un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tigru și dragon, partea 2

29 Jan 2013  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

tiger_dragonCrouching Tiger, Hidden Dragon (Tigru și Dragon, în română) este unul dintre filmele mele preferate. O poveste foarte frumoasă de dragoste, lupte excelent coregrafiate, imagini excelente, regie perfectă, actorii potriviți.

Se face o continuare. E foarte posibil ca numele să fie Silver Vase, Iron Knight, numele cărții pe care se bazează.

According to Deadline, the project will shoot in Asia from a script by John Fusco (The Forbidden Kingdom, Hidalgo), with Harvey Weinstein producing and veteran Chinese director Ronny Yu in talks to direct. Ang Lee, who directed the first film, is currently not involved with the followup.

Sună trist. Ang Lee este cel care a făcut magic acel film. Ronny Yu a regizat multe filme chinezești, dar și Freddie vs Jason. Nu zic că va fi rău, dar mă aștept să fie diferit.

sursa: IGN.

În alte știri despre filme, J.J. Abrams va regiza Star Wars episodul 7, cu dată de lansare în 2015. Tot el se ocupă și de noile Star Trek, ceea ce sunt sigur că pentru multi fani ar fi un conflict puternic de interese.

    6 comentarii

  1. o, da … unul din filmele mele preferate! cand te gandesti ca a lansat o moda in China, de atunci tot toarna numai drame istorice cu oameni care zboara.
    cand am fost in China am vizitat satul in care zboara baietii pe acoperisuri, e inclus in patrimoniul Unesco. cauta “Hongcun Village” :) cu gogu.

      (Citează)

  2. nope, a lansat-o si in China, daca inainte faceau un alt tip de filme istorice, cam tot ce am vazut de atunci urmeaza linia impusa de filmul asta. din torentul asta de filme unul din preferatele mele este “Hero”.

    la Hollywood nu au aparut prea multe filme din astea in schimb piata americana + cea europeana au inceput sa consume mult mai multe filme chinezesti. un efect asemanator l-a avut “Oldboy” asupra consumului de film coreean de calitate (nu telenovele mizere).

      (Citează)

  3. Uite ce am gasit la o cautare rapida:

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=uNu8IWGLopg#t=101s

    Produs in 67.

      (Citează)

  4. Qinggong (traditional Chinese: 輕功; simplified Chinese: 轻功; Mandarin Pinyin: qīnggōng; Jyutping: hing1-gung1; literally “light function”): A form of real Chinese martial arts. In wuxiastories and films, however, its use is highly exaggerated to the point that characters can circumvent gravity to fly, cover tremendous distances in a single stride, glide across surfaces of water, scale high walls and mount trees.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Wuxia

      (Citează)

  5. @nashu mare:
    “A touch of zen” este un film 100% taiwanez si oricat ar zice China, Taiwan e o tara diferita.

    in alta ordine de idei, nu cred ca am zis undeva ca nu “zburau prin copaci” inainte de Crouching Tiger. Am zis doar ca dupa ce asta a avut un succes imens in China si in afara, genul asta de film a devenit ultra-popular (dramele istorice deja fiind deja foarte prizate in China, mai ales pe fondul istorico – nationalist). Consecinta 2 a fost popularitatea crescuta in Europa, unde inainte filmele astea erau urmarite de o mana de oameni.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus