un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Acum se vede că nu avem lideri

15 Jan 2012  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Iată şi momentul în care se vede că România nu are lideri adevăraţi nici la putere şi nici în opoziţie.

Pe preşedintele Băsescu l-am văzut ultima oară vineri, declarând că doreşte retragerea legii sănătăţii. Un fel de “bine, nu mai fac nimic, rămâneţi aşa”, deşi nu este logic că doar după un protest de 3000-5000 de persoane în total să suceşti aşa repede o lege, nu într-o ţară cu 20 de milioane de oameni. Unde e Băsescu acum? Nu ştiu, a plecat din Bucureşti, probabil la munte în weekend.

Nici o declaraţie, nici un îndemn la calm, nici un îndemn la proteste paşnice. Lipseşte.

Boc nu se ştie unde este. Primul-ministru, împreună cu ministrul de interne, ar fi trebuit să fie mereu prezenţi în atenţia televiziunilor şi să iasă cu declaraţii. Să reafirme încrederea în jandarmi, să îndemne la calm, să spună ce şi cum se întâmplă şi de ce, să confirme că abuzurile vor fi anchetate. Nu se ştie unde sunt, probabil stau ascunşi pentru a nu reaminti protestatarilor de ei şi de Piaţa Victoriei.

Opoziţia? Ponta şi Antonescu habar n-au ce să facă. În mod spontan au apărut proteste pe care ei nu le-au putut porni anterior cu bani şi îndemnuri. Încearcă acum să se lipească şi ei de protestatari, dar nu-i vrea nimeni şi nici nu i-am văzut în vreun studiou de televiziune. Chiar aşa, să fie weekend şi să-i fi prins revoluţia pe picior greşit pe toţi cei ce au interese de la ea?

Becali e alt deştept. Altădată primul în a da declaraţii populiste, că doar-doar o mai obţine încă 3 voturi, acum a spus că “Am fost scârbit când am văzut că mii de romani au ieşit în stradă ca să-i ia apărarea unui arab împotriva preşedintelui Traian Băsescu. Chiar dacă ar fi greşit Băsescu, n-ai voie să-i iei apărarea unui arab! M-am uitat cu scârbă la televizor! Mi-e scârbă de românii care au ieşit în stradă! Arafat să se ducă la el în ţară, la arabi, acolo! Cum să ţin cu un arab împotriva preşedintelui ţării mele? Să nu mai pună ministru arab în viaţa lor!”, deşi publicul este clar pro-Arafat. Cine l-a întrebat ceva? De ce n-a tăcut şi atât?

Am văzut doar două declaraţii oficiale: cei de la Jandarmerie, explicând ce s-a întâmplat, ce decizii s-au luat şi în baza căror legi, şi Oprescu, rugând respectuos lumea să nu recurgă la violențe şi să protejeze oraşul. Însă doar atât? Unde e toată opoziţia? Unde e Vadim? Unde e Geoană, că de ăştia altă dată nu scăpai? Unde e Vanghelie, având în vedere că în sectorul lui se întâmpla acestea? Unde sunt cei din PSD, PDL şi PNL?

Stau toţi ascunşi pe undeva şi nu ştiu ce să facă. N-au fost capabili ca până acum să se erijeze în liderii ce și-ar dori să devină. Acum, când li se dă pe tavă această şansă, nici atâta nu pot face. Pare a fi un viitor sumbru plin de oameni şterşi.

    11 comentarii

  1. Basescu stie sa taca acum.

    Boc s-a dus la spital sa viziteze un jandarm ranit.

    Ponta si Crin nu ies in fata pentru … a nu iesi in fata.

      (Citează)

  2. Da Becali e un prost si un manelist de mic. El e cu altceva (oi, capre,etc.) Da la ce plm ii mai iau astia interviu eu nu inteleg, nu are nimic de spus nici despre fotbal, nici despre altceva. Vremea cand era mascarici la tv si te facea sa razi a cam trecut. In loc sa ii pupe mana ca un arab a venit in tara asta care nu e a lui sia ridicat o ditamai institutia(Smurdul) latra ca boul a prostie.

      (Citează)

  3. Eu cred ca lipseste Elena Udrea sa vina in piata cu toalele ei de mii de euro si sa zica, ca turismul in Romania chiar functioneaza si ca o gramada de oameni s-au adunat in Piata Univesitatii in acelasi timp pt a o vizita Uuuu!!!

      (Citează)

  4. Becali nu e machidon sau ceva de genu? Nu stiu dar din postura asta nu prea poate fi el cel care face discriminare etnica.

    Asa poate nici eu nu vreau ca un machidon sa fie europarlamentar pentru Romania, si la drept vorbind imi e cam rusine cu el, dar nu pentru ca e machidon ci pentru ca e prost.

      (Citează)

  5. Gheorghita Teodoru

    15/01/2012 la 7:28 PM

    Cati au iesit in strada ? Sub 10.000, in toata tara. Noroc ca a fost weekend, altfel vedeam mai putini.

    Cred ca e mai simplu de atat – guvernantii aplica principiul “cainii latra, caravana trece”.

      (Citează)

  6. Cand sponsorizezi si incurajezi promovarea nevalorilor, dupa ce vreme de 20 de ani (1945-65) ai vazut tu sau parintii tai cum liderii tarii tale (ingineri, medici, preoti, profesori, invatatori etc) sunt lichidati sistematic, inchisi, exterminati, si ca singurii ramasi sa-i inlocuiasca sunt muncitorii si taranii, oameni minunati si necesari dar imposibil de transformat in LIDERI reali, efectiv nu poti promova un lider adevarat.
    Oamenii il vor respinge pentru ca nu-l vor intelege, pentru ca-i depaseste, pentru ca-i intimideaza, pentru ca-i face sa simta diferenta reala intre ei, vulgul neimportant si oamenii mari, cu adevarat mari.
    Singura solutie ramasa? Scoti in fata oamenilor cateva papusi create de numeroasele si puternicele grupuri de interese ale tarii pe care-i folosesti inteligent si cu eficienta, dar cand situatiile reale apar si se schimba rapid ii tii deoparte, pentru a nu-ti complica situatia daca nu e neaparat necesar.
    Oamenii, alegatorii, au memoria unui peste de acvariu, 3 secunde si s-a dus.
    La vara ai sa vezi ca in calculul simplu de votant interventia de azi a oricaruia din mai-marii angajati politic u va fi tinuta minte sau luata vreo secunda in considerare.

      (Citează)

  7. Nu avem lideri politici care sa iasa in fatza (la astia cred ca te refereai) pentru ca toti stiu ca protestul e impotriva tuturor politicienilor nu doar contra lui Base. Orice politician se duce acolo va fi injurat si atunci prefera sa stea la cutie. De asta si tot fac apel la calm: o revolutie ar distruge si privilegiile lui Ponta, nu doar ale lui Basescu

      (Citează)

  8. Protestele nu au loc in sectorul 5. Sectorul 5 se termina la piata george cosbuc- parlament- parc izvor- liceul lazar. Nu cred ca are rost sa ne dam cu parerea ce ar trebui sa faca fiecare. Cel mai probabil au oameni in spate pregatiti special pt situatii de urgenta

      (Citează)

  9. Ai dreptate.

      (Citează)

  10. Dupa parerea mea nu au fost motive sa iasa liderii la rampa pentru 1500 de huligani.
    Becali ca de obicei e bufonul zilei.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus