplicatie parca facuta de retarzi, dar are multe restaurante, unele care nu erau in Uber Eats.

    De Food Panda am auzit ca te fura curierii, asa ca nu cred ca o sa-i incerc prea curand.

    Probabil urmatorul serviciu pe lista o sa fie Bolt, poate e mai decent ca Glovo.

      (Citează)

    • SI Glovo da banii inapoi daca nu vine comanda completa, chiar am avut de ales intre voucher si bani inapoi pe card (suma oferita ca voucher fiind un pic mai mare).
      Dar da, ca si aplicatie Glovo e varza :)

        (Citează)

  25. Am mai folosit FoodPanda cand avea livrare gratuita, livratorul s-a uitat lung la mine ca nu i-am lasat bacsis eu fiind obisnuit cu UberEats unde puteam sa ii las un Tips dupa ce imi furniza mancarea dar am observat ca programatorii romani nu s-au gandit la acest feature.

      (Citează)

    • Cata vreme livratorul e platit destul de bine pt fiecare livrare si oricum tu ca si consumator platesti livrarea, mi se pare absurd sa mai lasi si bacsis.

        (Citează)

  26. Gaelex:
    Nici unul.

    Am folosit o data Uber Eats si m-am suparat ca vacarul pe sat pentru ca nu am introdus codul pentru livrare gratuita.

    Acum cu atat mai putin as folosi un vector de raspandit epidemia. Daca sunt paranoic nu inseamna ca nu am dreptate.

    și cât au fost închise toate, cum ajungeai la mâncarea de la restaurantul/fast food-ul preferat?

    Vector de răspândit epidemia :))

      (Citează)

  27. Foodpanda…Din cate stiu, in Baia Mare e singurul serviciu care functioneaza.

      (Citează)

  28. In Cluj mai folosesc eucemananc.ro

      (Citează)

  29. Kopa_Kopan:
    Depinde si la ce te aruncai. Daca esti obisnuit sa comanzi mancare mai buna, normal ca nu o sa iesi cu 30 de lei pe meniu.p

    pai aia e, cea ieftina era prea proasta sau putina pentru pretul “mic” cerut, iar la cea scumpa, problema era aceeasi :)
    adica indiferent de cat de buna/multa era mancarea, tot era prea scumpa pentru cat de buna/multa era
    prea putine restaurante bune, oricum.

      (Citează)

  30. GabrielG: Traume din copilarie?

    N-am purtat nici in copilarie, nu port nici acum roz. Te-ai simtit ofensat?

      (Citează)

  31. Niciuna. Doar de la PrestoPizza dar in 95% din cazuri de pe Cuptorulculemne.ro care are propria flota.

      (Citează)

  32. un fel de saorma undeva pe langa dorobanti 16 lei.
    Pe platforma era 24 + livrare.
    Mi se pare absolut exagerat si unul din principalele motive pentru care m-am reapucat sa gatesc:)

      (Citează)

  33. Cel mai bun serviciu de mancare este “nevasta”. Nu am comandat niciodata de la nici o firma de genul sa imi aduca mancarea cu bicicleta acasa.

      (Citează)

  34. Alex M:
    Iti zic eu ce am vazut. Da, sunt toti pierde vara, printre care am vazut oameni in varsta imbracati semi-boschetar cu o bicicleta de ziceai ca e gasit in sant. Omul ala 100% avea niste probleme si totusi facea Glovo. Poate asta i-a salvat viata/veniturile.

    nu stiu cum sa-ti explic, la Glovo nu exista pierde vara si nu exista oameni ce se feresc de munca, pai frate sa-ti explic cum ii treaba la Glovo daca ai program 5 ore, apai sunt 5 ore in priza in care pedalezi incontinu si nu astepti sa-ti intre alta comanda, “boschetarii” aia sa stii ca sunt la tazz, doar ca na firma romaneasca si nu au genti :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus