un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tot ce se știe despre Note10 și Note10+ până acum

1 Aug 2019  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Samsung Note10 urmează să fie prezentat oficial pe 7 august la New York, dar în ultima lună au apărut practic toate detaliile hardware despre telefon, încât singurul lucru rămas de văzut la lansare este legat de îmbunătățiri software pentru stylus și alte aspecte minore.

Sunt câteva elemente remarcabile. Samsung va lansa două telefoane, Note10 și Note10+, probabil și o versiune 5G a lor. Teoretic ideea de a avea mai multe modele Note este bună, că se pot plia mai bine pe dorințele fiecărui client. Practic, însă, îmi plăceau vremurile când era un singur Note, un singur flagship care semnaliza clienților “dacă dorești best of the best de la Samsung, acesta este”.

O veste bună este că va fi introdusă încărcarea la 45 W. Telefoanele Samsung de până acum se încărcau la maxim 15 W (cu excepția modelului S10 5G, care avea 25 W dacă țin bine minte, dar nu contează asta), așa că diferența este mare. Nu vă așteptați la un timp de încărcare de 3 ori mai mic, că la 45 W probabil se va încărca pe un interval mic de tipul sweetspot (probabil de la 20 la 60% sau ceva așa), dar cu siguranță va fi o diferență în bine.

Personal nu mă aștept ca un încărcător de 45 W să fie inclus în cutie. Majoritatea oamenilor nu au nevoie de el și probabil va fi vândut separat. Încărcarea wireless crește și ea la 20 W, mai rapidă decât înainte.

Îmi place și varianta Pink pe care am văzut-o într-un render oficial. Este o culoare inedită, chiar plăcută. Avem nevoie de mai multă culoare în viață și cred că telefoanele nu trebuie să mai fie negre. Va fi disponibil și un Aura Glow, care are spatele în mai multe nuanțe de albastru.

Generația Note10 va elimina jack-ul audio, după cum se știe de mai bine de o lună. Probabil va fi inclus un adaptor, probabil că precomenzile vor primi gratuit căști Galaxy Buds.

Specificații Samsung Note10:

  • ecran 6,3 inchi, rezoluție 1080 x 2280 pixeli
  • chipset Exynos 9820 în Europa și Snapdragon 855+ în câteva țări
  • 8 GB RAM și 256 GB stocare, fără microSD
  • cameră foto triplă, una normală de 12 Mpx (și aperturăF/1.5, F/2.4), 2x zoom 12 Mpx cu F/2.1, ultra-wide 16 Mpx cu F/2.2
  • baterie 3.500 mAh
  • dimensiune 151 x 71,8 x 7,9 mm, IP68
  • preț începând cu 999 dolari în SUA, fără taxe.

Specificații Samsung Note10+:

  • ecran de 6,8 inchi, rezoluție 1440 x 2040 px
  • chipset Exynos 9825 în Europa și Snapdragon 855+ în câteva țări
  • 12 GB RAM și 256/512 GB stocare tip UFS 3.0
  • cameră foto triplă, una normală de 12 Mpx (și apertură triplă F/1.5, F/1.8 și F/2.4), 2x zoom 12 Mpx cu F/2.1, ultra-wide 16 Mpx cu F/2.2, plus modul Time of Flight
  • baterie 4.300 mAh, încărcare cablu 45W, încărcare wireless 20W
  • dimensiune 162,3 x 77,1 x 7,9 mm, IP68
  • preț începând cu 1.150 dolari în SUA, fără taxe.

Specificațiile sunt 90% sigure, dar poate se mai schimbă mici detalii. Telefoanele vor fi prezentate oficial pe 7 august și lansate la vânzare pe 23 august, zic zvonurile. Despre versiunile 5G nu știu nimic.

surse: GSMarena, WinFuture, SamMobile.

    6 comentarii

  1. nu cred ca au fost toate limitate la 15w. spre exemplu samsung a5 2016 are in carcarea fast la 18w

      (Citează)

  2. Ce importanță mai are culoarea când oricum îl bagi într-o husă ? Deci nici măcar n-o să mai vezi că-i roz sau albastru după prima zi.

      (Citează)

    • Personal nu am avut husa la telefoane până acum. Mi se pare de prost gust să pui o husă de 10 lei pe un telefon care costă 3 – 4000 lei. Aia au plătit designeri și ingineri ca să îl facă să arate într-un anume fel, să se simtă într-un anumit fel, să aibă o anumită rezistență și eu vin cu husa din piață la 10 lei. Se presupune că nu îți cumperi telefon atât de scump să mergi cu el pe șantier și că ai grijă de el cât de cât. Iar dacă inevitabilul se produce și te gândești că e un capăt de drum și nu ai alți bani să îl schimbi cu altul la fel, am o veste proastă: înseamnă că nu îți permiteai acel telefon și ai făcut o alegere proastă. E doar părerea mea.

        (Citează)

  3. @pahomi: unii dintre noi chiar lucreaza pe santiere, dar avem nevoie si de un telefon ft bun. Pe mine ma uimeste design-ul telefoanelor, dar dupa ce il scap minim 1 data pe saptamana, pot spune ca in ultimul an as fi schimbat minim 50 tel S9+. Da, sunt prea sarac sa platesc echivalentul a aprox 100.000 lei doar pentru ca sunt neindemanatic si prea mandru sa imi iau husa. Iar husele care le cumpar sunt de obicei Spigen generatia de top, asa ca in nici un caz nu e dinala de 10 lei.

      (Citează)

  4. Radu, iti schimbi telefonul anul asta?
    Sunt curios daca noile generatii (note 10 sau s10+) te tenteaza.
    Ultimele telefoane le-am luat cumva influentat de tine: LG G5 si apoi Samsung S9, dar la ultimul nu prea mai tine bateria.

    M-ar tenta sa il schimb din cauza asta, dar diferenta dintre flagshipurile de anul trecut si cele de anul asta mi se pare prea mica

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus