blog demisec cu note fine de tehnologie

Out of office pentru o vreme. Mă găsiți în Instagram Stories și o să pun diverse și pe Facebook. Robotesc și la canalul de YouTube.

ING mizează pe online

12 Apr 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Am fost ieri la lansarea site-ului ebank-ing.ro de la ING. Veţi spune că e doar un site, ce-i aşa special la el; aşa m-am gândit şi eu la început, dar apoi mi-am mai recapitulat în minte ce-am auzit la prezentare şi mi-am dat seama că este mai mult de atât.

Vedeţi voi, Ebank-ING.ro reprezintă de fapt importanţa pe care ING o dă online-ului ca mediu de dezvoltare a serviciilor bancare. Au avut un clip de prezentare foarte amuzant din care reieşea totuşi ideea că oamenii petrec timp prin bănci deşi acest lucru nu este deloc necesar. Stai la coadă ca să deschizi un cont, ca să plăteşti o factură, ca să pui bani pe card şi tot aşa. ING vrea să elimine complet asta şi momentan reuşeşte.

Ştiţi sistemul. Banii îi alimentezi în cont direct de la bancomat, prin Homebank poţi face orice plată sau transfer, iar zilele trecute mi-am deschis un cont nou în câteva secunde, totul online. Au aplicaţii pentru mobil, ba chiar serviciul Fastpay îţi va permite să plăteşti facturile de pe mobil, scanând un cod de bare de pe acestea cu camera foto. Ai nevoie de ajutor? Au chat online cu operatorii. Sistemul merge.

Ce cred eu este că ING are toate aceste funcţii, dar vrea să le anunţe şi să le scoată în faţă către şi mai mulţi oameni. Până acum erau parcă adresate clienţilor (300.000 din cei 1.000.000 de clienţi ai băncii folosesc Homebank), acum sunt adresate şi tuturor celor care sunt nemulţumiţi de sistemul bancar de la alte bănci şi trebuie să afle că există şi o alternativă.

ebank-ing.ro prezintă toate acestea bine organizat, succint şi foarte amuzant, ca o adevărată platformă educativă. Dacă intraţi pe site veţi descoperi prezentări amuzante ale serviciilor online, beneficiile acestora, oameni precum “Tigroaica” sau “Cel înţelept” care să vă asiste, unelte precum Eliminatorul de cozi sau Dispozitivul de stat acasă când plouă şi tot aşa. Îmi place, aş vrea să ştiu cine l-a gândit, împreună cu acele clipuri video foarte amuzante.

Îi admir pe cei de la ING pentru avangardismul de care dau dovadă. Sunt sigur că o gramadă de oameni nu s-ar descurca fara ghișee clasice și OP-uri vizate de mână, deci cu atât mai mult îmi place că ING insistă pe online nu ca pe o nisă, ci ca modul principal de lucru cu banca. Suntem tot mai aproape de acel moment al bancilor complet online, care să nu mai aibă nici măcar un ghișeu, totul făcându-se prin Internet.

Mai jos fotografii și un clip video cu experimentele cu care ne-am distrat acolo. În primul se turna lichior printr-un mulţime de pipete în apă cu calciu, lichiorul transformându-se în mici sfere asemănătoare icrelor de Manciuria, apoi spuma de ciocolată era congelată în azot lichid, dar se topea imediat în gură. Deh, bucătărie moleculară.

Am pus pe Skydrive și comunicatul de presă oficial și prezentarea sistemului ebank-ing.

  10 comentarii

 1. I love ING! :)

    (Citează)

 2. Pentru ca nu multi stiu, si poate afla de aici.
  La multimat poti alimenta chiar si cu EURO, banii fiind convertiti automat in RON la cursul zile ING, si disponibili imediat in contul curent :)

    (Citează)

  • @CMGeorge: nu multi au euro in mana :P Dar merge la orice multimat asta sau sunt unele mai speciale?

   Singurul lucru care ma deranjeaza la partea online este ca extrasele de cont sunt disponibile doar pe ultimul an. Daca tot e online, de ce nu toate?

     (Citează)

 3. In Cehia ING-ul este precum era in Romania la inceputurile lui. Defapt ING nici nu prea exista in Cehia.

    (Citează)

 4. @nwradu Da, merge la orice multimat.
  Striu ca nu are oricine (nici eu :P) dar in caz ca te trezesti cu asa ceva in mana, e bine de stiut ca nu trebuie sa faci 2 drumuri (1 pana la o casa de schimb, si altul la banca :) )

  Atentie. Chiar daca deti cont in EURO, banii vor intra tot in contul de RON.

  Din cate am inteles in curand se vor putea depune euro, in contul euro, folosind un cont euro atasat. (cam mult euro pe aici :) )

    (Citează)

 5. Nu stiu ce sa zic despre conturile in Euro, eu personal nu mai gasesc optiunea sa deschid un cont in EURO din HomeBank si acum cateva luni stiu sigur ca era acolo.

    (Citează)

 6. ING mizeaza intr-adevar mult pe online. Am fost saptamana trecuta sa deschid un cont bancar si am analizat ofertele a 5-6 banci cu filiale in Romania. Dintre cele la care am fost, ING a fost singura banca oferind online banking gratuit. :-)

    (Citează)

 7. Din pacate, bancomate de la care poti sa scoti EURO sunt doar vreo 3 in tot Bucurestiul si daca vrei sa scoti de la casierie, ghinion ! Doar vreo 5 banci ING in tot orasul au casierie. In rest, imi place foarte mult faptul ca iti poti alimenta singur contul. Sa nu mai spun de toate functiile pe care le are homebank-ul.

    (Citează)

 8. @Alex In Home Bank (noua interfata) exista Conturi, Carduri -> Vreau Cont/Card. De acolo se poate deschide cont EURO & USD.
  Momentan situl e cam in lucru, deci poate mai dureaza putin pana apare si la tine.
  Lafel poti de acolo sa atasezi si un card unui cont.

    (Citează)

 9. O mica rectificare.
  Daca ai Visa Classic in euro, cica poti pune cu el euro direct in cont de euro :)

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus