un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 7 iunie 2020

7 Jun 2020  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Frați vitregi descoperă că nu sunt deloc înrudiți. Credeau că au același tată donator, dar se pare că în clinicile de inseminare artificială este un mare haos în registre. Foarte mulți oameni ce credeau că au părinți comuni au descoperit că nu sunt deloc rude.

Câștigătorii unui concurs de fotografie. Aia cu câinele care zici că se lansează pe orbită chiar este mișto făcută.

Despre viața lui Steve Buscemi. Filme și tragedii.

O istorie a uciderii negrilor în SUA. În ultimii 200 de ani, mii de negri au fost omorâți de albi în tot felul de revolte ale albilor împotriva comunităților sau drepturilor persoanelor de culoare. Într-un caz, 38 de persoane au murit în lupte și linșaj după ce un copil negru a intrat din greșeală în piscina pentru albi. În alt caz, 21 de negri au fost omorâți pentru că doi dintre ei au vărsat din greșeală niște butoaie cu melasă.

Finaliștii premiilor Locus. Sunt premii importante în domeniul literaturii SF-fantasy și poate găsiți inspirație în această listă.

Cum arată aeroportul Gatwick acum. O mare parte din aeroport este închisă, iar zeci de avioane sunt parcate în toate locurile posibile.

Christo, un artist cu lucrări de amploare, a murit la 84 de ani. Iată o galerie cu cele mai cunoscute “lucrări”.

Singapore își distruge cimitirele pentru că nu mai au spațiu de construit.

Tort de ciocolată cu banane. Dacă vă iese ca-n poză, să-mi trimiteți și mie o felie.

O hartă cu unde sunt oameni pe planetă. 33% din teren este neocupat din motive de climă.

Fotografii de la protestele din SUA.

 

 

    12 comentarii

  1. A Song for a New Day, Sarah Pinsker pare interesant la inceput dar nu mi s a parut pana la final.

      (Citează)

  2. Excelente fotografiile. Pentru amatori, pe un canal Digi ruleaza un documentar despre Bert Stern. Foarte bun.
    Steve Buscemi este un tip adevarat. Lucreaza si ca pompier voluntar. In zilele dupa 9/11 a lucrat cateva schimburi la rand, salvand victime.

      (Citează)

  3. Centrele de donat sperma sunt frecvente in America mai ales pe langa campusurile universitare, la noi gasim Centre de recoltare celule Stem unde pentru sute de euro ti le stocheaza intr-un frigider desi nu exista norme europene si multe firme lucreaza ilegal.
    https://stirileprotv.ro/emisiuni/romania-te-iubesc/adevarul-din-spatele-unei-afaceri-profitabile-ce-boli-pot-trata-celulele-stem-recoltate-la-nastere.html

      (Citează)

  4. Chestia aia cu toată istoria violențelor e gaz pe foc la ce se întâmplă acum.

    E ca nevasta ce la o nouă ceartă îți aduce aminte de toate greșelile făcute din clipa care ai cunoscut-o până în prezent.

    Pe de altă parte la ce istorie învață americanii, în care se cred toți vrajnici războinici ai luminii poate trebuie să le aducă aminte că nu sunt chiar așa.

      (Citează)

  5. Cine are adblock in browser, sa-l dezactiveze ca sa poata vedea fotografiile

      (Citează)

  6. inteleg ca protestele “din toata lumea” sunt impotriva rasismului, nu doar impotriva rasismului din sua.
    ok, atunci : uyghur lives matter!
    care cauza trebuia sa fie declansator al furiei globale cel putin la fel de mult cat rasismul din america.

      (Citează)

    • Da, dar oamenii nu au aceeași valoare, din păcate. Iar cum informații din China ies greu, puțini știu de problemele uighurilor. A fost făcut mai mult buzz pentru problemele din Myanmar și Yemen, în schimb.

        (Citează)

    • ce treaba are rasismul cu uighurii? aia au doar o (alta) credinta religioasa.

        (Citează)

  7. Giovani:
    ce treaba are rasismul cu uighurii? aia au doar o (alta) credinta religioasa.

    daca tu crezi ca daca, ca uigur, te declari ateu in vazul lumii, statul chinez nu o sa te ia la ochi in continuare, te inseli.
    iar asa zisele rase nu sunt un concept bine delimitat. in cazul uigurilor poti sa-i zici xenofobie, daca vrei, dar efectele acestei discriminari sunt la fel de rele ca in cazul oricarui rasism “de rasa”. daca crezi ca chinezii si uigurii sunt vizibil aceeasi rasa, iar te inseli. uigurii arata mult mai putin asiatic decat chinezii si fii sigur ca un chinez isi da seama cine e uigur si vice-versa.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus