un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Testul ca esti roman: stii sa bagi cartela la metrou

12 Jul 2011  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Uitaţi alte două faze care îmi confirma teoria underdog-ului, pe lângă cea cu Antena 3 şi Funeriu. Asta cu Boc trebuie să rămână în istorie.

Pe scurt, Emil Boc a fost la începutul lunii la deschiderea noilor staţii de metrou din nordul oraşului. Acolo toată lumea a râs de el pentru că n-a ştiut să taxeze cartela în aparat, ca să intre în staţie, deşi a încercat de mai multe ori. Nu m-a mirat treaba asta, în fond Boc e din Cluj şi probabil de mulţi ani circulă doar cu maşină, şofer şi coloană oficială, nu cu metroul. Totuşi, ziarele şi ştirile au vuit de această întâmplare de parcă românul n-ar fi român și un lider politic n-ar putea să conducă țara dacă nu știe cum se intră la metrou, cât costă o pâine (din aia cea mai proastă, că dacă mănâncă feliată la pungă deja e elitist) și cât l-a costat întreținerea în ultima lună (iar dacă l-a costat peste 3 milioane, e bogătan).

Ştiţi de ce n-a băgat bine Boc cartela? Pentru că cititoarele sunt montate invers. În acele staţii, dacă bagi cartela aşa cum îţi este indicat pe aparat, cu banda magnetică în partea indicată, nu merge. Primeşti cartela înapoi şi dă eroare. Cititorul e montat invers decât ţi se arată, cu banda magnetică în cealaltă parte. Trebuie să o bagi pe dos ca să treci de aparate.

N-am fost personal acolo ca să mă conving cu ochii mei, dar mi-au spus cel puţin două persoane ca asta e situaţia, ceea ce înseamnă mult mai mult decât metoda oficială din jurnalism, aceea în care primeşti pe email un pont şi-l dai ca fiind adevărat. În câte ziare, la câte televiziuni şi pe câte site-uri aţi citit că de fapt Boc băga bine cartela, dar aparatul era montat prost? Contează doar să atace puterea, nu să şi recunoască atunci când atacul este nemotivat.

A doua fază ar fi cea de la Antena 3, unde în emisiunea Danei Grecu a fost adusă în studiou o păpuşă blondă, în chip de Elena Udrea, şi ţinută acolo de parcă ar fi fost invitată în emisiune dar nu are nimic de declarat. Dana Grecu oricum înţelege doar ce vrea ea din evenimentele ţării, dar ceilalţi invitaţi, chipurile oameni de cultură şi de politică, au stat cuminţi lângă o păpuşă, nefiind speriaţi că şi-ar strica imaginea. Detalii aici.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus