un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fotografii dintr-un penthouse de la înălțime din Primăverii

10 May 2024  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Ploaia de marți seara m-a prins într-un penthouse de pe Primăverii. Am avut cea mai bună priveliște la fulgere și un dublu curcubeu care pornea de undeva din Pantelimon și se și termina spre Băneasa. Au fost nori dramatici, soarele undeva la apus ilumina în auriu totul, verdeața din copaci încă are acel verde viu de primăvară.

Am făcut câteva fotografii.

Sunt ușor editate cu Luminar Neo, dar nu ceva exagerat. M-am jucat un pic cu programul ca să văd ce poate.

Penthouse-ul a fost genul acela de apartament care te face să vrei să câștigi mai mulți bani. Camerele, na, frumos decorate, tavan înalt, ferestre mari. Etajul superior avea chiar sticlă aproape de jur împrejur, plus un balcon care înconjura vreo 70% din suprafață.

Într-un loc avea și o terasă de aproximativ 80 de metri pătrați cu o priveliște de vreo 230 de grade de jur împrejur. Se vedea totul de la Podul Băneasa spre Sky Tower, Floreasca, Ștefan cel mare și înapoi spre clădirea televiziunii (care arată tot mai rău). Era și cea mai înaltă clădire din zonă, cu vreo 8 etaje, iar de jur împrejur era deja totul construit și deci nu mai avea cine să-ți blocheze priveliștea panoramică. Mi-a plăcut, aș putea locui așa.

    13 comentarii

  1. eheee… nici nu ti mai trebuie casa cu asa apartament…

      (Citează)

  2. Toate bune si frumoase.
    Problema e ca penthouse-ul ala in Primaverii costa probabil undeva in jur de €1 mil.
    La pretul ala poti sa cumperi o casa in Cote D’Azur Franta sau in Costa del Sol in Spania. Sa nu mai vorbim de zeci de alte locuri frumoase si calde.
    Nu stiu despre voi dar eu parca as prefera sa stau in Cannes, Nice sau Malaga in loc de Bucuresti.

      (Citează)

    • Daca faci genul ala de bani in Romania inseamna ca ai nevoie sa stai aici, sa fii conectat la chestii, sa ai discutii cu oameni in parcarea spitalului sau ministerului, sau pe la terasele din Herastrau de le vezi pe geam.
      Castelul in Franta il iei din urmatorul milion.

        (Citează)

    • Cu 1 milion de euro nu îți iei ni studio într-o zona echivalentă dintr-o capitală Europeană. Și nici pe Coasta de Azur nu iei ceva echivalent ca zonă ( nu mă refer calitate, finisaje, și ce o mai fi, mă refer la zonă strict și blazon)

      Zona aceea din București oferă o calitate a vieții foarte bună. Eu cred că avem și darul ăsta de a ne subestima puțin orașele și beneficiile pe care le avem.

      Inclusiv în Ferentari, sunt zonele alea de case unde oamenii au și curte, spre deosebire de cartierele sărace din vest unde la curte de peste 15 m2 nici nu poți să visezi.

        (Citează)

  3. N-au probleme cu țînțarii, de la băltoaca aia?

      (Citează)

  4. Nu trebuie sa faci multi bani, trebuie doar sa te faci primar sau sageata a primarului si primesti “gratis” (revedeti Recorderul cu Negoita drept bibliografie)
    Multe apartamente de genul asta sunt cu probleme la autorizatii (s-au construit 2-3 etaje peste PUZ, sunt trecute drept etaj tehnic sau alte minuni) si se fac cadou sau se cumpara cu sacosa de cash pentru ca ar pica testul la o investigare de catre banca, de exemplu.
    Sigur, cazul de fata se exclude.

      (Citează)

  5. Heh, a plouat un pic după ce-am plecat.

      (Citează)

  6. Am aflat intamplator ca intodeauna sunt 2 curcubee. In general unul este usor vizibil, cel de-al doilea mai greu, dar este acolo.

      (Citează)

  7. Faci și o filmare cu un tur complet al penthouse-ului? Pe modelul Enes Y.

      (Citează)

  8. Blackskull:
    N-au probleme cu țînțarii, de la băltoaca aia?

    Tzanzari ii inteapa doar pe saracii de mai jos, care nu au avut decat 500-600k.

      (Citează)

  9. Penthouse-ul e al nasului? :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus