un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Reduceri între 4 și 14% la SSD-uri

15 May 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

nand_flash_ssd_samsungÎn ultimii doi ani SSD-urile sunt printre cele mai căutate componente de PC, așa că voi continua să vă arăt oferte bune pentru ele, atunci când apar. Astăzi, de la PC Garage.

Până pe 26 mai PC Garage are reduceri între 4% și 14% la foarte multe SSD-uri de la diverși producători și de diverse capacități. Reducerile nu sunt mari, par făcute din profitul magazinului, nu în colaborare cu producătorii, dar multe unități ies cu câteva zeci de lei mai ieftine decât în alte unități.

Uitați câteva variante bune:

  • Kingston 120 GB – 289 lei. Un SSD entry-level, dar cu capacitate suficientă pentru a înlocui hard-diskul unui laptop, făcându-l mult mai rapid, silențios și crescându-i autonomia bateriei.
  • HyperX 120 GB – 354 lei. Dacă vreți ceva mai bun, mergeți pe gama HyperX de la Kingston, sunt făcute pentru performanță.
  • Samsung Evo 250 GB – 629 lei. Despre Samsung se spune că face unele dintre cele mai bune SSD-uri, ceea ce nu-i de mirare, având în vedere experiența lor în memorie flash.
  • Kingston 240 GB – 494 lei. Un preț bun pentru această capacitate.
  • Intel 240 GB – 689 lei. Acesta are garanție 5 ani, fiind posibil o soluție mai bună decât Samsungul de mai sus.
  • Samsung EVO 500 GB – 1099 lei. Pentru cei cu bani.

Analizați întreaga ofertă pentru alte capacități și SSD-uri Crucial, SanDisk, Corsair, Kingston, Samsung, Intel și Adata.

    10 comentarii

  1. Stati departe de Kingston, le-au modificat memoriile la ultimile serii si au performante proaste, foarte aproape de HDD clasice.

      (Citează)

  2. Tocmai ce mi-am luat un Samsung 840 EVO de 250 (daca n-am fost destul de rapid sa-l scap pe nashu_mare de ssd-ul lui). Cu tot cu reducere, e maricel pretul la PC Garage. Eu am dat pe el putin sub 600 de lei. Fara nici o reducere. Mi se pare ca magazinele romanesti nu se joaca cand e vorba de adaos. Pun acolo, sa fie.

      (Citează)

  3. Sabotor,
    furnizorii pun adaosuri mari, nu magazinele….

      (Citează)

  4. @Alexandru
    Ma rog, furnizorii atunci. Oricum e cel putin stupida situatia – poti cumpara de pe amazon.de acelasi ssd (http://www.amazon.de/gp/product/B00E391OX6/ref=s9_simh_gw_p147_d0_i1?pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=06ZCYC5PHA2SVKPZ5JFZ&pf_rd_t=101&pf_rd_p=455353807&pf_rd_i=301128) la 589 de lei (cu tot cu transport). Nu se prea justifica diferenta de inca aproape 100 de lei (ma refer la pretul fara reducere). Norocul lor (magazinelor/furnizorilor) ca nu s-a prins multa lume ca poate cumpara de pe amazon.

    Ca idee, eu l-am cumparat cu aprox. 598 de lei dintr-un magazin fizic. Pentru ca da, poti sa ai preturi ceva mai mari decat amazon – si e si normal: trebuie sa tii un magazin fizic, ceea ce inseamna ca trebuie sa inchiriezi un spatiu intr-un oras in locul uni depozit in afara orasului de unde trimiti toata marfa. Dar daca diferenta e prea mare, in mod normal te-ar penaliza clientii. De ce ai plati 672 de lei pe o chestie ce-ti vine acasa cu 589 de lei? Pe mine sincer ma mira comertul din Romania. E absolut atipic.

      (Citează)

  5. @Sabotor
    Transportul de l-ai pus este strict ca sa arati ‘cat de rele’ sunt magazinele din Romania (probabil de aici si nickname-ul), sa-ti explic si de ce:

    1. Direct nu livreaza in Romania
    2. Intermediarii de pe diverse forumuri iti iau cu siguranta mai mult de 10 EURO (cat ai estimat tu ca ar fi transportul).

    In plus, te alegi cu un produs care, daca s-ar defecta ai plati pe garantie inca minim 40 EURO (transport dus-intors catre service)

    Eu am patit-o cu un telefon luat de pe Play Store, a fost praf in ochi cu toate comisioanele care le-am platit bancii (am virat banii intr-un cont din alta tara) plus transportul platit (25 lire din UK pana in Romania, e surprinzator de mult fata de cei 10 EURO zisi de tine, nu?). In final am platit cam acelasi pret ca in Romania doar ca nu am garantie, sper totusi sa nu se strice.

    Deasemenea, poti alege sa cumperi de la orice magazin din Romania care are cel mai mic pret din price.ro (foarte probabil sa castige 2-3 lei la pretul afisat, adica la un produs de 600 lei) insa vei avea sansa sa constati ca si-a schimbat peste noapte proprietarul si garantiile nu mai sunt valabile (cum au fost pana acum debo.ro, dc-shop.ro si multe altele), dupa aia vei injura pe toate forumurile ca ce teapa ti-ai luat tu si in ce tara nedreapta traiesti, dar nu o sa te invinuiesti niciodata ca te-ai zgarcit la 20 lei (o shaorma) cand ai achizitionat initial produsul.

      (Citează)

  6. @alexEAT
    daca urmezi linkul, o sa vezi ca acel HDD poate fi trimis in Romania, pretul cu tot cu transport l-am aflat pentru ca am incercat sa fac comanda pentru o adresa de Romania, anuland-o la chiar ultimul pas (ultima confimare, unde-ti afiseaza si pretul cu tot cu transport) stii, ca sa nu vorbesc prostii.

    Da’ pentru ca-s om bun, mai fac o data si fac si un screenshot – ia uite: http://i59.tinypic.com/ml57gg.png

    Asa, cat face 133 de euro? Ia sa vedem: https://www.google.com/search?q=133+eur+to+ron

    Livreaza direct in Romania? Livreaza? Garantie, etc? Nu stiu ce experienta au altii da’ cand a fost vorba de returnat pentru garantie n-am platit niciodata transportul. Si nu uita, nu vorbim de magazin mic, sa ai probleme, ca e amazon. Si de unde l-am luat eu, cu 9 lei mai mult decat pretul de la amazon cu tot cu transport, iarasi nu e magazin mic ci cel mai mare retailer din Cehia. Asa ca, te rog, explica-mi cum eu gresesc si sunt rau intentionat si doar vreau sa arat cat de rele sunt magazinele din RO (asta nu stiu de unde-ai scos-o, ca eu n-am zis ca-s rele, eu am facut niste observatii; TU ai ajuns la concluzia ca-s rele magazinele din RO).

    Multumit?

      (Citează)

  7. @alexEAT: Amazon livrează în România. Luat anul trecut, de Black Friday un Samsung 840 Pro 256 GB de pe Amazon UK.
    https://www.youtube.com/watch?v=AbLpGCCHUr4

    Și pun în mâna în foc pentru SSDurile Samsung. Merge brici și mă văd spunând asta și peste 5 ani!

      (Citează)

  8. @Sabotor

    Am ramas in urma cu vremurile se pare, stiam ca livreaza doar cateva categorii (SSD-urile nu erau una dintre ele).

    Insa tot nu sunt de acord (probabil nu sunt la fel de chitros sa ma uit la fiecare cent, probabil tine de fiecare om), sa zicem ca ti se strica SSD-ul, il vei duce la magazinul fizic din Cehia?

    Uitandu-ma totusi la diferentele reale nu vad sa fie asa mari, sub 5% intre pretul de pe amazon Amazon vs. PCG si sub 4% intre pretul ‘celui mai mare retailer din Cehia’ vs PCG.

      (Citează)

  9. @alexEAT
    eu stau in Cehia; oricum, era doar ca exemplu cam cum as vedea eu ca ar trebui sa stea treaba. Iar daca cumperi ceva de pe amazon, vandut de amazon, cand trimiti ceva in garantie nu platesti transportul.

    Mai, cum nu vezi diferente mari? 672 vs 589/598? (Luam drept referinta pretul fara reduceri, ca ala e pretul normal, nu ala redus; reducerile vin si pleaca).

    Si sa nu ma intelegi gresit, n-am nimic cu PC Garage sau orice alt magazin, scopul lor e sa vanda cu pretul cel mai mare posibil. Daca lumea prefera sa dea 672 (sau, hai, 625 ca-i la reduceri) si sa cumpere de pe PC Garaga, treaba lor. Da’ mi se pare aiurea cand il poti avea adus acasa, din Germania cu 589. Si nu e chestia ca sunt chitros, pur si simplu nu vad de ce as da mai multi bani, fara sa primesc ceva in plus de banii aia. Asa cum magazinele incearca sa vanda la cel mai mare pret posibil, datoria clientilor ar fi sa cumpere la cel mai mic pret posibil.

      (Citează)

  10. Ca sa fim corecti, doar V300 sunt mizerabil de proaste dintre SSD-urile de la Kingston.
    Crucial M500 sunt vechi si slabe
    Samsung sunt recomandate din inertie
    ADATA SP920 = Crucial M550, pentru ca-s facute la Micron, si amandoua sunt foarte bune pentru pus sistemul de operare pentru ca lucreaza foarte repede la accesatul fisierelor mici

    Incepe sa fie rentabil un SSD de 240/256 Gb, pretul pe Gb a scazut si a devenit decent, eu deja vad o crestere a interesului pentru capacitatea asta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus