un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Marea prefăcătorie

15 May 2014  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Cei din guvern se prefac că vor construi diguri și ce mai înseamnă infrastructură. Se merge cu bărcuța la inundații, se fac vizite pe șantierul autostrăzii, se dau declarații înflăcărate, apoi toți merg acasă și nu se mai întâmplă nimic.

Cei din Parlament se prefac că înțeleg rolul important pe care-l au în conducerea țării. La alegeri e plin de sloganuri patriotice. În practică, pentru a-și încasa salariul tocmai au făcut o ședință parlamentară care a durat fix 23 de secunde, cât să bifeze fiecare pontajul și să plece la treburile personale. 

Dacă cei din conducere doar se prefac că muncesc pentru oameni, și oamenii se prefac că le-ar păsa. Urlă cu trei guri atunci când au loc vizitele de mai sus, dar apoi se duc la cârciumă și privesc cum cresc apele, așteptând un motiv pentru a se plânge din nou.

Alții sunt scandalizați de situația țării și se prefac că protestează cu toată forța. În practică, este mai simplu să stai ca un popândău în Piața Universității și să zici că așa ai protestat. Uitați-vă și la acest reportaj unde localnicii protestează blocând un drum național prin traversarea continuă pe trecerea de pietoni. Dacă vă uitați cu atenție, veți vedea că jumătate dintre ei sunt copii și tineri care probabil nici nu au carnet de conducere, dar e amuzant să protestezi și să traversezi ca prostul de colo-colo, strigând ceva ce-ai auzit de la alții, fără să știi nici tu prea bine ce. Stăm degeaba și pierdem timpul, dar #uniți.

Unii se prefac că încearcă, alții se prefac că sunt nemulțumiți, în practică se formează un cerc vicios pentru că “merge și așa”. Merge, dar cu viteza melcului și cu furt masiv de bani. Nu mai țin minte cine a inventat vorba aceea cu “noi să fim sănătoși”, dar a făcut un mare deserviciu țării, fiind acum folosită ca scuză generală.

Ăsta de mai jos n-a fost în stare să scrie cuvântul “cetățenească”

feat_greva

Oamenii aceștia trebuie felicitați. Să le arăți autorităților că le-ai făcut tu munca, în timp ce ele stau de pomană și incasează și bani pentru asta, este o bătaie de obraz mult mai bună decât protestul “cetățesc”.

    6 comentarii

  1. Laudabil, dar filmulețul demonstrază din punctul meu de vedere exact ideea de “Merge și așa”.

    Au aruncat banii pe fereastră punând nisip în găurele.

      (Citează)

  2. trebuie sa constientizam ca traim intr-un continuu bombardament informational atent studiat, menit sa dezinformeze in legatura cu mai multe aspecte printre care toti politicienii sunt corupti, Europa e o iluzie, nu trebuie sa fim independenti energetic inca .. etc, prin prisma asta primul exemplul mie imi da speranta de fapt.

    In primul rand ca oamenii au inteles sa protesteze pentru ceva ce-i priveste direct – drumul din localitatea lor, intelegand ca banii din impozitele luate trebuie sa se vad odata si odata in lucrari de infrastructura, intr-un fel cer socoteala celor pe care i-au ales si asta e un lucru bun.

    In al doilea rand, faptul ca sunt tineri e inbucurator, chiar daca acum nu prea inteleg de ce protesteaza, unii dintre ei o sa inceapa sa fie mai constienti de ceea ce este in jurul lor dpdv politic, adica exact ce nu isi doresc partidele cu electorat captiv.

    Al doilea exemplu al tau face parte din campania aia studiata de care aminteam..

      (Citează)

  3. @2DU: ai vrut tu sa spui ceva, dar esti inbucurator de confuz.

      (Citează)

  4. @ipo, apreciez vigileta ta.

      (Citează)

  5. Intamplarea face ca sunt la curent cu dedesubturile subiectului “cetatenii si-au asfaltat propriul drum”. Inamicii politici ai primarului au starnit “protestul” si tot ei au venit cu materialele, le-au dat “voluntarilor” unelte s.a.m.d., asa ca mai usor cu lauda, ca televizorul minte poporul.

      (Citează)

  6. @2DU: ” apreciez vigileta ta” -> QED.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus