un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ghid de petrecut (supraviețuit) Valentine’s Day

9 Feb 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

48 comentarii

Articol scris anul trecut și actualizat acum.

Vine Valentine’s Day. N-ai ce să faci. Femeile sunt de două tipuri, cele care abia așteaptă această zi și-ți dau din timp de înțeles că ar fi bine să fie magică și cele care abia așteaptă această zi, dar nu recunosc asta (decât dacă trece și tu nu faci nimic, moment când se supără rău).

Așa că uitați niște idei pentru a petrece într-un mod special ziua respectivă.

ACASĂ

Dacă stați acasă, ar fi bine să iasă o seară romantică. Pentru asta e nevoie de pregătire, iar pregătirea poate însemna:

Flori. Luați din cartier sau de la o florărie mai mare (lanțurile Iris, Floria) sau online (Floria, Flori De Lux). Cumpărând flori online o puteți surprinde mult mai plăcut cu o livrare la locul ei de muncă, spre invidia colegelor; florăriile online includ livrarea în preț, buchetul este însoțit de un mesaj, primiți alerte atunci când este livrat.

O bautură bună. Aici e după gust, poate că vreți să o rupeți pe Aperol Spritz toată seara. Clasic, însă, mergeți pe:

  • șampanie: minim un Cricova Brut rose, care-i decentă, continuând spre altele ușor de găsit precum Martini Asti sau alte vinuri spumante sau prosecco. Șampania adevărată este cea produsă în zona Champagne din Franța și doar aceea are dreptul să scrie acest nume pe sticlă, prețurile fiind în general mai mari. Aici puteți începe cu Prince Laurent, Moet-Chandon, Bollinger, Veuve-Cliquot și până la Dom Perignon. Le puteți găsi fizic prin Mega Image (mai ales cele mari) și Carrefour și Kaufland sau online la eMAG, Carrefour, Bei ce vrei, SmartDrinks, World of Drinks, Fine Store și altele, majoritatea site-urilor numite fiind chiar ale distribuitorilor.
  • vinuri: probabil veți dori roșu. Mie-mi place Feteasca Neagră, dar e după gust. Vă recomand Terra Romana – Millenium roșu, La Origine – Fetească Neagră, Crama Oprișor – Drăgaică Roșie, Purcari – Freedom Blend sau Vinohora, Crama Rătești – Fetească Neagră sau Cabernet Sauvignon, Halewood – Floare de lună private reserve, La Cetate – Fetească Neagră, Gitana Winery – Saperavi (tot o podgorie din Moldova, în ciuda numelui).

Dacă vreți altceva, un Bordeaux merge întotdeauna. Dacă vreți alb, mergeți pe Gramma – Dramatic, Liliac – Crepuscul Fetească regală și albă, Cameleon White – Sauvignon Blanc și Fetească Albă, Clos de Colombes – Petit Clos. Dacă vreți unul alb mai special, încercați Chateau Ksara din Liban, care-i de obicei în Mega Image-urile Concept Store sau online; uneori îl găsiți listat ca fiind din Libia, că unii n-au auzit că Libia și Liban sunt țări diferite.

Mâncare bună. Sper că ați învățat să gătiți, uitați aici diverse rețete.

Dacă nu, comandați ceva bun, găsiți destule variante inclusiv de la restaurante clasice prin Foodpanda. Nu zic că nu-i distractiv și cu pizza, voi vă cunoașteți mai bine. Noi, de exemplu, sărbătorim Valentine’s Day cu KFC și șampanie, e deja o tradiție, dar tot cumpăr și niște bomboane de ciocolată, că-mi plac viața și integritatea mea corporală.

La fel de bine puteți să ridicați voi mâncarea de la un restaurant cunoscut, după ce o alegeți din meniu la fața locului.

Dulciuri: un desert bun merge întotdeauna. Puteți lua prăjituri sau felii de tort de la Paul, Pain Plaisier (recomand doar tortul Egoist), Zexe Braserie, Christine, Marriott șamd.

Bomboane de ciocolată: preambalate de prin Mega Image sau Carrefour, dar ceva străin, sau praline belgiene pe alese de la magazine precum Leonidas.

ÎN ORAȘ

Valentine’s Day nu-i un moment bun pentru burgeri, că nu-i prea romantic când îți cade sosul pe piept. Căutați un restaurant cu o atmosferă intimă, poate cu mici separeuri sau măcar cu un spațiu mai mare între mese, ca să existe o separație între voi și restul celor de acolo. De exemplu Alt-Shift e foarte popular în orice zi a săptămânii, dar stai ca sardelele, mirosind și mâncarea celorlalți.

Restaurante cu mâncare bună și atmosferă potrivită: Bocca Lupo (Eroilor), White Horse (Dorobanți), Hard Rock Cafe (Piața Presei), Sole (etajul 15 pe Ștefan cel Mare), Beca’s Kitchen (Eminescu), Uptown, Cucina (Marriott), 18 Lounge (etajul 18 la Piața Presei), Ethic Wine Tasting Room (Piața Floreasca)

Restaurante scumpe pentru ocazii speciale: JW Steakhouse (Marriott, dacă vă place friptura de vită), Benihana (Sheraton, dacă vă place show-ul teppanyaki), The Artist, Joseph, Cantine de Nicolai, Mica Elveție.

Iată și mai multe idei:

Wine bars: un vin, ceva de ronțăit, o floare, acțiunea continuă acasă. Încercați Abel Wine Bar (Centrul Vechi), Bruno Wine Bar (Centrul Vechi), Wine Bistro (Piața Victoriei), Ethic Wine Tasting Room (unde cumperi toată sticla și au meniu mare de mâncare, practic fiind un restaurant). Alt-Shift are un meniu foarte bun de vinuri la pahar, deși e mereu înghesuială acolo.

Sky bars: localuri la înălțime, deși priveliștea din februarie nu-i ceva frumos, mai ales că se înnoptează repede. Totuși, pot fi o variantă. Locuri cu priveliște frumoasă sunt Sole (Ștefan cel Mare), 18 Lounge (Piața Presei), Silk Panoramic (Universitate), Skybar (Dorobanți), Linea (magazinul Victoria).

Luați flori și bomboane oricum.

CADOURI

Toate magazinele online au diverse propuneri de cadouri pentru el, ea, threesome și alte combinații, ba chiar cu reduceri:

  • BestValue are o pagină bună cu recomandări de cadouri pentru el și ea. Citiți aici cum se cumpără de acolo.
  • Fashion Days pentru el și pentru ea. Astăzi au chiar o campanie specială de reduceri.
  • eMAG – campanie de reduceri pentru Valentine’s Day.
  • PC Garage – pentru că-ți poți arăta dragostea dăruindu-i un mouse bun de gaming.
  • Elefant
  • Sevensins – cadourile pentru bărbați se iau de aici, altfel mergeți pe o băutură sau o carte bună.
  • Lensa – oferte pentru două persoane
  • Floria și Flori De Lux și Olla – flori cu livrare
  • Mobexpert – produse de casă și îngrijire.
  • Avon, Sephora
  • Erotic24

LOGODNĂ, CĂSĂTORIE ȘI ALȚI DEMONI

Aoleu, ce-am zis?

Nu, serios acum, dacă vă pregătiți nunta sau aveți planuri să cereți pe cineva în căsătorie, în luna februarie sunt reduceri de preț pe la câteva magazine de profil. De exemplu, Bijuterii La Rosa oferă 20% reducere la verighete și inele de logodnă, poți încheia acum contractul, beneficiind de reducere, chit că ai nevoie de ele în septembrie. Eu vă recomand și Coriolan, de acolo am cumpărat.

Sunt sigur că sunt și alte magazine de bijuterii care oferă astfel de reduceri, dar nu online. Puteți beneficia de reduceri și la haine sau alte lucruri necesare unei nunți sau logodne acum în februarie, că-i genul acela de perioadă.

    48 comentarii

  1. Clos De Colombes – au si vin rosu – Terra Rossa, Omuletul de Lemn, Cuvee etc…. care sunt surprinzator de bune – bine tre sa stii ce vrei de la un vin rosu, ca daca-ti place de fel demidulce nici nu are rost sa incerci :D

      (Citează)

  2. Ambele link-uri duc la Floria :)

      (Citează)

  3. la capitolul sampanie, nu are rost sa aruncati banii pe rahaturi gen Moet, decat daca sunteti cocalari/pitipoance care vor sa puna poza cu ei si sticla pe FB…o Zarea Diamond collection e ffff buna la pretul ei.

      (Citează)

    • Nu sunt de acord. Puțin vin spumant românesc e de calitate.

      Iar pe șampanie dai banii doar dacă vrei sa zici că ai luat originalul. Dacă vrei vin acidulat, sunt variante mult mai bune de tip proseco, cava șamd, plus ce face Cricova și cred ca am băut și una Halewood bună cândva, plus alea nemțești demidulci care costă pe la 20 de lei.

        (Citează)

    • Decat sampanie/vin, mai bine o tripel si un islay.

        (Citează)

    • Crede-ma…le-am baut cam pe toate…asta are ceva special…

        (Citează)

    • Zarea e o porcarie.Ieftina dar… porcarie.

        (Citează)

  4. Al meu iubit o sa fie plecat in delegatie saptamana urmatoare, iar de Dragobete nu voi fi eu in tara, motiv pentru care sarbatorim in avans (e si aniversarea noastra zilele astea) cu o iesire la restaurant. Ca sa marcam frumos momentul, i-am promis ca-i fac un cheesecake. La inceputurile relatiei noastre obisnuiam si noi sa sarbatorim acest eveniment la kfc, dar m-a convins sa renuntam la aceasta traditie :(
    Acum ma duc singura la kfc :D

      (Citează)

  5. Toate ca toate… dar nu ai zis CÂND este.

      (Citează)

  6. Pfoaii.. cata chinuiala… mai bine ma cert cu acum si ne impacam dupa 8 martie :)

      (Citează)

  7. Nu exista nici un Sf. Valentin pe data de 14 februarie, nici in religia catolica si cu atat mai putin in cea ortodoxa. Deci nimic special pentru o zi care nu exista decat pentru mintile slabe care n-au facut nimic tot restul anului.

    Te invit sa gasesti ceva pentru ziua de 14 februarie pe site-ul oficial al papalitatii:
    http://w2.vatican.va/content/francesco/it/events/thismonth.dir.html/2017/2.html

      (Citează)

    • Vrei sa zici ca Valentine’s day e doar o conventie sociala, fara fundament in vreo legenda, precum celelalte sarbatori?
      Incredibil!

        (Citează)

    • Du-te, mai! Argumentele astea de negatie sunt pentru noi, aci. Eu vreau sa te vad cand i le spui gagicii.
      Pe aia cu “mintile slabe” vreau sa aud cand i-o spui :).

        (Citează)

    • RADULE, BAGĂ LA LOC VOTURILE, CĂ N-AM CUM SĂ-MI ARĂT APRECIEREA FAȚĂ DE GEANI MUCEA!! :))

        (Citează)

    • Sf. Valentin nu este gasit nici macar in religie, Craciunul si Pastele macar mai apar pe acolo.

        (Citează)

    • Dpdv al vanzarilor, februarie era o luna aproape moarta, asta pana cand capitalistii au gasit solutia. Au preluat de la crestini o alta zi din calendar dedicata unui sfant, au mai adaugat ceva paganisme deoarece asocierea unui sfant martirizat cu o zi romantica dedicata indragostitilor era cel putin deplasata, au impachetat totul frumos si au oferit-o maselor spre a fi consumata in fiecare an, pe data de 14 februarie.

        (Citează)

  8. Super. Mersi de ajutor. Am facut deja rezervarea la unul din cele recomandate de tine.

      (Citează)

  9. sfat: te cuplezi cu una nascuta pe 14.02

      (Citează)

  10. animaloo:
    sfat: te cuplezi cu una nascuta pe 14.02

    Eu chiar m-am însurat… a mea jumatate e născută pe 14.02… asa scap mai ușor . ;)

      (Citează)

  11. Madalina: urile relatiei noastre obisnuiam si noi sa sarbatorim acest eveniment la kfc, dar m-a convins sa renuntam la aceasta traditie :(

    de aia esti grasa.

    dar de sampanie dorato ce ziceti?

      (Citează)

  12. Al 2-lea nume al meu e Valentin. Cu mâna pe pipotă vă jur că n-am primit nik de la vre-o donșoară/doamnă. Nu așa se face? Ok…
    Bon, o shawarma cu icre negre și o pălincă de pe Valea Vișeului o să fie tratamentul meu.

      (Citează)

  13. catalinx:
    Pe aia cu “mintile slabe” vreau sa aud cand i-o spui :).

    Stai linistit, au avut parte si de mai rau.

      (Citează)

  14. Eu nu mai pot cu valentines.

      (Citează)

  15. Tip: trimite-i flori la locul de munca, dar nu spune de la cine sunt. Daca vine acasa fara ele, inseamna ca te inseala.

      (Citează)

    • =))
      Daca le lasa la birou, verifica tottusi daca s-a laudat cu ele pe facebook inainte sa tragi concluzia

        (Citează)

  16. Un sky restaurant trendy fancy cool: Nor (in Sky Tower).

      (Citează)

  17. Sfat pentru iesit in oras la masa: evitati orice loc in care ti se sevreste farfuria cu mancare pe o foaie de hartie, Hard Rock Cafe inclus.

      (Citează)

  18. Nu mergem link-ul pentru Bijuterii-La Rosa

      (Citează)

  19. Viza de SUA ii trebuie proastei, sa se duca unde-s toti tampitii cu mintea slaba care se agita pentru o sarbatoare inventata.

    Un sfant care nu mai exista nici macar pentru Vatican sau biserica catolica, dar idiotii se agita.

      (Citează)

    • Dar nu cred că are vreo legătură cu sfântul. S-a trecut dincolo de asta, s-a decis că 14 feb e cu iubăreli și aia e.

        (Citează)

    • N-am fost in comitetul in care s-a decis. Mizeria asta imi incalca dreptul meu de a nu fi asediat de tampenii care perpetueaza o minciuna. N-ai nevoie de o zi dedicata ca sa faci un gest.

      Chiar, mie imi place ideea de Purge day may mult decat Vagina day. Ghici care din zile ar fi mai utila pentru societate.

        (Citează)

  20. Mai bine un film vizionat acasă, unul lacrimogen (Notebook) sau o comedie (Knocked Up), o pizza si vin rosu, ceva românesc sau moldovenesc (Cricova, Purcari) apoi niște sexuț și gata ai scăpat.
    De 8 Martie schimbi vinul și filmul.
    http://www.revino.ro/upload/files/harti/Harta_viticola_Romania_-_Crame_2017.png

      (Citează)

    • Cumpărați flori din Kaufland sau Lidl, crini, lalele sau trandafiri la preturi normale, nu dați bani țiganilor care cresc preturile și fac evaziune.

        (Citează)

  21. nwradu:
    Depinde de specific, alea americane cam așa au tradiția.

    Sigur, cel mai bine ar fi să fii servit în farfurii încălzite.

    Sfatul meu este pentru cei care cred în sf Valentin, Moș Crăciun etc. Sigur că la fast food nu o să ai parte de serviciu a la carte. Dar parcă nu se potrivește cu ocazia.

      (Citează)

  22. De sf. valentin imi doresc sa aiba si el meu sot putin mai mult timp liber pentru a ne putea juca impreuna mmorpg-ul preferat (sa incepem mai deveme de 8 pm). In ceea ce priveste mancarea, cred ca o sa ii pregatesc niste budinca de gris cu dulceata ca isi doreste sa manance asta. Da.. nu imi doresc ceva special. Doar sa farmam in joc. :))

      (Citează)

  23. Ghid de supravietuire;
    Pasul 0: Ignore this shit.

      (Citează)

  24. “acum ma duc singura la KFC” – best comment ever! :)) fully approve!

    Madalina:
    Al meu iubit o sa fie plecat in delegatie saptamana urmatoare, iar de Dragobete nu voi fi eu in tara, motiv pentru care sarbatorim in avans (e si aniversarea noastra zilele astea) cu o iesire la restaurant. Ca sa marcam frumos momentul, i-am promis ca-i fac un cheesecake. La inceputurile relatiei noastre obisnuiam si noi sa sarbatorim acest eveniment la kfc, dar m-a convins sa renuntam la aceasta traditie :(
    Acum ma duc singura la kfc :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus