un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Muncă muncă muncă

15 Jan 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Observ că este la modă să dai zilnic pe Twitter link la review-urile tale de câte 3-5 ori şi eventual să faci asta timp de o lună după ce le-ai scris, că poate mai le citesc unii sau alţii. Mie mi se pare oarecum inutil şi un fel de a bate la cap pe cei ce te urmăresc pe Twitter. Cine a vrut să citească a citit din prima. Cine vrea să citească după o lună, caută pe Google.

Aşa cum se întâmplă, Google ştie cine le scrie şi când. În cazul review-ului Transformer Prime, de exemplu, sunt pe primul loc în căutări după ce am fost şi primul din România care a scris un review complet la această tabletă. Review-ul a fost dat o singură dată pe Twitter, automat. O dată şi pe Facebook, pe pagina blogului, nu pe a mea personală. Nu am dat nici click pe +1 cu asta, nu mi-am dat nici singur like.

Anul trecut a fost unul bunicel. Am scris multe review-uri în premieră în România, din ce ţin minte printre acestea fiind şi:


Am avut şi alte aparate din prima zi în care au ajuns în România, precum iPhone 4S, Galaxy Nexus sau Nokia N9, dar le-au avut şi alţii, aşa că nu mai contează exact cine a scris primul şi cine după încă o zi.

Acum nu mai țin minte la care am avut exclusivitate pentru ca n-am menționat asta în review; important pentru mine este sa fie scris bine și să fiu pe lista care trebuie atunci când se împart aparate la test. Zâmbesc răutăcios de fiecare dată când văd ca alții scriu despre gadget-uri pe care eu le-am avut de acum 2-3 luni.

    5 comentarii

  1. Bravo si la mai multe recenzii in 2012. Apar si eu pe locul 2 la review-ul lui Prime, desi l-am avut abia in urma cu cateva zile. Apar pe acolo si pentru ca sunt in lista ta de Google Plus. Un Google Plus care de multe ori strica relevanta cautarilor. :)

      (Citează)

  2. La Lumia 900 am scris cu 6 zile inaintea ta. :) http://www.gadget.ro/nokia-lumia-800-review/, dar eu nu pun pret asa mult pe exclusivitate.

      (Citează)

  3. Rezultatele muncii se vad. Faptul ca esti primul reflecta si profesionalitatea reviewurilor. Felicitari la mai mare!

      (Citează)

  4. foarte bine ca nu-ti dai singur like, sa-ti dai like la propriile postari sau actualizari e ca si cum ti-ai scotate-o din pantaloni si pe urma tot tu ti-ai…si anume suge-o singur, daca mi-e permisa licenta poetica :)

      (Citează)

  5. Totusi as vrea pe 2012 mai multe concursuri gen cel cu HTC RADAR vreau sa revin in forta cu review-uri de data asta o sa-l fac profesional :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus