un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Unde bac-ul este 100% pe bune

12 Jul 2011  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

La seminarul teologic, desigur. La cel din Botoşani promovabilitatea la bac a fost de 100%, deşi nu aveau camere video instalate în sala de clasă.

Ştiţi de ce nu este nevoie de camere video instalate? Pentru că… ÎI VEDE DUMNEZEU!

pam-pam-pam

Serios acum, mă gândesc că este o vorbă foarte răspândită. “Şi ai grijă să nu trişezi, că te vede Dumnezeu!”. Probabil că mulţi elevi şi-au zis “ne-o vedea, dar câtă vreme nu-i spune şi supraveghetorului, io copiez”.

Ar fi însă tare să vezi un examen din acesta complet lejer ca mod de desfăşurare. Fără camere video, supraveghetorul citind o revistă (“Credinţă şi Antitehnică”, desigur), elevii scriind de zor rezolvarea subiectelor. Deodată apare o lumină divină deasupra supraveghetorului, acesta lăsă grăbit ziarul, împreunează mâinile şi se uită în sus de unde se aud cântece de harpă şi ciripit de porumbei albi. “Da”. “Aha”. “Aaaha”. “Rândul trei pe stânga? Care, ăla cu tricou roşu şi cărare pe mijloc? Da, îl văd”. “Ce-are? Copiuţe sau carte sub bancă?”. “Am înţeles, acum îl dau afară”. Cică aşa se desfăşoară examenele la seminarul teologic.

În alte judeţe se foloseşte metoda tufişului în flăcări. Sala de clasă este una normală, luminoasă, cu bănci noi şi fără camere video. Supraveghetorul lipseşte, în mod inexplicabil. Singurul element care particularizează clasa este un ficus în ghiveci, pus într-un colţ. Dacă încerci însă să copiezi ficusul dintr-o dată ia foc şi se aude din cer o voce puternică şi ameninţătoare “Gigele, nu mai copia! Da, tu Gigele, te văd acolo cu copiuţa în mânecă! Credeai că nu va da de bănuit să porţi mânecă lungă deşi sunt 40 de grade afară?!? Aruncă acum copiuţa! Arunc-o jos!” Şi Gigel o aruncă pe jos, iar copiuţa pe loc se transformă într-un şarpe care începe să se mişte prin clasă şi să şuiere ameninţător la Gigel. “Apleacă-te şi ia şarpele! Apleacă-te, nu-ţi fie teamă!” Gigel ia şarpele, care pe loc se transformă înapoi în copiuţă. “Acum că mi-ai văzut puterea, du-te şi predă-te singur comisiei.”

Poveste adevărată.

    1 comentariu

  1. Good thing this post was only meant to be funny :)) Ca altfel luam foc :))

    Am dat ultima proba de bac (geogra) cu unii de la un liceu teologic. Habar n-aveau de nimic, nici macar nu auzisera de Olt sau de Muntii Fagaras, au copiat porceste si au luat toti peste 9.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus